شناسهٔ خبر: 14909047 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

آیت‌الله میرعمادی:

صرفه‌جویی در هزینه‌کرد بودجه و اعتبارات سرلوحه کار مدیران باشد

‌نماینده ولی‌فقیه در لرستان با تأکید بر این‌که مسئولان ادارات و نهادها باید صرفه‌جویی را در سرلوحه برنامه‌های خود قرار دهند، گفت: صرفه‌جویی در هزینه‌کرد بودجه و اعتبارات باید مورد توجه جدی مسئولان باشد و آن‌ها باید تلاش کنند که بودجه و اعتبارات را در جای خود هزینه کنند.

صاحب‌خبر -

‌آیت‌الله سیداحمد میرعمادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در رابطه با شرایط و موانع تحقق اقتصاد مقاومتی، اظهار کرد: اصلاح الگوی مصرف یکی‌از شرایط اقتصاد مقاومتی است، یعنی این‌که از منابع استفاده صحیح و مناسب داشته باشیم و به اندازه مصرف کنیم و زیاده‌روی و ریخت و پاش نداشته باشیم.

وی با بیان این‌که بارزترین و برجسته‌ترین شاخص اصلاح الگوی مصرف صرفه‌جویی و دوری از اسراف و تبذیر و ریخت و پاش است، اضافه کرد: صرفه‌جویی باید در تمام مراحل زندگی انسان اعم از زندگی اجتماعی، اداری و جمعی و زندگی شخصی و خانوادگی مدنظر باشد.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان با تاکید بر این‌که مسئولان ادارات و نهادها باید صرفه‌جویی را در سرلوحه برنامه‌های خود قرار دهند، ادامه داد: صرفه‌جویی در هزینه‌کرد بودجه و اعتبارات باید مورد توجه جدی مسئولان باشد و آن‌ها باید تلاش کنند که بودجه و اعتبارات را در جای خود هزینه کنند.

آیت‌الله میرعمادی با بیان این‌که متاسفانه امروز شاهدیم که کارکردها در پروژه‌ها متناسب با هزینه‌ها نیست و لازم است یک توازن و تناسب بین صرف بودجه و مقدار کاری که انجام می‌گیرد برقرار شود، گفت: متاسفانه در کشور ما در زمینه مصرف منابع انرژی اسراف و زیاده‌روی وجود دارد به‌نحوی‌که متوسط مصرف سوخت خودروهای بنزینی در ایران یازده لیتر برای هر خودرو در روز است، در حالی‌که مصرف سرانه سوخت خودرو در آلمان و ژاپن دو و نیم لیتر در روز برای هر خودرو و در انگلیس سه و نیم لیتر در روز و در آمریکا نیز هفت لیتر در روز است.

وی افزود: سرانه مصرف نان در ایران برای هر نفر ۱۶۰ کیلوگرم در سال بوده و این در حالی‌است که متوسط مصرف نان در فرانسه ۵۶ کیلو و در آلمان ۷۰ کیلو در سال برای هر نفر است.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان به اسراف و ریخت و پاش‌ها در مراسم عروسی و عزا در لرستان اشاره کرد و یادآور شد: متاسفانه میزان مصرف آب در ایران پنج برابر مصرف سرانه آب در جهان است و هزینه کردن زائد در زندگی مردم فراوان است و ضرورت دارد در زندگی شخصی و خانوادگی صرفه‌جویی داشته باشیم.

وی با بیان این‌که صرفه‌جویی جزئی در خانواده می‌تواند منجر به صرفه‌جویی‌های کلان ملی شود، اضافه کرد: آیات و روایات و احادیث فراوانی در رابطه با ضرورت صرفه‌جویی داریم ازجمله این‌که خدای متعال در قرآن از اسرافکاران به‌عنوان اصحاب آتش یاد کرده است، همچنین خداوند برای فرعون دو صفت زشت تکبر و اسراف را یاد می‌کند و در آیه ۲۷ سوره مبارکه «اسرا» خداوند اسرافکاران را جزء برادران شیطان معرفی کرده است.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان با یادآوری این‌که اسراف کفران نعمت است و بر ما واجب بوده که نعمت‌های الهی را هدر ندهیم چراکه اسراف جزء گناهان کبیره است و موجب هلاکت انسان می‌شود، گفت: نبی مکرم اسلام(ص) فرمودند "شخص اسرافکار چهار علامت و نشانه دارد، اول این‌که به ریخت و پاش و کارهای باطل خود افتخار می‌کند، دوم این‌که آنچه در فراخور حال و شأن او نیست، می‌خورد و آنچه برازنده او نیست، می‌پوشد و سوم این‌که در کارهای خیر بی‌رغبت است و در کارهای باطل و لهو و لعب مشتاق است و چهارم این‌که هرکس به او نفع و سود نرساند، به او بد و بیراه می‌گوید و از او انتقاد می‌کند.

وی در ادامه به نام‌گذاری شعار سال به «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» اشاره کرد و افزود: اگر بخواهیم اقتصاد مقاومتی تحقق پیدا کند، لازمه آن اصلاح الگوی مصرف است که یکی از الزامات آن صرفه‌جویی و پرهیز از اسراف و ریخت و پاش در زندگی فردی و اجتماعی است.


انتهاي پیام

برچسب‌ها: