به گزارش قدس آنلاین از تبریز، سیدباقر شریفزاده در دیدار فعالان اقتصادی استان آذربایجان شرقی با وزیر اقتصاد و دارایی در اتاق بازرگانی تبریز اظهار داشت: در شرایط رکود موجود که فعالان اقتصادی روزهای سختی را میگذرانند، راه تعریف و تقدیر را از زحمات دولت سد کرده و مشکلات عدیدهای دارند که همواره به بیان نقد میپردازند.
وی افزود: دولت در برخی حوزهها اقدامات مطلوبی داشته و تورم 45 درصدی را به 9 درصد رسانده و افزایش میزان صادرات قابل توجه بوده است اما فضای سیاسی بر دیدگاههای تخصصی و اقتصادی سایه میاندازد که مسائلی مثل اجرای برجام را با شبهه و تردید مواجه میکند.
شریفزاده در عین حال خاطرنشان کرد: کلیات اقتصاد ایران خسته از مناقشات سیاسی است و مردم چشم به راه طرحها و ایدههای موثر برای خروج از رکود و اشتغال فرزندانشان هستند.
این فعال اقتصادی بیان داشت: برای موضوعاتی مثل واقعیسازی نرخ ارز با جسارت و سرعت اقدام نمیشود؛ اگر چه انضباط مالی تا حدی حاکم شده ولی سرعت اقدامات برای اصلاح نظام بانکی کند است و دولت برای تامین بودجه خود بیش از اندازه فشارهای مالیاتی را برای فعالانی که مالیات میپردازند تحمیل کرده و گمرک سختگیری خود را محدود به ورود مواد اولیه تولید کرده تا کسانی که فرار گمرکی دارند.
رئیس انجمن مدیران صنایع آذربایجانشرقی یادآور شد: تصمیمگیری در مورد اعطای یارانه حاملهای انرژی به تولید به انجام نرسیده و دولت کوچک نشده و فضای رقابتی در اقتصاد شکل نگرفته است.
وی با طرح این سؤال که فرمول برابری ارز و ریال با دلار چیست و چه بخشی حباب است و آیا دولت نقش هماهنگ کننده دارد و اتاق و تشکلها نقشی در این فرآیند دارند؛ ادامه داد: لازم است کارگروهی تخصصی متشکل از فعالان اقتصادی، دانشگاهی و ریاضیدانان به صورت اتاق فکر قوی به صورت پویا برای برابری ارز فرمول ارائه دهند و متناسب با صادرات و واردات قیمت ارز را بالا و پایین ببرند.
شریفزاده اضافه کرد: در بخش وزارت اقتصاد و دارایی در خصوص قانون جدید مالیاتی بررسیهایی انجام گرفته اما اکنون که دولت توانسته تورم را به زیر 10 درصد برساند دستیابی به رشد 5 درصدی نیاز به سرمایهگذاری و تحریک تقاضا خواهد داشت که رونق واحدهای مولد با مشوقهای مالیاتی را میطلبد که قطعا افزایش 17 هزار میلیاردی مالیات نمیتواند جزو مشوق باشد.