به گزارش ایرنا محمد کاظمی شامگاه پنجشنبه در شورای اداری شهرستان ملایر اظهار کرد: این مجموعه دستکند با قدمتی بسیار طولانی، نیازمند توجه ویژه سازمان میراث فرهنگی و ایجاد پایگاه برای جذب گردشگران است.
وی با بیان اینکه ملایر ظرفیت های فراوانی در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی دارد، افزود: آثار تاریخی و طبیعی و جاذبه های گردشگری پشتوانه محکمی برای فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی است و حفظ و حراست و نگهداری از آنها کمک برای به یک کار مشترک اجتماعی است.
کاظمی ادامه داد: در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی، استان همدان و شهرستان ملایر ابنیه و آثار قابل توجهی دارند که می تواند اسباب جذب گردشگر باشد و نیازمند نگاه ویژه سازمان میراث فرهنگی کشور است.
نماینده مردم ملایر همچنین خواستار تقویت اداره میراث فرهنگی ملایر و افزایش کارمندان و ارتقای وضعیت اداری آن شد و گفت: در کنار سایر آثار تاریخی ملایر، کمک به توسعه محوطه ارگ باستانی نوشیجان، می تواند در جذب گردشگر مفید باشد.
کاظمی در عین حال خواستار تعیین تکلیف خانه منصوری ملایر از سوی سازمان میراث فرهنگی شد و افزود: خانه منصوری از آثار تاریخی و گرانقدر ملایر است که در سال های گذشته اقداماتی برای خرید آن انجام شد، اما چون این کار به نتیجه نرسید، این اثر هم اکنون در حال خروج از فهرست آثار ملی کشور است.
وی یادآور شد: چه بسا مالکان این ساختمان با تخریب آن، یک اثر بسیار ارزشمند تاریخی و فرهنگی را از جمع آثار تاریخی ملایر محو کنند.
دیگر نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: طبق آمار ارایه شده بالغ بر هفت هزار نفر به صورت مستقیم در یکی از رشته های صنایع دستی چون مبل و منبت در ملایر مشغول به فعالیت هستند و سه هزار و 825 کارگاه نیز در این رشته فعال است.
حجت الاسلام احد آزادی خواه ادامه داد: در هر کارگاه دو واحد اشتغال ایجاد شده که 10 درصد اشتغال مفید جمعیت این شهرستان در حوزه صنایع دستی مبل و منبت مشغول به کار هستند که فرصتی بسیار طلایی است.
وی با بیان اینکه با کمترین کمک این اشتغال بالفعل قابل رشد به راحتی ادامه پیدا می کند، بیان کرد: علاوه بر مبل و منبت، تنها در یک رشته صنایع دستی چون مروار بافی توسط بخش خصوصی 120 نفر اشتغال ایجاد شده که باید مورد حمایت قرار گیرد.
وی از رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور درخواست کرد: با بازدید از کارگاه های مبل و منبت و دیدن مشکلات و مسایل این حوزه، هر اقدامی در این حوزه که نیاز است با کمک کامل در دستور کار قرار گیرد.
حجت الاسلام آزادی خواه خواستار اختصاص اعتبارات لازم برای ارگ باستانی نوشیجان شد و گفت: بناهای بی نظیر تاریخی و امکانات بسیار مهیا و مستعدی در این شهرستان وجود دارد که می توان با حمایت و نگاه ویژه برای جذب گردشگر معرفی کنیم.
وی اضافه کرد: شهر زیرزمینی که یک پدیده و نمونه گردشگری در سطح کشور است، با کمترین بهانه می توانیم رشد گردشگر را در این منطقه داشته باشیم.
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فهرنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور عصر پنجشنبه برای حضور در شورای اداری ملایر وارد این شهرستان شد که در پایان این نشست از آثار تاریخی ارگ باستانی نوشیجان، خانه منصوری، خوشه مبلمان و شهر زیرزمینی سامن بازدید کرد.
شهرستان ملایر با دارا بودن جمعیتی بالغ بر 300 هزار نفر در جنوب شرقی استان و 75 کیلومتری شهر همدان واقع شده است.
7528/6993
نمایندگان ملایر: شهر زیرزمینی سامن قابلیت جهانی شدن دارد
ملایر- ایرنا- نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی گفت: شهر زیرزمینی سامن به عنوان ظرفیت و پتانسیلی ویژه برای توسعه گردشگری، قابلیت جهانی شدن برای جذب گردشگران داخلی و خارجی را دارد.
صاحبخبر -