به گزارش روز شنبه روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی، سلیمانی رباطی افزود: گزینش آثار برتر و معرفی آنها به عنوان یک کالای مرغوب در حوزه صنایع دستی می تواند اهرمی قدرتمند در راه توسعه صنایع دستی هر منطقه باشد.
وی ادامه داد: از زمان تاسیس نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در بشرویه در 1387 تلاشهای زیادی در راه احیا و شناسایی رشته های صنایع دستی بومی و معرفی تولیدات صنعتگران فعال به جامعه انجام شده است.
وی گفت: معرفی صنایع دستی برتر بشرویه بدون شک انگیزه ای خواهد شد که فعالان سایر رشته های صنایع دستی بومی نیز مطابق با استانداردهای تولید بر دامنه فعالیت خود بیفزایند و در این میان تشویق هنرمندان جهت ارائه محصولات صنایع دستی منطقه در رویدادهای ملی و بین المللی همچون نشان ملی مرغوبیت می تواند باعث رشد فزاینده توسعه صنایع دستی شهرستان و همچنین افزایش توان فعالان و بالابردن اعتماد به نفس ناخودآگاه آنها در این حوزه شود.
***راه اندازی نخستین کارگاه تجمیعی رشته های صنایع دستی بشرویه
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بشرویه از راه اندازی نخستین کارگاه تجمیعی رشته های صنایع دستی در این شهرستان خبر داد.
سلیمانی رباطی گفت: کارگاههای تجمیعی که از تمرکز چند رشته صنایع دستی در یک مکان مشخص شناخته می شوند الگویی مناسب در راه تبلیغ، تشریح و جاذب علاقمندان به فعالیت در حوزه صنایع دستی است چرا که در این نوع از کارگاهها تمام فرایند تولید یک اثر از ابتدا تا به انتها به انجام می رسد.
وی افزود: در جریان شناسایی رشته های صنایع دستی و پیشکسوتان به منظور پتانسیل سنجی رشته های منسوخ شده و همچنین توان پیشکسوتان در راه زنده سازی مجدد رشته های صنایع دستی بعضا به مواردی برخورد می شود که یک پیشکسوت هنرمند قدرت بالایی در راه احیای چند رشته بخصوص دارد که همین عامل انگیزه ای شد تا با فراهم نمودن بستر مناسب و تجهیزات و مواد اولیه مورد نیاز نخستین قدم از جریان زنده سازی دوباره این دسته از رشته ها فراهم شود.
وی اظهار کرد: در این گارگاه خانگی تمام فرایند تولید رشته های پخل بافی، جاجیم بافی، سفره آردی و ... از ابتدا تا تبدیل به محصول تکمیلی انجام می شود.
سلیمانی رباطی افزود: با مشاوره های انجام شده و نظارت مستقیم، دستان توانمند پروین مرموزیان این بانوی هنرمند جدای از اینکه مراحل اولیه باززنده سازی رشته های فوق را فراهم کرد بلکه توانست با کمترین امکانات معمول هر کدام از هنرهای اندوخته در ذهن خود را به یکی از اعضای خانواده خود آموزش دهد که تمام اعضای این خانواده بعد از چهار ماه از آغاز فعالیت، تسلط کافی در رشته انتخابی خود را دارند.
وی این نوع کارگاهها را نقطه عطفی در اشتغالزایی علاقمندان به صنایع دستی دانست و گفت: افزایش تعداد این نوع کارگاهها در نقاط روستایی و آموزش رشته های احیا شده از برنامه های مد نظر این نمایندگی بوده که فراگیر نمودن رشته ها و اشاعه آنها نیاز به اعتبار مکفی دارد.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشکری خراسان جنوبی هم قبل از این در گفت و گو با ایرنا اعلام کرد: از میان بیش از 300 رشته و زیر رشته کد دار و مصوب صنایع دستی کشور بیش از 80 رشته در استان زمینه فعالیت دارند.
حسین عباس زاده، رشته های فعال صنایع دستی را در استان شامل بافت انواع قالی و قالیچه، گلیم بافی (ساده ، پیچ ، سفره آردی ) ، جاجیم بافی ، حوله بافی ، کرباس بافی، چادر شب بافی، قلمزنی مس، مشبک فلز ، ساخت زیورآلات ، معرق چوب، منبت چوب، پیکر تراشی ، سوخت نگار چوب، حصیربافی، ترکه بافی، هم جوشی شیشه، معرق چرم، تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی، نگارگری، تذهیب، طراحی سنتی، سفال و سرامیک و انواع رودوزی های سنتی ذکر کرد.
وی گفت: از حدود 10 هزار صنعتگر صنایع دستی استان در رشته های کددار و مصوب، به غیر از گروه دست بافته های داری و پرزدار (قالی و قالیچه) ، بیش از 7 هزار نفر در واحدهای کارگاهی و خانگی روستایی و عشایری و حدود سه هزار نفر در واحدهای کارگاهی و خانگی شهری به تولید صنایع دستی مشغول هستند.
وی اضافه کرد: از این تعداد حدود 3 هزار و 500 نفر در قالب مجوزهای سه گانه ( کارت صنعتگری ، اعلامیه تاسیس و پروانه تولید ) شناسایی شده اند.
6054
هفت اثر صنایع دستی بشرویه آماده دریافت نشان ملی مرغوبیت شد
بیرجند - ایرنا - مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بشرویه گفت: هفت اثر از صنایع دستی این شهرستان در گروه های نساجی سنتی، بافته های داری ، صنایع دستی حصیری و فلزی برای دریافت نشان ملی مرغوبیت آماده سازی شد.
صاحبخبر -