به گزارش خبرنگار ایرنا زبان، لباس، صنایع دستی، جشن ها، موسیقی و مراسمات خاص همچون پیرشالیر که از نقاط مختلف کشور برای دیدن آن به کردستان می آیند از جمله شاخص هایی است که فرهنگی بودن استان را برجسته تر کرده است و ظرفیت خاصی به آن داده است.
مکان های بکر و دیدنی کردستان از لحاظ زیست محیطی در کنار این قابلیت های تاریخی، کردستان را به استانی با ظرفیت های مناسب برای رشد گردشگری تبدیل کرده است، دولت نیز با شناخت این قابلیت ها و سعی در حفظ و شناساندن آنها همزمان برای گسترش گردشگری تلاش کرده است.
پرداخت تسهیلات در حوزه های مختلف از جمله صنایع دستی یکی از این اقدامات دولت است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این رابطه گفت: در سال 92 به 35 نفر در مجموع 760 میلیون ریال، در سال 93 به 135 نفر در مجموع شش میلیارد و 350 میلیون ریال و در سال گذشته نیز به 713 نفر در مجموع 41 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است.
محسن علوی افزود: در این سه سال کارت های شناسایی برای فعالان در حوزه صنایع دستی صادر شده است.
وی اظهار کرد: در سال 92 برای دو هزار و 678 نفر، در سال 93 برای 15 هزار و 620 نفر و در سال گذشته برای دو هزار و 504 نفر کارت شناسایی صنایع دستی صادر شده است.
وی ادامه داد: همچنین برای فعالان در حوزه مشاغل خانگی هر سال کارت های شناسایی صادر شده است که در سال 92 این تعداد 35 مورد، در سال 93 به 135 کارت و در سال گذشته به 713 کارت شناسایی افزایش یافت.
وی گفت: در مدت فعالیت دولت تدبیر و امید کارگاه های تولیدی که تنها در حوزه صنایع دستی ایجاد شده است در مجموع 69 کارگاه بوده است.
علوی با اشاره به اینکه در سال 93 و سال گذشته سه همایش برگزار شده است، اظهار کرد: از سال 92 تا 94 در استان کردستان 57 نمایشگاه و بازارچه موقت برپا شده است.
او ادامه داد: در سال 92 نیز هزار و 107 گواهی آموزشی صادر شده است که این میزان در سال 93 به دو هزار و 22 گواهی رسیده است.
وی اظهار کرد: در سال گذشته نیز میزان گواهی های آموزشی صادر شده به دو هزار و 395 گواهی رسیده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به فعالیت های گردشگری در استان گفت: در سال 92 هتل سه ستاره آریان بانه به بهره برداری رسید.
وی ادامه داد: ساماندهی مناطق نمونه و هدف گردشگری، پرداخت تسهیلات از جمله 15 میلیارد ریال به ساخت هتل لاله بانه، افتتاح دو مجتمع بین راهی، دو هتل سه ستاره، یک مهمان پذیر و دو دفتر خدماتی و مسافرتی از جمله فعالیت هایی بوده که در سال 92 به انجام رسیده است.
علوی افزود: واگذاری هشت منطقه نمونه گردشگری به سرمایه گذار، اجرای پروژه هایی با 17 میلیارد و 350 میلیون ریال، تهیه قلام تبلیغی و اطلاع رسانی یک میلیارد و 950 میلیون ریال و بهره برداری از دو دفتر خدمات مسافرتی و جهانگردی از جمله فعالیت های سال 93 در استان کردستان بوده است.
وی با تشریح دیگر فعالیت های حوزه گردشگری بیان کرد: اجرایی شدن منطقه نمونه گردشگری دوکانان بانه با سرمایه گذاری یک میلیارد و 500 میلیون ریال، تهیه اقلام اطلاع رسانی با هزینه سه میلیارد و 500 میلیون ریال برخی از فعالیت های حوزه گردشگری در سال گذشته بوده است.
وی ادامه داد: معرفی چهار طرح گردشگری به صندوق توسعه ملی برای دریافت تسهیلات، افتتاح هتل لاله بانه، برگزاری همایش غار کرفتو، اجرای راه دسترسی همزه عرب بیجار، افتتاح هتل آپارتمان و هتل سه ستاره زانا و به بهره برداری رسیدن از دو دفتر خدمات مسافرتی برخی دیگر از فعالیت های حوزه گردشگری در سال گذشته بوده است.
6108/1904
دستاوردهای دولت تدبیر و امید در کردستان(17)
تلاش دولت برای بهره گیری از ظرفیت های فرهنگی و گردشگری کردستان
سنندج- ایرنا- استان کردستان به عنوان استانی فرهنگی شناخته شده است و از تاریخچه مهمی برخوردار است که این استان را در سطح کشور منحصر به فرد کرده است.
صاحبخبر -