شناسهٔ خبر: 14899568 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

استاندار:

طرح های دولت در جنوب یا شمال سیستان و بلوچستان به نفع تمام مردم استان است

زاهدان- ایرنا- استاندار سیستان و بلوچستان گفت: دولت یازدهم طرح های بزرگی را در شمال و جنوب استان اجرا کرده و یا در حال اجرا دارد که تمام این طرح ها در نهایت سبب توسعه همه جانبه سیستان و بلوچستان شده و مردم سراسر استان از آن منتفع می شوند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا علی اوسط هاشمی روز جمعه به مناسبت هفته دولت در نشست خبری با اصحاب رسانه در فرمانداری شهرستان زابل در شمال سیستان و بلوچستان اظهار داشت: اظهار نظر برخی افراد مغرض مبنی بر ترجیح شمال و یا جنوب استان برای دولت امری واهی است زیرا طرح های دولت فراگیر بوده و سبب پیشرفت تمام استان می شود.
وی ادامه داد: ایجاد تفرقه و جهت دادن افکار عمومی به این سو از اهداف دشمنان و مخالفان دولت است.
وی افزود: توسعه بنادر چابهار از اولویت های دولت محسوب می شود که از نتایج مستقیم آن فعالیت بیشتر پایانه میلک در شمال سیستان و بلوچستان است.
وی تصریح کرد: ظرفیت تخلیه و بارگیری بندر چابهار از سال 62 تاکنون تنها 2.5 میلیون تن بوده است و این امر سبب شده تا بسیاری از کالاهای مورد نیاز افغانستان در بنادر هرمزگان تخلیه و پس از پیمودن مسیر تزانزیتی طولانی به پایانه میلک در مرز ایران و افغانستان در شمال سیستان و بلوچستان برسد.
استاندار سیستان و بلوچستان نوید توسعه بندر چابهار تا ظرفیت 8.5 میلیون تن را در دهه فجر سالجاری داد.
هاشمی خاطرنشان کرد: همچنین توسعه خطوط ریلی یکی دیگر از طرح های عظیم دولت محسوب می شود که عبور این خط از منطقه سیستان نیز در دستور کار قرار دارد.
وی بیان کرد: پروژه های آغاز شده در جنوب استان به منظور بهره گیری تمام استان از این ظرفیت هاست.
وی اظهار داشت: طرح گاز رسانی به سیستان و بلوچستان پیشرفت خوبی داشته و پس از رسیدن این خط به زاهدان کارهای انتقال آن به سیستان نیز آغاز می شود.
**فعالیت مطلوب دولت در کاهش نرخ سود مشارکت
وی با اشاه به فعالیت های مطلوب دولت یازدهم در زمینه سود مشارکت های بانکی ادامه داد: دولت یازدهم موفق شد تا سود مشارکت های بانکی را بیش از هشت درصد کاهش دهد که این امر سبب پویایی اقتصادی کشور می شود.
استاندار سیستان و بلوچستان افزود: این دولت همچنین توانست تورم را تا مقدار زیادی مهار کند که پذیرش کاهش سود مشارکت های بانکی توسط بانک های کشور نشاندهنده این موضوع است.
هاشمی تصریح کرد: کاهش سود مشارکت در بانک ها پس از 37 سال در نظام جمهوری اسلامی سبب فراهم شدن زمینه برای سرمایه گذاران شده است.
**توسعه گردشگری در گرو فعالیت بخش خصوصی
وی با تاکید بر فعالیت بیشتر سرمایه گذاری بخش خصوصی در زمینه گردشگری خاطرنشان کرد: سیستان و بلوچستان در سال 96 به عنوان مقصد ناشناخته گردشگری داخلی و خارجی معرفی شده است و باید بخش خصوصی به این حوزه ورود پیدا کند.
وی با اشاره به وجود ظرفیت بسیار ارزشمند شهرسوخته در شمال سیستان و بلوچستان بیان کرد: با توجه به اینکه دولت در زمینه گردشگری مهیا کننده زیرساخت هاست هم اینک طرح آبرسانی و لوله کشی آب به شهر سوخته تصویب شده است و در صورت نیاز به برق و سایر موارد، این امکانات در آنجا استقرار خواهد یافت.
وی اظهار داشت: نباید از دولت انتظار ورود مستقیم در موضوع گردشگری را داشت و به منظور توسعه گردشگری در سیستان و بلوچستان باید بخش خصوصی فعال شود.
**شهرداری ها و تغییر چهره شهرها
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: شهرداری ها باید قادر باشند منابع مالی مورد نیاز را خود مهیا کنند و از آن در زمینه بهبود چهره شهرها استفاده کنند.
هاشمی ادامه داد: شهرداری زاهدان هم اینک بیش از 900 میلیارد ریال درآمد دارد و میزان هزینه های جاری آن نیز معادل 850 میلیارد ریال است.
وی افزود: تنها یک یا دو شهر در سیستان و بلوچستان ساختار واقعی شهر را دارند و از سایر شهرها می توان به عنوان روستا شهرهای بزرگ یاد کرد.
**دولت یازدهم سبب افزایش امید به زندگی در سیستان شده است
وی تصریح کرد: بر اساس گزارش های موجود پس از اینکه دولت یازدهم طرح های زیربنایی و عظیم خود را در منطقه سیستان آغاز کرده است میزان فروش منازل در این منطقه که تا پیش از این بسیار زیاد بود کاهش یافته است.
هاشمی خاطرنشان کرد: طرح های دولت یازدهم در منطقه سیستان سبب افزایش ارزش اقتصادی و امید به زندگی در مردم شده است.
وی بیان کرد: به منظور شناسایی و بازگشت سرمایه داران سیستانی که در خارج از استان سرمایه گذاری کرده اند باید بانک اطلاعاتی تشکیل داد و زمینه را برای سرمایه گذاری آنان در منطقه مهیا کرد.

**طرح 46 هزار هکتاری سیستان بزرگترین طرح آبیاری تحت فشار در کشور
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: طرح آبرسانی به 46 هزار هکتار از زمین های کشاورزی منطقه سیستان بوسیله لوله بزرگترین طرح آبیاری تحت فشار در کشور محسوب می شود.
هاشمی ادامه داد: گرچه طرح های مشابه در خوزستان نیز انجام می شود اما معابر آبی آن استان برای انتقال آب کانال هستند در حالی که در منطقه سیستان برای انتقال آب از لوله استفاده می شود.
وی افزود: با توجه به شرایط نامساعد درآمدی مردم منطقه سیستان و نیز وام بلاعوض صندوق توسعه ملی برای اجرای این طرح هیچگونه حق مشارکتی از مردم منطقه دریافت نمی شود.
وی تصریح کرد: موضوع یکسان سازی زمین ها و تغییر الگوی کشت و پرهیز از آبیاری سنتی مواردی است که سبب موفقیت این طرح در منطقه خواهد شد.
**ایجاد منطقه آزاد بصورت مذاکره فرد به فرد دنبال می شود
استاندار سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: لایحه ایجاد مناطق آزاد تجاری که از سوی دولت تقدیم مجلس شده یکی از لوایح سودمند برای کشور است.
هاشمی بیان کرد: متاسفانه با توجه به زمان مطرح شدن این لایحه در مجلس قبلی و نزدیکی آن به انتخابات، بسیاری از نمایندگان برای استفاده انتخاباتی از این لایحه مناطق خود را نیز به آن افزودند.
وی اظهار داشت: استانداران مناطق مختلف با تلاش های خود توانستند دولت را به ایجاد منطقه آزاد در این نواحی مجاب کنند و نمایندگان نباید با استفاده نامناسب و تبلیغ برای خود جلوی این فرصت مناسب را بگیرند.
وی ادامه داد: به منظور جلوگیری از تبلیغ نامناسب علیه مناطق آزاد مذاکراتی با رئیس سازمان صدا و سیما انجام شده است.
وی افزود: همچنین برای تصویب مناطق آزادی که در لایحه ذکر شده است با بسیاری از افراد بصورت فرد به فرد دیدار می شود.
استاندار سیستان و بلوچستان به مناسبت هفته دولت از روز پنجشنبه به منظور بازدید از طرح های زیربنایی و افتتاح طرح های عمرانی ویژه این هفته به شهرستانهای شمالی استان سفر کرده است و ضمن بازدید از طرح 46 هزار هکتاری و دیدار با معتمدان و نخبگان، امروز جمعه در نشست خبری با اصحاب رسانه و آیین نماز جمعه نیمروز شرکت کرد.
7311 / 6081