شناسهٔ خبر: 14917599 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

معاون وزیر جهادکشاورزی:

انتقال تکنولوژی بذر یک شرکت آلمانی به کشور/تولید برنج به 2.1 میلیون تن رسید

تهران- ایرنا- معاون امور زراعی وزیر جهادکشاورزی نیاز داخلی کشور به گندم را 13 میلیون و 400 هزار تن عنوان کرد و گفت: امسال ایران با تولید حدود 14 میلیون تن گندم به خودکفایی در این محصول رسید ضمن آنکه تولید برنج با رشد 6 تا هشت درصدی به 2.1 میلیون تن رسید.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، عباس کشاورز روز شنبه در حاشیه نشست با اعضای اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و کشاورزی ایران درخصوص مشکلات کود و سم کیفی، درباره وضعیت گندم در کشور افزود: دولت تاکنون 11 میلیون و 200 هزارتن گندم خریداری کرده است.
وی تاکید کرد، کل نیاز کشور از محل تولید داخل تامین شده و با توجه به ذخایر موجود گندم نیازی به واردات نداریم.

** تولید جو به 3 میلیون و 800 هزارتن رسید
کشاورز گفت: امسال 3 میلیون و 800 هزارتن جو و یک میلیون و 500 هزارتن چغندرقند تولید شده است.
وی ضمن اشاره به عرضه سبزی و صیفی کیفی در بازار ، از متعادل شدن قیمت سیب زمینی و گوجه فرنگی، هندوانه و پیاز خبر داد.
معاون وزیر جهادکشاورزی تاکید کرد، صادرات محصولات کشاورزی کماکان ادامه دارد اما وزارت جهادکشاورزی در نظر دارد برای صادرات تصمیم های مناسب تری بگیرد.

** انتقال تکنولوژی بذر، سم و کود یک شرکت آلمانی از پاییز امسال
کشاورز گفت: تابستان امسال تفاهم نامه همکاری بین وزارت جهادکشاورزی و یک نهاد مدنی و شرکت نمایندگان کشاورزان آلمان در زمینه فنی و انتقال تکنولوژی منعقد شد و در چارچوب همکاری ها ایجاد نمایشگاه در مزرعه یا روز مزرعه در ایران مدنظر قرار گرفته که قرار است با بخش خصوصی ما همکاری داشته باشند.
وی اضافه کرد: هدف ما این است امکانات بیشتری برای همکاری بین بخش خصوصی ایران و صاحبان تکنولوژی آلمان برای انتقال تکنلوژی تولید بذر، کود و آفت کش ها فراهم کنیم تا دو طرف برای انتقال تکنولوژی تولید سرمایه گذاری کنند.
معاون امور زراعی وزیرجهاد کشاورزی گفت: همچنین در نظر داریم همکاری های خود را با شرکت های صاحب تکنولوژی اتحادیه اروپا افرایش دهیم تا سرمایه گذاری های مشترک صورت بگیرد و در این میان علاوه بر تولید داخل در صادرات نیز موفق تر عمل کنیم.
کشاورز گفت: پاییز امسال شاهد نخستین تولید مشترک ایران با شرکت های اروپایی خواهیم بود که با تولید دانه های روغنی سورگم شروع و با آفتابگردان افزایش پیدا می کند.

** کود کیفی تولید داخل صادر می شود
معاون امور زراعی وزیر جهادکشاورزی بخشی از کود مصرفی کشور را مربوط به شرکت های اروپایی و معتبر دانست و گفت: درحال حاضر بیش از 4 هزارو 900 نشان تجاری کود از قبیل کودهای شیمیایی، آلی، بیولوژیک، مواد الی غنی شده و مایکرورایزها در بخش کشاورزی عرضه می شود که می توانند جذب عناصر غذایی را تسهیل کنند.
وی افزود: در سه سال گذشته کودی که عنصر غذایی نداشته باشد، نداشته ایم و کودهای تولیدی کشور به قدری ارتقاء یافته اند که در 1.5 سال گذشته بخشی از این تولیدات در چرخه صادرات قرار گرفته است.
کشاورز ادامه داد: در سه سال گذشته وزارت جهادکشاورزی با متخلفان و کسانی که کودشیمیایی غیراستاندارد و یا کم کیفیت تولید می کرده اند در سطح کشور برخورد کرده و در این مسیر سازمان تعزیرات حکومتی همکاری های لازم داشته است.

** تامین بیش از 50 درصد کود مورد نیاز توسط بخش خصوصی
وی درباره سهم کود کشور گفت: در پنج سال گذشته 95 درصد کود مورد نیاز کشور توسط دولت و از محل کودهای یارانه ای تامین می شد که با اقدام های صورت گرفته هم اکنون سهم دولت به کمتر از 50 درصد کاهش یافته که این ناشی از همکاری بخش خصوصی و دولتی است.

** حذف سموم پرخطر در کمتر از یکسال
معاون وزیر جهادکشاورزی گفت: سند آفت کش های کشور پس از یک مطالعه 9 ماهه بزودی عرضه می شود و برای تکمیل این سند سموم پرخطر در مدت کمتر از یکسال از سبد مصرفی کشور حذف خواهد شد.

** نرخ پیشنهادی وزارت جهاد برای خریدتضمینی سال زراعی جدید مشخص نیست
کشاورز درباره زمان اعلام نرخ خرید تضمینی سال زراعی جدید به خبرنگار ایرنا گفت: هم اکنون وزارت جهاد کشاورزی نرخ پیشنهادی خرید تضمینی کالاهای کشاورزی را در دست بررسی دارد تا به دولت ارایه دهد.
به گفته وی، در نهایت نرخ خرید تضمینی سال جاری طبق قانون و توسط شورای اقتصاد تعیین، تصویب و ابلاغ می شود.

** تولید برنج به 2.1 میلیون تن رسید
این مقام مسوول در وزارت جهادکشاورزی کابینه یازدهم درباره وضعیت تولید برنج گفت: امسال وضعیت تولید برنج مناسب است به طوری که پیش بینی می شود میزان تولید به 2.1 میلیون تن برسد که بین 6 تا هشت درصد افزایش دارد.
کشاورز گفت: سیاست وزارت جهادکشاورزی حمایت از تولید برنج در گیلان و مازندران است و از تولید این محصول در استان های دیگر کشور حمایت نمی کنیم به طوری که انتظار داریم دستگاه های مربوطه در عرضه تجهیزات، ماشین آلات در خارج از شمال محدودیت ایجاد کنند.

** برنج تراریخته وارد تجارت جهانی نشده است
کشاورز درباره محصولات تراریخته گفت: براساس ضوابط کمیته ایمنی زیستی، محصول تراریخته در کشور کشت نمی شود و حتی اجازه واردات این محصولات نیز با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
وی با بیان این که هنوز برنج ترایخته در تجارت جهانی وارد نشده است افزود: براساس قانون کمیته ایمنی زیستی به هر محصول تراریخته ای که اجازه کشت داده شود و ما به آن دسترسی داشته باشیم به مصرف داخلی خواهد رسید و منعی در این زمینه نداریم اما تاکنون این مهم صورت نگرفته است.

** افزایش 50 درصدی سطح زیرکشت کلزا طی سالجاری
این مقام مسوول در وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که امسال 50 درصد سطح زیرکشت کلزا افزایش یافت، گفت: علیرغم این که کشت آفتابگرادان روغنی در کشور ما فراموش شده بود امسال بیش از 25 هزار هکتار آفتابگردان زیرکشت این محصول رفت.
وی کشت کلزا و سویا را مناسب دانست و تصریح کرد: اولین اقدام جهشی کشت کلزا در شهریورماه در کشور آغاز می شود.

** مقدمات کشت 200 هزار هکتار کلزا در سال زراعی جاری
به گفته وی، پیش بینی ما این است پاییز سالجاری مقدمات کاشت 200 هزار هکتار کلزا فراهم شود و به همین منظور انواع بذر متعارف و مطلوب در 48 نوع تامین و در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.

** وضعیت فعلی شکر ناشی از کوتاهی ثبت سفارش سال گذشته
وی درباره افزایش قیمت شکر و تاخیر در واردات گفت: قیمت شکر مربوط به این حوزه نیست اما علت اصلی کوتاهی در ثبت و سفارش شکر سال گذشته بوده است.
اقتصام**9186 **1561