خبرگزاری شبستان: دیار فلسطین، محل ظهور و موطن و مزار حضرت موسی (ع) و زادگاه و مزار حضرت عیسی و نخستین قبله گاه مسلمین، همواره کانون توجه و احترام مذاهب بزرگ دنیا و همه ملل جهان است. مسلمانان همواره اکثریت مطلق جمعیت فلسطین را دارا بودند و قرن ها در سایه حکومت مسلمین، همه مذاهب و فرق در همزیستی کامل زندگی کردند اما از هنگامی که با دسایس استعماری، تسلط انحصاری صهیونیزم و نادیده گرفته حقوق اکثریت ساکنان آن دیار آغاز شد، به پایگاه استعمار در منطقه و کانون تهدید و تفرقه در منطقه حساس خاورمیانه تبدیل شد.
با وقوع انقلاب اسلامی ایران در سال 1357، روح جدیدی در کالبد مبارزات ضدصهیونیستی دمیده شد. جمهوری اسلامی ایران براساس نگاه ویژه امام خمینی(ره) در دفاع از مردم مظلوم فلسطین همواره در این امر در خط مقدم مقاومت بوده به همین دلیل خبرگزاری شبستان در نظر دارد ذیل گزارشاتی با عنوان فلسطین پاره تن اسلام است به انتشار اخبار مربوط به مقاومت مردم این کشور و تلاش های ایران در حمایت از آنها بپردازد.
در همین زمینه گزارش مربوط به هفته ای که پشت سر گذاشتیم به شرح زیر است:
شهادت یک فلسطینی در جریان اجرای عملیات مقاومتی در نابلس
یک جوان فلسطینی ظهر امروز چهارشنبه با سلاح سرد به یک نظامی اسرائیلی در نزدیکی شهرک یهودی "یتسهار" واقع در جنوب شهر نابلس حمله کرد.
سایت عبری زبان 0404 ضمن اشاره به این مطلب، افزود در پی حمله جوان فلسطینی، نظامی صهیونیستی به شدت مجروح شد و به یکی از بیمارستان های اسرائیلی منتقل گردید.
نظامیان اسرائیلی مستقر در این منطقه به سوی این جوان فلسطینی آتش گشودند که در پی این جنایت وی به شهادت رسید.
ورود بیش از 10 هزار شهرک نشین صهیونیست به مسجد الاقصی در سال گذشته
بنیاد بین المللی قدس سه شنبه با انتشار دهمین گزارش سالیانه خود به تشریح تعرضات سال گذشته دشمن صهیونیستی به مسجد مبارک الاقصی پرداخت.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، عرض یاسین حمود مدیر کل این بنیاد که مقر آن در بیروت ـ پایتخت لبنان ـ قرار دارد، طی یک نشست مطبوعاتی عمده ترین تجاوزات سال گذشته اسرائیل علیه مقدسات شهر قدس و در راس آنها مسجد الاقصی را تشریح کرد.
وی تصریح کرد که در سال 2015 میلادی بیش از 10 هزار شهرک نشین و نظامی اسرائیلی به مسجد الاقصی تعرض کردند.
این گزارش به صورت مبسوط به مساله یهودی سازی شهر قدس، کوچاندن فلسطینیان ساکن این شهر، حفاری های اسرائیل در زیر و اطراف مسجد مبارک الاقصی پرداخته است.
در این گزارش می خوانیم که 10766 شهرک نشین و نظامی صهیونیست در سال 2015 به مسجد الاقصی یورش بردند.
بر اساس این گزارش، فلسطینیان 37 درصد ساکنان قدس را تشکیل می دهند. در سال 1967 میلادی تعداد مسیحیان ساکن بیت المقدس به 60 هزار نفر می رسید که در سال 2014 میلادی به 12400 تن کاهش یافت.
بنیاد بین المللی قدس در این گزارش آورده است که نظامیان صهیونیست در سال 2015 میلادی دست به 2260 مورد بازداشت فلسطینیان در این شهر زدند.
طبق این گزارش، ارتش اسرائیل در سال گذشته 539 باب ساختمان و 26 باب خانه فلسطینی در کرانه باختری و قدس را تخریب کرد و در مقابل اقدام به ساخت 1800 واحد مسکونی برای صهیونیست ها در کرانه باختری نمود.
این نهاد تصریح کرد که اشغالگران صهیونیست به منظور تحریف تاریخ شهر قدس و ایجاد یک شهر یهودی در زیر مسجد مبارک الاقصی همچنان به حفاری خود در زیر این مکان مقدس و اطراف آن ادامه می دهند.
تعرض مجدد صهیونیست ها به مسجد الاقصی
چندین گروه شهرک نشین صهیونیست صبح چهارشنبه از باب المغاربه وارد مسجد مبارک الاقصی شدند.
به گزارش خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین از قدس، شهرک نشینان صهیونیست تحت حراست شدید نیروهای یگان ویژه و واکنش سریع پلیس اسرائیل به این مکان مقدس تعرض کردند.
برخی شهرک نشینان صهیونیست با پرسه زدن در بخش های مختلف مسجد الاقصی درصدد برپایی آیین های تلمودی برآمدند که نمازگزاران فلسطینی و طلاب علوم دینی با سر دادن شعارهای الله اکبر به مقابله با آنان برخاستند.
دشمن صهیونیستی گروهی از زنان پاسدار مسجد الاقصی را از ورود به این مکان مقدس منع کرد که در پی این رفتار ظالمانه این زنان در برابر دروازه های مسجد الاقصی تحصن کرده و شروع به تلاوت قرآن کردند.
بازگشایی گذرگاه رفح از شنبه تا پنجشنبه هفته آینده
دولت مصر به نهادهای بین المللی اعلام کرده است که گذرگاه رفح در مرزهای خود با نوار غزه را به مدت 6 روز از شنبه تا پنجشنبه هفته آینده باز خواهد کرد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، مراجع مصری در روزهای بازگشایی گذرگاه رفح به افراد نیازمند سفر به خارج، دانشجویان، دارندگان گذرنامه های خارجی و مجوزهای اقامت در خارج اجازه سفر از غزه به مصر و بالعکس را خواهند داد.
این گروه از مسافران طی روزهای شنبه تا دوشنبه اجازه تردد از طریق گذرگاه رفح را دارند و روزهای سه شنبه تا پنجشنبه مختص سفر اولین گروه از حجاج نوار غزه به سرزمین وحی است.
منابع آگاه فلسطینی همچنین اعلام کردند که مصر گذرگاه رفح را برای دومین بار پس از عید سعید قربان باز خواهد کرد تا حجاج فلسطینی بتواند به نوار غزه بازگردند.
این منابع تاکید کردند که مصر تدابیر لازم برای تضمین سفر و خروج حجاج فلسطینی از طریق گذرگاه رفح و انتقال آنها به فرودگاه بین المللی قاهره را اتخاذ کرده است تا این افراد بتوانند برای ادای مناسک حج راهی سرزمین وحی شوند.
گفتنی است که نظام مصر به بهانه های امنیتی گذرگاه رفح را در اکثر روزهای سال به روی ساکنان منطقه محاصره شده غزه می بندد و تنها در برخی مناسبت ها و مقاطع اسثنایی آنرا باز می کند.
زخمی شدن 35 نفر و بازداشت 25 تن دیگر در درگیری های نابلس
آتش خشم فلسطینیان معترض به رفتارهای عناصر امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین با شهروندان فلسطینی بار دیگر دامن آنها را گرفت و شهر نابلس چهارشنبه شب گذشته و بامداد امروز پنجشنبه دوباره صحنه درگیری های شدید میان جوانان فلسطینی و عناصر سرویس های امنیتی تشکیلات بود که در جریان آن دست کم 35 نفر زخمی شدند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، در این درگیری ها که کانون آن محله های راس العین، کشیکه، طلعة صلاح الدین، کروم عاشور و داخل بخش قدیمی نابلس بود، 35 فلسطینی در اثر استنشاق گازهای اشک آور دچار حالت خفگی شدند.
یک امدادگر سازمان هلال احمر فلسطین اعلام کرد که نیروهای این سازمان پس از دریافت اطلاعاتی مبنی بر مسموم شدن تعدادی از فلسطینیان در اثر استنشاق گازهای اشک آور در بخش قدیمی نابلس، راهی این منطقه شدند و به 35 نفر از فلسطینیان امداد رسانی کردند.
جوانان فلسطینی به نشانه اعتراض به سرکوبگری های عناصر امنیتی تشکیلات رام الله لاستیک های خودروها را آتش زدند و نیروهای تشکیلات نیز به سمت آنها گاز اشک آور شلیک کردند.
در همین حال، لؤی زریقات سخنگوی پلیس فلسطین از بازداشت 25 نفر از شرکت کنندگان در این درگیری ها و اخذ تعهدهای کتبی از آنها و حتی احضار والدین شان خبر دادند.
گفتنی است که شهر نابلس پس از کشته شدن احمد حلاوه (50 ساله) از فرماندهان گردان های شهدای الاقصی در اثر شکنجه های عناصر سرویس های امنیتی تشکیلات رام الله در زندان جنید به صحنه اعتراضات و درگیری های گسترده فلسطینیان با ماموران امنیتی تبدیل شده است و این وضعیت، علاوه بر جنبش های اسلامی و مقاومتی مانند حماس و جهاد اسلامی، انتقادات رهبران جنبش فتح و دیگر گروه های عضو سازمان آزادی بخش فلسطین "ساف" از رفتار تشکیلات خودگردان را هم به دنبال داشته است.