به گزارش خبرنگار مهر، در روزهای چهارم و پنجم شهریور ماه، شهرستان قروه با میزبانی از هفدهمین مسابقات کشوری کاراته بر سر سفره حاشیه ها نشست و به دور از نگاه مسئولان مرتبط، قهرمانان کشور را معرفی کرد.
گرچه قبل از برگزاری مسابقه گفته شده بود مسئولان استان و شهرستان حضور خواهند داشت اما گویا ورزش چندان در قروه رنگ نگرفته و هنوز به پختگی کامل نرسیده است.
فرماندار شهرستان قروه و معاونان وی، مدیر کل ورزش و جوانان و همکاران این اداره از جمله افرادی بودند که باید با حضور خود روحیه فرهنگی ورزش را تقویت می کردند اما در این میان بنرهای خیرمقدم و تشکر از مسئولان نیامده در سالن ورزشی تختی بود که ضمن نشان دادن هزینه های اضافی نیامدنشان را فریاد می زد.
از یک طرف دیگر، گویا مردم شهرستان قروه هم چندان کششی به سمت ورزش و تلاش در این عرصه ندارند چرا که حتی حاضر به آمدن سالن و تشویق ورزشکاران نبودند با این وصف باید دید این بی میلی و بی تفاوتی میان مردم و مسئولان از چه مسائلی نشئت می گیرد!؟
این در حالی است که مسئولان بارها حرف از حمایت می زنند و مردم هم خود را همیشه ورزشکار و ورزش دوست می دانند. اما اینجاست که باید گفت از حرف تا عمل فاصله ها بسیار است.
سنگ اندازی پیش پای کاراته
هیئت کاراته قروه به صورت حرفه ای ۱۲ سال است که کار می کند و در سطح کشوری و بین المللی همیشه به کسب مقام رسیده است. این مطلب را مسئول سبک هانکوریو در کردستان می گوید.
وی که از سال ۸۷ به عنوان نماینده سبک هانکوریو در کردستان انتخاب شده همزمان سرمربی تیم ملی نوجوانان و جوانان این سبک در کشور بوده و مسئول کمیته مربیان هانکوریو ایران هم است.
محمود حسین آبادی که خود ۶ مقام قهرمان جهانی، دو مقام آسیایی و ۶ مدال بین المللی دارد از ریزش اعضای هیئت کاراته شهرستان به دلیل بی توجهی ها و سنگ اندازیهای خبر می دهد.
وی تعداد کاراته کاهای شهرستان را تا سال گذشته ۵۴۰ نفر به صورت سازمان یافته خواند و از این تعداد ۴۰ درصد را مربوط به بانوان اعلام کرد که باتوجه به تغییراتی که ایجاد شد و مسبب آن هم نماینده سابق بود، آمار ریزش کرد و تنها ۱۲۰ نفر باقی ماندند.
به گفته حسین آبادی هیئت کاراته شهرستان با رویه پیش رو به سمت تعطیلی می رود چون که افرادی هستند که دنبال سنگ اندازی و حاشیه سازی بوده و همین آینده کاراته را به هم خواهد ریخت.
وی نگاه تخصصی به ورزش را لازمه توسعه رشته های ورزشی دانست و افزود: هر کسی به عنوان مسئول هیئت انتخاب می شود باید کاردان و تخصصی ورود پیدا کند این در حالی است که در شهرستان قروه اینگونه نیست و همین مانعی برای موفقیت است.
حسین آبادی با بیان اینکه بی توجهی مدیر ورزش و جوانان استان به این رشته روحیه ورزشکاران را مخدوش می کند، تصریح کرد: ورزش در برنامه های دولت جایگاه چهارم را دارد لذا حمایت ها در این خصوص برای ایجاد انگیزه و تقویت اعتماد به نفس لازم است.
وی با اشاره به اینکه اگر انگیزه نباشد ورزشکاران به بیراهه می روند و منحرف خواهند شد، عنوان کرد: باید راهی برای تخلیه هیجانهای درونی انسان ها به خصوص نسل جوان در نظر گرفته شود و چه خوب است که این راه به ورزش کردن ختم شود بنابراین اگر در این عرصه، جوان حمایت نشود قطعاً به سمت دیگر راه های نامتعارف پیش خواهد رفت.
به گفته حسین آبادی در هر برنامه ای باید راهکار و شیوه ای نظارتی صورت گیرد لذا نبود مدیریت درست برای نظارت بر برگزاری مسابقات در خصوص هزینه هایی که می شود بسیار مهم است.
وی بر شناسایی ظرفیت های ورزشی شهرستان تأکید کرده و یادآور شد: در این عرصه محدودیت مالی بسیار زیاد است و در طول این یک سال هزینه های کمکی چندان ورزشکاران را اقناع نکرده است.
حسین آبادی از راهیابی تنها نماینده استان در رده امید و بزرگسالان ارودی تیم ملی خبر داد و تعداد داوران رسمی فدراسیون را ۲۶ نفر به همراه ۸ مربی رسمی فدراسیون دانست که به گفته وی در حال حاضر در بخش بانوان ۴ مربی رسمی فدراسیون وجود دارند.
وی پیوستن ورزش کاراته به المپیک را مهم خواند و بیان کرد: این رویداد مهم ورزشی عاملی برای افزایش انگیزه بوده و باعث می شود که کاراته به عنوان یک ورزش رسمی از نظر مسئولان شناخته شود.
حسین آبادی در ادامه با اشاره به برگزاری سه دوره از این مسابقات در شهرستان قروه، افزود: ۱۰ استان در سال ۸۸، یازده استان در سال ۹۱ و ۱۷ استان در سال ۹۵ از سراسر کشور در این سه دوره از مسابقات برگزار شده در شهرستان قروه شرکت داشتند که از نظر کمی تعداد حضور استانها هر سال بیشتر شده است.
به گفته وی در دوره اول استان های کردستان، اصفهان و ایلام حایز مقام برتر شدند و در دوره دوم استان های کردستان، شیراز و ایلام به مقام قهرمانی دست پیدا کردند.
حسین آبادی تعداد داوران رسمی فدراسیون کاراته در این مسابقه را ۲۸ داور در دو بخش کاراته و دفاع شخصی اعلام کرد.
پتانسیل های حمایتی کم است
دبیرهیئت کاراته استان کردستان هم دغدغه اصلی این ورزش را حمایت های ضعیف مسئولان می داند و معتقد است مسئولان گرچه حمایت می کنند اما پتانسیل هایشان بسیار کم است.
به گفته سیروان گله داران مسائل محدودیت های مالی در استان کردستان وجود دارد از جمله نبود اسپانسر که انگیزه ادامه را از ورزشکاران می گیرد و مهم تر از همه کمبود سالن ورزشی برای تمرین های مداوم که خود عامل سقوط ورزش کاراته در منطقه است.
وی تعداد هیئت های کاراته در استان را ۱۰ مورد دانست و شهرستانهای فعال در این رشته را قروه، سنندج، میروان و سقز اعلام کرد و از این شهرستانها سقز را که سه نفر اردونشین در تیم ملی دارد فعال ترین خواند.
گله داران مابقی اردونشینان تیم ملی در بین نوجوانان و جوانان و امید را دو نفر در سنندج و یک نفر در قروه عنوان کرد.
وی هم پیوستن کاراته به المپیک را امری بسیار ضروری خواند و تصریح کرد: این مسئله باتوجه به اینکه کاراته استان در حال افت است باعث می شود رسیدگی ها به کاراته بیشتر شده و برنامه ریزی ها بهتر تدوین شود.
هفدهمین مسابقات کشوری کاراته هم پایان یافت اما آنچه در ذهن ها به خواب رفت ضعف حمایتی مسئولان و غفلت مردم از این فرهنگ سلامتی است.