شناسهٔ خبر: 14913922 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

ضرورت ایجاد تشکل های صادرات مرکبات

معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی گفت: برای صادرات افزایش تولید مرکبات به ایجاد تشکل و پایانه های صادراتی نیاز است.

صاحب‌خبر -
ضرورت ایجاد تشکل های صادرات مرکبات به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ محمدعلی طهماسبی در دومین جلسه کارگروه کشاورزی که با حضور معاونان وزیر جهادکشاورزی در اتاق بازرگانی، صنایع و معادن کشاورزی برگزار شد ، گفت : در کشور تشکل های صادراتی برای صادرات مرکبات در کشور راه اندازی نشده است و نیاز به پایانه صادراتی در کشور داریم تا با برند داخلی مرکبات را صادر کنیم.

وی با اشاره به تولید سالانه 400 تا 500 هزار تن پرتقال گفت: تشکل های صادراتی قوی در کشور وجود ندارد تا گردش اطلاعات بین بازارها برقرار شود.

طهماسبی تاکید کرد: خاستگاه زیتون ایران است و یکی از سیاستهای ما اصلاح باغات زیتون بوده و توسعه تولید دانه های روغنی جزء طرحهای اقتصاد مقاومتی است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به توسعه باغات زیتون افزود: امیدواریم 95 هزار هکتار سطح کشت زیتون فعلی را افزایش دهیم و اصلاح باغات را با رقم های مناسب انجام دهیم.

طهماسبی تصریح کرد:‌ اولویت اول کشور باید حفظ محیط زیست و گونه های گیاهی و جانوری باشد و سلامت مردم با تغذیه سالم نیز در اولویت است.

وی ادامه داد: گزارش های زیادی در سازمان موسسه تحقیقات و خاک داده شده است تا بتوانیم سموم پرخطر را کاهش دهیم و به سمت سموم کم خطر ببریم. 

معاون وزیرجهادکشاورزی با اشاره به تولیدات 2 میلیون و 200 هزار تنی سالانه گلخانه ها گفت: برای فصل زراعی آینده باید سم داشته باشیم و بدنبال سموم کم خطر باشیم.

*فعالیت هزار فروشگاه غیرمجاز سموم کشاورزی در کشور

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به وجود هزار فروشگاه غیرمجاز سموم گفت: باید از ورود سموم بی‌کیفیت جلوگیری کنیم.

محمدعلی طهماسبی  در نشست کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران درباره مصرف سموم و کود در بخش کشاورزی گفت: پایه و اساس تولید و مصرف سموم و کود در بخش کشاورزی باید رعایت اصول محیط زیست باید باشد و گزارشهای زیادی در سازمان حفظ نباتات در خصوص سلامت آنها ارائه شده است. 

وی افزود ما تک تک گلخانه‌ها را نمی‌توانیم کنترل کنیم و به همین منظور نهاده‌های مصرفی بخش کشاورزی را مورد توجه قرار می‌‌دهیم تا از ورود سموم بی‌کیفیت محصولات کشاورزی جلوگیری کنیم.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: در بخش عرضه سموم بخش کشاورزی مشکلاتی وجود دارد و باید دقت بیشتری شود.

وی تصریح کرد: در  سالجاری 180 هزار تن کشمش ترکیه از اتحادیه اروپا به خاطر باقیمانده سموم بیشتر از حد مجاز ،  برگشت خورده است و کارشناسان این کشور در حال آگاه سازی کشاورزان برای استفاده صحیح از سموم بویژه مومنتو هستند و مشکل باقیمانده سموم تنها مربوط به ایران نیست.

طهماسبی ادامه داد : استفاده از سموم کم خطر یا رعایت دوره  استفاده ، در برداشت محصولات کشاورزی از جمله مواردی است که کشاورزان برای رعایت باقیمانده سموم باید توجه کنند و این مسائل و نگرانی‌ها در کشورهای صاحب نام دنیا نیز وجود دارد و تمام بخشهایی که در تولید محصولات کشاورزی دخیل هستند باید به تغذیه و سلامت گیاهان توجه کنند. 

طهماسبی تاکید کرد : وزارت جهاد کشاورزی به عنوان یکی از متولیان اصلی مصرف سموم دغدغه‌های زیادی برای کاهش استفاده از سموم کم خطر در زمین و میزان برداشت محصولات کشاورزی دارد که این موضوع می‌تواند در بخش صادرات ما تاثیر زیادی بگذارد.

وی گفت: اتاق بازرگانی نیز در کنار سازمان حفظ نباتات کشور لازم است همکاری داشته باشد تا از میزان واردات سموم کم خطر به کشور کاسته شود.

معاون وزیرجهادکشاروزی افزود: شب گذشته سازمان حفظ نباتات انباری کشف کرد که در آن سموم پرخطر نگهداری می‌شد. 

طهماسبی یادآور شد: در شهرهای مختلف کشور خرید و فروش سموم وجود دارد که برخی آنها بدون مجوز هستند و نظارتی بر روی عرضه محصولات آنها وجود ندارد هرچند با اقدامات صورت گرفته از تعداد فروشگاه‌های عرضه سموم غیرمجاز کاسته شده است.

وی گفت: در صورتی که وارد کنندگان سموم خود را از شرکتهای معتبر و دارای برند به جای واردات از کشورهای دیگر و واردات محصولات غیرمعتبر انجام دهند ما از آنها در خصوص واردات حمایت می کنیم و تعرفه‌های آنها را کاهش می‌دهیم. 

وی یادآور شد: 7 هزار فروشگاه مجاز  عرضه سموم در کشور وجود داشت که 4 هزار مورد آن بدون پروانه بود اما براساس پیگیری های سازمان حفظ نباتات و تعزیرات تعداد فروشگاه‌های غیرمجاز به حدود هزار واحد رسیده است.

وی ادامه داد: باید سازمان حفظ نباتات حمایت شود تا نظارت بیشتری بر واحدهای عرضه سموم غیرمجاز داشته باشد.