نقی بهجت در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، کنترل افت آبهای زیرزمینی در پی بروز پدیده نشست زمین(ناشی از برداشت بیرویه آب در برخی از روستاهای شهرستان تا میزان دو متر در سالهای اخیر) را از برنامههای این اداره بیان کرد و افزود: اولین اقدام تسریع در روند نصب کنتورهای هوشمند با همکاری اداره برق و امور آب است.
وی بیان کرد: این اقدام در راستای احیا و تعادلبخشی آبخوانهای دشت مرکزی و دشت نوبران شهرستان ساوه در حال انجام است تا با مدیریت آب مانع از بروز پدیده نشست زمین به عنوان پدیدهای که در اثر آن سطح زمین به تدریج و در برخی موارد ناگهان فرو مینشیند، شد.
بهجت، متوقف کردن حفاریهای غیرمجاز در شهرستان را از دیگر برنامههای امور آب در این راستا دانست و افزود: در اجرای این طرح هیچ چاه غیرمجاز جدیدی حفر نمیشود و اگر هم حفر شود؛ سریعا مسلوبالمنفعه خواهد شد.
وی مدیریت آب را عاملی برای جلوگیری از افت منابع زیرزمینی بیان کرد و افزود: نشست زمین که متاثر از افت آبهای زیرزمینی است، موجب ایجاد شکافهایی در زمین شده و بر روی الگوی جریانهای زیرزمینی و سطحی، تغییر کیفیت آبهای زیرزمینی، تغییر شکل سطح زمین و سیلخیزی منطقه تاثیر میگذارد.
مدیر امور منابع آب ساوه اصلاح پروانههای بهرهبرداری کشاورزی، تعیین تکلیف چاههای فاقد پروانه و مسلوبالمنغه کردن آنها، جایگزینی پساب با چاههای کشاورزی، تقویت استقرار گروههای گشت و بازرسی را از دیگر اهداف و برنامههای طرح احیا و تعادلبخشی منابع آبهای زیرزمینی بیان کرد.
وی تصریح کرد: شهرستان ساوه به دلیل قرار گرفتن در منطقه خشک و نیمهخشک بطور متوسط سالانه 70 میلیون مترمکعب اضافه برداشت از منابع زیرزمینی دارد که تداوم این روند قطعا منابع آبی شهرستان را به مخاطره میاندازد.
انتهاي پیام