شناسهٔ خبر: 14905018 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری:

بیابان لوت موجب توسعه کشور شده است

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و معاون رئیس جمهور گفت: امروز با ثبت جهانی بیابان لوت، این مکان عامل ایجاد توسعه کشور شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، مسعود سلطانی‌فر امشب در جمع خبرنگاران با اشاره به اهداف سفر خود به استان کرمان اظهار داشت: امشب مراسم اعطای لوح جهانی ثبت قنات ایرانی را در کرمان داشتیم و لوحی را که از یونسکو برای دو پرونده قنات ایرانی و بیابان لوت ارسال شده بود، رونمایی و ثبت شد.

وی بیان داشت: کرمان از لحاظ ثبت آثار تاریخی و میراثی در کشور رتبه اول را در کشور دارد، تا الان 21 اثر و پرونده از ایران در یونکسو به عنوان اثر جهانی ثبت شده که کرمان سهم قابل توجهی از آن دارد.

سلطانی‌فر ادامه داد: فردا با حضور در جلسه شورای اداری استان کرمان، تعدادی از پروژ‌ه‌های هفته دولت که در شهرستان‌ها آماده‌ بهره‌برداری است یا عملیات اجرایی آنها آغاز می‌شود به صورت ویدیو کنفرانس انجام می‌دهیم.

وی با بیان اینکه موقعیت خوبی در زمینه اقتصاد مقاومتی در استان کرمان ایجاد شده است، افزود: جلسه مهمی در رابطه با اقتصاد مقاومتی با فعالان بخش خصوصی، گردگشری و مدیران مربوطه داریم.

سلطانی‌فر تصریح کرد: بازدید از پروژه‌های مختلف شهری و آغاز عملیات مرمت و بازسازی قلعه تاریخی اردشیر و قلعه دختر کرمان را با توجه به مطالعات انجام شده و اهمیت تاریخی آنها داریم.

معاون رئیس جمهور گفت: تعداد قابل توجهی پروژه‌های توسعه‌ای در استان کرمان با مشارکت مردم و بخش خصوصی در حال انجام است که به مرور مردم استان از مزایای آنها استفاده می‌کنیم.

سلطانی‌فر خاطرنشان کرد: بنایی که به عنوان ملی یا جهانی ثبت می‌شود، یعنی اینکه این بناها ارزش دارند که جامعه جهانی از آنها حمایت کنند در نتیجه مورد حمایت سازمان‌های بین‌المللی و مراکز علمی و پژوهشی دنیا قرار می‌گیرند.

وی افزود: علاوه بر اینکه اسم و تصاویر این بناها در هزاران سایت بین‌المللی گردشگری به عنوان مقصد مهم گردشگری ثبت می‌شود و حضور گردشگران تاثیرات فرهنگی و اقتصادی گسترده‌ای را به دنبال خواهد داشت.

سلطانی‌فر اظهار داشت: گردشگری، صنعتی سبز، زودبازده و اشتغالزا است و با توجه به اقدامات انجام شده در عرصه اقتصاد کشور با توجه به تلاش‌های دولت، فضای باثبات و آرامشی ایجاد شده که ارزش پول مالی ثابت ماند و سرمایه‌گذاران امکان حضور داشته باشند.

وی عنوان کرد: فضای کسب و کار خوبی فراهم شده که زمینه اشغال را فراهم کنیم، در چهار ماه نخست امسال 16 هزار گردشگری خارجی در استان کرمان داشتیم که پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال به 40 هزار نفر افزایش یابد.

سلطانی‌فر ظرفیت‌های گردشگری استان کرمان را مورد اشاره قرار داد و بیان داشت: جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی، طبیعی در کرمان وجود دارد و همچنین گردشگری سلامت ایجاد شده است.

وی ابراز داشت: باید برای پایان برنامه ششم استان کرمان را از لحاظ زیرساخت‌های گردشگری برای پذیرش سالانه 200 هزار گردشگر آماده کنیم.

سلطانی‌فر عنوان کرد: هتل‌، مهمان‌پذیر، رستوران، حمل و نقل و بازسازی و مرمت اماکن فرهنگی تاریخی را باید در استان کرمان داشته باشیم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از تدوین طرح ضربتی اشتغال در حوزه گردشگری و صنایع دستی کشور خبر داد و گفت: اشتغال در بخش گردشگری ارزان‌تر از دیگر بخش‌ها است، حمایت و پشتیبانی خوب از سوی مسئولان کشوری داریم و همه مصمم شدند بخشی گردشگری را به رونق برسانند.

وی ادامه داد: در حال حاضر یک هزار و 702 پروژه گردشگری به همت بخش خصوصی در کشور در حال اجراست.

سلطانی‌فر بیان داشت: در طرح ویژه اشتغال پیش‌بینی شده با توجه به ظرفیت گردشگری و صنایع دستی کشور، 140 هزار شغل در دو سال به شرط تامین تسهیلات مناسب از سوی بانک‌ها ایجاد کنیم.

وی افزود: 70 هزار شغل در بخش گردشگری دیده شده که مقرر شد از هزار و 602 پروژه بخش خصوصی، آنهایی که 50 درصد پیشرفت داشته و تا دو سال آینده تکمیل می‌شوند، برای تسهیلات آنها حدود 4 هزار میلیارد تومان می‌خواهیم که به نسبت شغل ایجاد کرده هر شغل 60 میلیون تومان نیاز است.

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه ایران، چین و هند سه ابرقدرت تولید صنایع دستی دنیا هستند، گفت: 70 هزار شغل در بخش صنایع دستی پیش‌بینی شده است، از 460 رشته صنایع دستی، ایران در 300 رشته تولید دارد.

وی ابراز داشت: برای هر شغل در حوزه صنایع دستی 15 تا 20 میلیون باید تسهیلات بدهیم که اقتصاد کشور را متاثر می‌سازند.

سلطانی‌فر گردشگری طبیعی را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: گردشگران، ایران را سرزمین تنوع‌ها می‌دانند چون در هر چهار فصل این امکان وجود دارد که انواع ورزش‌ها و تفریحات تابستانی و زمستانی را با هم داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: این مسأله در استان کرمان در محدوده 100 کیلومتری تحقق می‌یابد و جاذبه‌های طبیعی کرمان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

سلطانی‌فر گفت: زمانی بیابان لوت را مانع توسعه می‌دانستند، اما امروز با ثبت جانی بیابان لوت، این مکان عامل ایجاد توسعه کشور شده است.

وی ابراز داشت: بسیاری از گردشگران به ویژه غربی‌ها، علاقه‌مند به مناطق خاص بیابانی و حیات وحش ایران هستند که در این زمینه گشایش خوبی ایجاد شده است.

انتهای پیام/80017/ک40/