شناسهٔ خبر: 14921032 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: بولتن‌نیوز | لینک خبر

رئیس سازمان دامپزشکی اعلام کرد؛

کاهش شیوع تب برفکی در کشور

رئیس سازمان دامپزشکی از کاهش موارد شیوع تب برفکی در ماه‌های خرداد، تیر و مرداد خبر داد و گفت: برای انجام واکسیناسیون در جمعیت دام سنگین کشور با محدویت منابع مواجه هستیم.

صاحب‌خبر -
به گزارش بولتن نیوز، مهدی خلج امروز در نشستی خبری که به مناسبت هفته دولت برگزار شده بود، درباره آخرین وضعیت صادرات فرآورده‌های دامی به روسیه، اظهارداشت:برای برقراری ارتباط و گرفتن تاییدیه از فدراسیون روسیه در راستای صادرات محصولات دامی و لبنی به این کشور تلاش زیادی انجام شد و در نهایت ۱۹ شرکت آبزی‌پروری و پنج کارخانه لبنیاتی ایرانی در سایت فدراسیون روسیه مورد تایید قرار گرفتند.

وی اضافه کرد:ایران نیز یک کشتارگاه دام روسی را مورد تایید قرار داد تا هر کسی که خواست از روسیه گوشت قرمز وارد کند از طریق آن اقدام کند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه این سازمان وظایف خود را در این زمینه انجام داده و هیچ مشکلی از نظر بهداشتی و قرنطینه‌ای برای صادرات محصولات دامی و لبنی به روسیه وجود ندارد، تصریح کرد: با پیگیری‌های صورت گرفته متوجه شدیم که قیمت‌ها اجازه صادرات به کارخانه‌های لبنی را نمی‌دهد و آنها به دلیل ناتوانی در رقابت‌پذیری نمی‌توانند محصولات دامی و لبنی خود را به روسیه صادر کنند.

خلج درباره برخی مباحث مطرح شده مبنی بر وجود مشکل در حوزه قرنطینه‌ای و اعتبار نداشتن تاییدیه سازمان دامپزشکی ایران برای طرف روسی اظهارداشت: هیچ محموله‌ای نبوده که سازمان دامپزشکی ایران آن را امضاکند و روسیه نپذیرد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین اقدامات و دستاوردهای این سازمان را طی سال‌های اخیر مورد اشاره قرار داد و گفت: در سال ۹۴، ۵۰۰ محموله داروی دامپزشکی به ارزش ۳۰ میلیون دلار به ۹ کشور جهان صادر شد.

خلج افزود: علاوه بر این با افزایش واکسیناسیون علیه بیماری تب مالت، تعداد مبتلایان به این بیماری در سال ۹۴ نسبت به سال ۹۳، ۲۵۰۰ راس کاهش یافته است ضمن اینکه با تامین اعتبار، ۲۵ درصد هزینه بیمه دام‌های سنگین علیه بیماری تب مالت و سل گاوی توسط سازمان دامپزشکی و ۷۵ درصد مابقی توسط صندوق بیمه کشاورزی پرداخت می‌شود.

کاهش موارد شیوع تب برفکی در کشور

رئیس سازمان دامپزشکی درباره آخرین وضعیت بیماری تب برفکی در کشور نیز گفت: علی رغم تمام مشکلات موجود از جمله کاهش تولید واکسن در داخل، کمبود منابع خارجی برای تامین آن و پدیدار شدن سویه‌های جدید از مرزهای غربی کشور،  اقدامات سازمان دامپزشکی باعث شده موارد شیوع این بیماری در ماه‌های خرداد، تیر و مرداد به شدت کاهش پیدا کند.

خلج اضافه کرد: به دلیل محدودیت‌های مالی، سازمان دامپزشکی فقط توانست بهای واکسن و واکسیناسیون دام‌های سبک را تامین کند ضمن اینکه در فاز نخست این واکسیناسیون که در فصل بهار انجام شد ما توانستیم ۲۸ میلیون راس دام سبک را به صورت رایگان واکسینه کنیم.

منابع کافی برای واکسیناسیون دام سنگین نداریم

وی با بیان اینکه ۵۵ تا ۶۰ درصد جمعیت دام سنگین کشور تحت پوشش عملیات واکسیناسیون قرار گرفته است، ادامه داد: از آنجایی که خود دامداران باید بهای واکسیناسیون را پرداخت می‌کردند، تمام جمعیت دام سنگین کشور علیه تب برفکی واکسینه نشده است.  

رئیس سازمان دامپزشکی با اشاره به اینکه پیش بینی می‌شود اواسط مهرماه مجددا شاهد شیوع تب برفکی در کشور باشیم، اضافه کرد: سازمان دامپزشکی کشور در تلاش است منابع مالی لازم را برای تامین واکسن و انجام عملیات واکسیناسیون دام‌ها تامین کند.

به گفته خلج اعتبار پیش بینی شده برای مقابله و مبارزه حداقلی با بیماری تب برفکی ۷۵ میلیارد تومان است.

وی افزود: این درحالی است که کل اعتبارات واکسن و واکسیناسیون تخصیص داده شده به سازمان دامپزشکی برای مقابله با تعداد قابل توجهی از بیماری‌های واگیردار دامی ۶۰ میلیارد تومان است.  

برچسب‌ها: