به گزارش ایرنا، سیدمحمدعلی افشانی شنبه این سخنان را در آیین بهره برداری از فاز دوم دانشکده علوم پایه (بخش شیمی و فیزیک) دانشگاه شیراز به مناسبت هفته دولت بیان کرد.
در این آیین، شماری از دانشجویان بخش شیمی دانشگاه شیراز با اشاره به احتمال تعطیلی مقطع دکتری این رشته به خاطر به روز نبودن دستگاه تشدید مغناطیسی هسته موسوم به ان.ام.آر (N.M.R) این دانشگاه که پذیرفته نشدن مقاله های علمی تولید شده به کمک این دستگاه را به دنبال داشته است، مساعدت استاندار فارس را خواستار شدند.
استاندار فارس با بیان این که این خواسته دانشجویان دانشگاه شیراز را پیگیری می کنم، گفت: بودجه پژوهشی در سال 95 نه تنها کاهش نیافته بلکه افزایش هم داشته است.
افشانی افزود: هرچند دولت تدبیر و امید ، مسئولیت اجرایی کشور را در شرایط سختی تحویل گرفته است، اما با تلاش های صورت گرفته وضعیت اقتصادی کشور رو به بهبودی است و چشم انداز روشنی فراروی کشور است.
استاندار فارس گفت: نوسانات نرخ ارز در سه سال گذشته کمتر از پنج درصد بوده است که این موضوع نشان دهنده ثبات اقتصادی است، ثباتی که لازمه قدم گذاشتن در مسیر توسعه و پیشرفت است.
وی با اشاره به دیدار خود با داروسازان استان فارس گفت: موضوع داروسازی در استان فارس یکی از حلقه های توسعه استان است که مورد توجه قرار نگرفته است.
افشانی گفت: باید بین بخش شیمی دانشگاه شیراز و داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ارتباط نزدیکی شکل گیرد و این موضوع زمانی از اهمیت بیشتری قائل است که ایجاد شهرک دارویی در استان فارس در دستور کار دولت است.
استاندار فارس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به قدمت و توانمندی علمی پژوهشی دانشگاه شیراز گفت: سرمایه گذاری برای توسعه این دانشگاه به منزله گام برداشتن در مسیر توسعه صنعت، کشاورزی و گردشگری است و اگر نیروی انسانی کارآمد در دانشگاه ها تربیت شوند، سایر بخش ها هم توسعه می یابند.
وی ادامه داد: هرچه سرمایه گذاری بیشتر و با برنامه ریزی و هدفگذاری بهتری در دانشگاه شیراز صورت گیرد، سایر بخش های جامعه نیز رشد می کنند و این دانشگاه می تواند به جایگاه مورد انتظار از یک دانشگاه کارآفرین و نسل سوم دست یابد.
افشانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به طرح موضوع کم آبی استان در سفر 29 تیرماه امسال معاون اول رئیس جمهوری، وزیر جهاد کشاورزی و وزیر نیرو به شیراز، گفت: در این سفر مقرر شد که یکی از جلسه های شورای عالی آب کشور به ریاست رئیس جمهوری به طور مشخص به مسائل کم آبی استان فارس اختصاص یابد.
وی ادامه داد: قرار است دوشنبه 15 شهریور در جلسه شورای عالی آب کشور تصمیم های اساسی برای حل مشکل کم آبی استان برداشته شود و البته باید توجه داشت که پیش از این نیز گام های مهمی در استان برای حل این مشکل برداشته شده است.
دانشکده علوم پایه دانشگاه شیراز در چهار راه ادبیات این شهر واقع بوده است که با اجرای سیاست تمرکز دانشکده های این دانشگاه در پردیس ارم، سال 83 گام نخست برای انتقال بخشی از این دانشکده به پردیس ارم برداشته شد.
در این آیین، فاز دوم توسعه این دانشکده ویژه بخش های شیمی و فیزیک با اعتبار افزون بر 190 میلیارد ریال به بهره برداری رسید.
این پروژه شامل 44 آزمایشگاه، 194 اتاق استادان و دانشجویان، دو سالن جلسات، سالن آمفی تئاتر 120 نفره، سالن قرائت، اتاق کارگاهی و ... در فضایی به زیربنای 21 هزار و 500 متر مربع است.
با افتتاح این طرح، بخش های فیزیک و شیمی دانشکده علوم پایه به پردیس ارم دانشگاه شیراز انتقال یافت و تا فراهم شدن ساختمان جدید برای بخش های ریاضی، آمار، زمین شناسی و زیست شناسی، این بخش ها در ساختمان دانشکده علوم در چهار راه ادبیات به فعالیت خود ادامه می دهند.
هجدهم مردادماه امسال بود که رئیس دانشگاه شیراز در نشستی خبری گفت: به دلیل به روز نبودن دستگاه تشدید مغناطیسی هسته موسوم به ان.ام.آر (N.M.R)، مجلات معتبر علمی جهان مقاله هایی که با بهره گیری از دستگاه قدیمی در این دانشگاه صورت می گیرد را نمی پذیرند و از این رو، احتمال تعطیلی دوره دکترای مهندسی شیمی این دانشگاه به خاطر نبود دستگاه به روز ان.ام.آر وجود دارد.
مجید ارشاد لنگرودی افزود: استادان برجسته شیمی فعال در دانشگاه شیراز از سال 86 تاکنون به دنبال تهیه این دستگاه بودند که به خاطر تحریم ها و همچنین تغییر ناگهانی نرخ ارز در دولت قبل، تهیه این دستگاه برای دانشگاه مقدور نشد.
به گفته وی، دانشگاه شیراز در آن مقطع زمانی 14میلیارد ریال برای تهیه دستگاه ان.ام.آر پیشرفته تامین اعتبار کرده بود اما به خاطر سه برابر شدن نرخ ارز، دانشگاه نتوانست این دستگاه را تهیه کند.
رئیس دانشگاه شیراز گفت: هرچند دستگاه ان.ام. آر این دانشگاه تعمیر شده است اما دانشجویان مقطع دکترای این دانشگاه قادر نیستند که مقاله های علمی خود را برای چاپ به مجلات معتبر علمی جهان ارسال کنند چرا که این مقاله ها به دلیل استفاده از دستگاه قدیمی ان.ام.آر. رد می شوند.
ارشاد لنگرودی افزود: اگر این وضعیت ادامه یابد، احتمال تعطیلی دوره دکترای بخش شیمی وجود خواهد داشت.
رئیس دانشگاه شیراز همچنین اظهار کرد: دستگاه ان.ام. آر انواع مختلفی دارد و خرید نوع سطح متوسط آن که مدنظر ماست 50 میلیارد ریال هزینه دارد.
ارشاد لنگرودی گفت: در بحث تهیه این دستگاه، یک مساله تامین منابع مالی است که در ارتباط با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در حال رایزنی برای تامین این منابع هستیم و مساله دیگر، هماهنگی هایی است که باید در سطح بین المللی و از سوی وزارت امور خارجه صورت گیرد تا این دستگاه در نخستین فرصت ممکن به ایران منتقل شود.
دستگاه NMR (Nuclear Magnetic Resonance) یا دستگاه تشدید مغناطیسی هسته، یکی از مهم ترین دستگاه ها برای انجام تحقیقات در علم شیمی تلقی شده و برای شناسایی مواد شیمیایی بعد از سنتز، براساس هسته های مولکول های آنها استفاده می شود.
اهمیت این دستگاه در علم شیمی، مشابه دستگاه ام آر آی (Magnetic Resonance imagining) در پزشکی است با این تفاوت که MRI برای تصویربرداری از اندام انسان و تشخیص بیماری ها و NMR برای شناسایی مواد شیمیایی به کار می رود.
2027 /1876
پاسخ استاندار به دانشجویان: خرید دستگاه پیشرفته آزمایشگاهی شیمی را پیگیری می کنم
شیراز- ایرنا- استاندار فارس در پاسخ به خواسته شماری از دانشجویان دانشگاه شیراز مبنی بر مساعدت برای خرید دستگاه پیشرفته آزمایشگاهی علم شیمی گفت: به طور قطع، تحقق خواسته شما را پیگیری می کنم.
صاحبخبر -