شناسهٔ خبر: 14907161 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

رئیس سازمان میراث فرهنگی در کرمان:

۲ بنای بزرگ تاریخی قلعه اردشیر و قلعه دختر در کرمان مرمت می‌شود

R7860/P41470

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: مرمت و بازسازی دو بنای بزرگ تاریخی از جمله قلعه اردشیر و قلعه دختر با توجه به مطالعات انجام شده در کرمان آغاز می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، مسعود سلطانی‌فر شامگاه جمعه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: امیدوارم با استفاده فرصت‌هایی که در این هفته پیش آمده بتوانیم عملکرد دولت در کشور و استان را به سمع و نظر مردم برسانیم.

وی با بیان اینکه استان کرمان از نظر ثبت میراث جهانی رتبه اول را در کشور دارد تصریح کرد: تاکنون موفق شده‌ایم 21 اثر در یونسکو به عنوان میراث جهانی ثبت کنیم که پنج مورد آن در سه سال اخیر بوده و این مکان‌ها و محوطه‌های تاریخی دارای ارزش ویژه فرهنگی و تاریخی هستند که باید فراتر از مرزها مطرح شوند و مورد حمایت و بهره‌برداری جامعه جهانی قرار بگیرند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اینکه استان کرمان میراث جهانی زیادی دارد عنوان کرد: از این موارد از جمله ارگ بم، میمند، باغ شاهزاده ماهان و قنات ایرانی که 11 قنات در شش استان کشور است 3 مورد آن در استان کرمان قرار دارد.

وی افزود: همچنین بخش‌های وسیعی از بیابان لوت در استان کرمان  قرار دارد که در از این حیث نیز کرمان رتبه اول در کشور را دارد و این نشانگر سابقه و هویت تاریخی و تمدنی ارزشمند و دیرینه است و باید از این بناها استفاده کنیم و آنها را به نسل‌های آینده معرفی کنیم و باعث جذب گردشگران داخلی و خارجی شویم.

سلطانی‌فر تصریح کرد: مرمت و بازسازی دو بنای بزرگ تاریخی از جمله قلعه اردشیر و قلعه دختر با توجه به مطالعات انجام شده  در کرمان آغاز می‌شود.

وی عنوان کرد: امیدواریم با تصمیمات و هماهنگی که انجام می‌شود بتوانیم در اجرای پروژه‌های مختلف  سرعت ببخشیم که استان کرمان تعداد قابل توجهی پروژه‌های توسعه‌ای را در امور مختلف با مشارکت مردم و نهادهای غیر دولتی انجام می‌دهد که این یک دستاورد نمونه است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: گفت: بنایی که به ثبت ملی می‌رسد به عنوان بنای دارای ارزش فرهنگی و میراث جهانی ثبت می‌شود که این بناها ارزش حمایت و جهانی شدن را دارند و همچنین مورد حمایت سازمان‌های مختلف جهانی قرار می‌گیرند.

وی افزود: وقتی یک بنایی به عنوان میراث جهانی ثبت می‌شود مشخصات آن در هزاران سایت بین المللی گردشگری درج می‌شود و به عنوان مقصد مهم گردشگران خارجی قرار می‌گیرد.

سلطانی‌فر با بیان اینکه گردشگری یک صنعت زودبازده و اشتغالزایی است، بیان کرد: حضور گردشگران خارجی تاثیرات فرهنگی و اقتصادی گسترده‌ای دارد و اقتصاد استان را تحریک می‌کنند.

وی با اشاره به تک رقمی شدن تورم در کشور گفت: فضای کسب و کار خوبی ایجاد شده است که امیداریم بتوانیم زمینه اشتغال مناسب را برای جوانان فراهم کنیم.

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه تا پایان برنامه ششم زیرساخت‌های استان برای پذیرایی سالانه بیش از 200 هزار گردشگر فراهم شود، اظهارداشت: ظرفیت‌های گردشگری که استان کرمان دارد هم جاذبه‌های فرهنگی و تاریخی به ویژه  بناهایی که ثبت جهانی شده است.

سلطانی‌فر عنوان کرد: مسئولین ذیربط و فعالان بخش گردشگری باید به دنبال این باشند که زیربناها و زیرساخت‌های اماکن پذیرایی حمل‌ونقل و غیره  را برای گردشگران فراهم کنند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشوربا بیان اینکه اشتغال بخش گردشگری در مقایسه با بخش‌های دیگر ارزان‌تر است، گفت: مجلس و قوه قضایه از بخش گردشگری حمایت ویژه ای دارد همه مردم و مسئولان براین مصمم شده‌اند که بخش گردشگری را به رونق برسانند.

وی با اشاره به اینکه در بخش گردشگری کشور یک هزار و 752 پروژه توسط بخش خصوصی به اجرا در آمده است، افزود: این یک ظرفیت بسیار بزرگ است که از این تعداد 800 مورد آن هتل‌های تک ستاره تا پنج ستاره هستند.

سلطانی‌فر اظهارداشت: بناهای فرهنگی که در استان کرمان وجود دارد باتوجه به سابقه تاریخی که دارند مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی هستند.

وی با اشاره به تشکیل شورای عالی میراث در کشور  تصریح کرد: شورای عالی میراث براساس قانون 10 سال پیش تشکیل شده بود و9 سال تعطیل بود اما از سال گذشته مجدا این شورا که ساز و کار خوبی برای حل مشکلات میراث فرهنگی، صنایع دستی کشور است فعال شده است.

سلطانی‌فر با توجه به طرح ویژه ایجاد اشتغال 140هزار نفری در بخش گردشگری و صنایع دستی کشور بیان کرد: در این طرح پیش‌بینی شده با استفاده از ظرفیت‌هایی که دربخش گردشگری و صنایع دستی وجود دارد این طرح برای ایجاد 140 هزار نفری شغل در دو سال به شرط تامین تسهیلات مناسب از سوی بانک‌ها اجرا کنیم در این طرح 70 هزار شغل در بخش گردشگری پیش‌بینی شده است.

وی خاطرنشان کرد: ایجاد این 70 هزار شغل و تکمیل پروژه‌هایی که بالای 50 درصد پیشرفت فیزیکی هستند حدود 4 هزار میلیارد تومان پول نیاز دارند برای هرشغل 120میلیون تومان که نیمی از آن را بخش خصوصی تامین می‌کند و تسهیلات نیاز است.

سلطانی‌فر با بیان اینکه ایران، چین و هند سه ابر قدرت تولید صنایع دستی دنیا هستند گفت: در کشور ایران از 460 رشته شناخته شده صنایع دستی 360 رشته یا در حال تولید هستند یا سابقه تولید دارند و هم اکنون در 300 رشته تولید می‌کنیم که 500 هزار نفر در حوزه صنایع دستی مشغول تولید هستند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: برای ایجاد 140 هزار شغل در کشور 5 هزار 400 میلیارد تومان پول نیازاست که میانگین آن برای هر شغل باید 40 میلیون تومان تسهیلات پرداخت شود و این مهم توجیه اقتصادی دارد که امیدواریم در مدت دو  سال آینده بتوانیم این تسهیلات در اختیار مردم قرار دهیم.

وی یکی از مهم ترین رشته‌های گردشگری را گردشگری طبیعی دانست و عنوان کرد: تنوع آب و هوایی یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های مورد نظر گردشگران خارجی است که در برخی از نقاط کشور از جمله جیرفت تحقق پیدا می‌کند.

سلطانی‌فر اظهارداشت: همچنین جاذبه‌های طبیعی استان کرمان دارای ارزش و اهمیت ویژه‌ای است از جمله کویر لوت که امروزه باعث توسعه کشور است.

وی عنوان کرد: در استان کرمان فضای همدلی بین همه دستگاهای اجرای ایجاد شده است و دولت نیز حمایت می‌کند و این فضای همدلی و هماهنگی که وجود دارد زیرساخت مهم توسعه برای استان است.

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: استان کرمان به عنوان یکی از سه استان پایلوت در زمینه اقتصاد مقاومتی شناخته شده است و دارای عمکرد بسیار خوبی در زمینه تحقق مبانی اقتصاد مقاومتی مورد نظر رهبری داشته است.

انتهای پیام/

نظر شما