شناسهٔ خبر: 14905539 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه تعادل | لینک خبر

بازدهي ETF و دارايي صندوق‌ها

صاحب‌خبر -

 صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري قابل معامله ازجمله صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري مشترك هستند كه سهام آنها همچون سهام شركت‌ها در بازار سرمايه معامله مي‌شود.
نخستين صندوق سرمايه‌گذاري قابل معامله (ETF) طي سال 92 پا به فرابورس گذاشت و امكان معامله سهام آن فراهم شد. در حال حاضر نيز بازار فرابورس پذيراي 12صندوق سرمايه‌گذاري قابل معامله است كه از ميان آنها 6صندوق در سهام، سه صندوق در اوراق با درآمد ثابت و نيز  3صندوق به صورت مختلط سرمايه‌گذاري مي‌كنند.
در اين شرايط با وجود گذشت مدت‌ها فعاليت اينگونه صندوق‌ها در بورس، به نظر مي‌رسد استقبال اهالي بازار سرمايه از سرمايه‌گذاري در آنها قابل توجه نبوده و اين صندوق‌ها تاكنون نتوانسته‌اند موجبات رضايت سرمايه‌گذاران را فراهم كنند.
به‌طوري‌كه بازدهي آنها از ابتداي سال جاري تاكنون مويد اين مطلب است.  در اين شرايط به استثناي صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري قابل معامله با درآمد ثابت همچون اعتماد آفرين پارسيان، گنجينه آينده روشن و آرمان آتي كوثر كه بيش از 90‌درصد از سرمايه در اختيار خود را در اوراق مشاركت سرمايه‌گذاري كرده‌اند يا در بانك‌ها سپرده كردند، مابقي صندوق‌ها يعني 9صندوق قابل معامله در سهام و مختلط بخش عمده‌يي از نقدينگي خود را در سهام شركت‌ها سرمايه‌گذاري كردند و مابقي را متناسب با محدوديت‌هاي اعمال شده در اوراق مشاركت سرمايه‌گذاري كردند يا به صورت وجه نقد نگهداري نمودند.
بر اين اساس مي‌توان گفت درمجموع 24‌درصد از سرمايه 9صندوق سرمايه‌گذاري قابل معامله در سهام و مختلط به صورت وجه نقد و حدود 21‌درصد از آن به صورت سپرده بانكي است و 122‌درصد نيز در اوراق مشاركت سرمايه‌گذاري شده است.
علاوه بر اين همانطور كه درخصوص صندوق‌هاي قابل معامله با درآمد ثابت عنوان شد، نقدينگي اين صندوق‌ها در اوراق مشاركت و سپرده بانكي سرمايه‌گذاري شده و وجه نقد در تركيب دارايي‌هاي آنها مشاهد نمي‌شود.  از اين‌رو به نظر مي‌رسد در شرايطي كه بازار سرمايه از كمبود نقدينگي رنج مي‌برد، مي‌توان از ظرفيت‌هاي بالقوه صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري قابل معامله استفاده نمود تا اين صندوق‌ها از محل وجه نقد در اختيار خود يا نقدينگي سرمايه‌گذاري شده در ساير بخش‌ها همچون اوراق مشاركت، سپرده بانكي يا ساير دارايي‌ها نقدينگي بيشتري را در بازار سرمايه وارد كنند و با همكاري و مساعدت سهامداران حقوقي و عمده شركت‌ها جان تازه‌يي به بورس كه مدت‌هاست حال و روز خوشي ندارد، ببخشند.