شناسهٔ خبر: 14877696 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

وزیر بهداشت : همه به دولت کمک کنند تا بخش دارویی کشور حاشیه‌ساز نشود

صاحب‌خبر -
 

وزیر بهداشت در آستانه روز داروساز از سختی کار در حوزه سلامت و اینکه برخی‌ها سازمان غذا و دارو را خیلی اذیت می‌کنند، گفت و از داروسازان خواست کمک کنند تا در ماه‌های پایانی فعالیت دولت، حوزه دارو حاشیه‌ساز نشود و آسیب نبیند.

به گزارش ایسنا، دکتر سید حسن هاشمی در پانزدهمین همایش سالیانه انجمن علمی داروسازان ایران ضمن تبریک روز پزشک و داروساز گفت: در گذشته هشت نفر از دانشمندان برتر جهان ایرانی بودند، اما اکنون تعداد آنها به ۳۶ نفر رسیده که ۵۰ درصدشان داروسازند. بر این اساس داروسازان در بسیاری از حوزه‌های علمی رتبه‌های ممتاز بین‌المللی را کسب کرده‌اند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه ۹۷ درصد داروهای مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود، گفت: باید توجه کرد که اگر نمی‌توانستیم این کار را انجام دهیم، هزینه‌های حوزه سلامت چهار برابر چیزی بود که اکنون دولت و مردم می‌پردازند.

وزیر بهداشت با اشاره به رونمایی از ۱۰۰ قلم داروی جدید طی ۳ سال گفت: واردات دارویی در طول عمر این دولت ۳۵۰ میلیون دلار کاهش پیدا کرده است.

هاشمی با بیان اینکه در حوزه دارو و درمان با چالش‌های زیادی مواجهیم، ادامه داد: یکی از این چالش‌ها تاخیر در پرداخت مطالبات داروخانه‌هاست؛ به طوریکه این تاخیر هم از سوی بیمه‌ها و هم از سوی بیمارستان‌ها وجود دارد و مایه شرمندگی ما شده است؛ چرا که بنا نبود مطالبات تا این حد بی‌پاسخ بماند بلکه قرار بود حداکثر ظرف یک ماه بتوانیم تسویه حساب کنیم و بیمه‌ها موظف بودند که از تاریخ تحویل اسناد از بیمارستان‌های دولتی، طی دو هفته ۶۰ درصد مطالبات و طی دو ماه ۴۰ درصد باقیمانده را پرداخت کنند.

وی گفت: در عین حال امیدواریم مجلس شورای اسلامی به پیشنهاد اصلاحی که در بودجه سال ۹۵ دولت داده شده، رای دهد و مطالبات از محل منابع این ۸۰۰۰ میلیارد تومان جبران شود و ساز و کار اقتصادی مراکز درمانی نیز بهتر از چیزی که اکنون هست، شود.

هاشمی افزود: تعرفه گذاری در حوزه پزشکی از منطق صحیحی تبعیت نمی‌کند. این در حالیست که اگر در حوزه پزشکی قیمت تمام شده خدمات مورد توجه قرار گیرد، مشکلی وجود نخواهد داشت و بداخلاقی‌هایی هم که برخی از آن صحبت می‌کنند، ایجاد نمی‌شود. در عین حال اگر بیمه کارآمدی هم وجود داشته باشد، طبیعی است که رابطه مالی میان پزشک و بیمار از بین می‌رود.

هاشمی با بیان اینکه مسلما ما با دولتی شدن داروخانه‌ها مخالفیم گفت: حتی می‌گوییم داروخانه‌های دولتی را هم شما بیایید و اداره کنید. چرا که اداره دولتی پرهزینه و بدون سود است. به همین دلیل هم چندین بار از دکتر دیناروند خواسته‌ام که در توزیع داروهای گران قیمت به نحوی عمل شود که آنها فقط منحصر به چند داروخانه خاص داده نشوند که اعلام کردند خود داروخانه‌ها به دلیل بدهی بیمه‌ها از این موضوع استقبال نمی‌کنند. وزیر بهداشت تاکید کرد: ما مجوزی برای گسترش داروخانه‌های دولتی به جز در چند داروخانه آموزشی نداده‌ایم. هاشمی در عین حال با اشاره به بحث تاسیس داروخانه‌های گیاهی گفت: کل فارغ التحصیلان داروسازی گیاهی نهایتا ۳۰ نفرند و در گذشته وزارت بهداشت به آنها مجوز تاسیس داروخانه‌های گیاهی را داده است. حال این موضوع چه مشکلی برای شما ایجاد می‌کند. چرا در این زمینه تردید و اضطراب ایجاد می‌کنید.

هاشمی تاکید کرد: من هم درباره دارو و هم در زمینه تجهیزات پزشکی علی رغم فشارها و اتهامات تاکید می‌کنم که برای ما حق و سلامت مردم اصل است و ما تا جایی از تولید داخل حمایت می‌کنیم که به سلامت مردم آسیب وارد نکند. هاشمی تاکید کرد: امیدوارم در مدت باقیمانده از دوران خدمت ما حوزه دارو از آسیب‌ها به دور باشد؛ چرا که مردم به آن نیاز دارند و سلامت خودو خانواده‌شان در گروی این است که بتوانند به راحتی دارو را تهیه کنند. امیدوارم همه شما به دولت کمک کنید تا در ماه‌های پایانی پرحاشیه، بخش دارویی ما حاشیه‌ساز نشود.

دکتر علیرضا زالی رئیس کل سازمان نظام پزشکی هم در این مراسم با بیان اینکه اکنون ۵۰ درصد گردش مالی حوزه دارو در بخش دولتی انجام می‌شود بر لزوم استفاده از توان بخش خصوصی در این حوزه تاکید کرد.

زالی با تاکید بر لزوم توجه به مشکلات و چالش‌های اقتصادی داروسازان ادامه داد: یکی از مهمترین مشکلات داروسازان، اقتصاد داروخانه‌هاست و در این زمینه نیازمندیم تا یک سیستم قیمت‌گذاری منطقی طراحی کنیم. باید توجه کرد که در دنیا صنعت داروسازی پر درآمد است. این در حالیست که در ایران به این شکل نیست و سود چندانی نصیب داروساز و داروخانه‌دار نمی‌شود.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور با اشاره به تاخیر پرداخت مطالبات داروخانه‌ها از سوی سازمان‌های بیمه‌گر گفت: بیمه‌ها با تاخیری که در پرداخت مطالبات دارند، این بخش را به مرز ورشکستگی می‌برند. بر این اساس داروسازان برای جبران منابع‌شان به سمت استفاده از وام‌های بانکی می‌روند که با وجود سودهای کلان این وام‌ها، طراز منفی در اقتصاد دارو و داروخانه ایجاد می‌شود.

برچسب‌ها: