شناسهٔ خبر: 14869899 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رییس سازمان جنگل ها:

700هزار هکتاراراضی وقفی به منابع طبیعی بازگشت/ افتتاح 295 پروژه درهفته دولت و اشتغالزایی 10هزارنفر

تهران- ایرنا- رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: براساس توافق با سازمان اوقاف و امور اخیریه کشور از میزان 2 میلیون هکتار اراضی وقفی منابع طبیعی، یک میلیون هکتار رسیدگی شد که تاکنون 700 هزار هکتار آن بازگردانده شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، خداکرم جلالی روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته دولت که در محل وزارت جهادکشاورزی برگزار شد، افزود: در گذشته برخی از افراد در کنار مستثنیات خود بخش قابل توجهی از حریم اراضی که منابع ملی بودند را وقف می کردند که این امر مشکلاتی را برای بازپس گیری این اراضی به وجود می آورد.
وی اظهارداشت: هم اکنون در تلاشیم تمامی اراضی وقفی را بازپس گیری کنیم که تاکنون 700 هزار هکتار از سازمان اوقف و امور خیریه کشور خلع و به سازمان جنگل ها واگذار شده است.

** وقف پنج هزار هکتار جنگل در انتظار حکم قضایی
جلالی درباره وقف پنج هزار هکتار از اراضی آق مشهد ساری گفت: براساس قانون امکان وقف جنگل وجود ندارد و هم اکنون نیز این پرونده در دستگاه قضایی در دست رسیدگی است. حتی اگر این اراضی به منابع طبیعی بازگردانده نشود امکان تغییر کاربری اراضی وجود ندارد.

** سازمان جنگل ها پولی بابت واگذاری پارک جنگلی محمود آباد دریافت نکرده است
رییس سازمان جنگل ها درباره واگذاری 12 هکتار پارک جنگلی محمودآباد به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و دریافت مبلغ 6 میلیارد و 844 میلیون تومان افزود: این میزان زمین در جهت اجرای طرح هادی به سازمان مسکن انقلاب اسلامی واگذار شده و تاکنون اقدامی روی عرصه های جنگلی این پارک صورت نگرفته است.
جلالی گفت: همچنین تاکنون سازمان جنگل ها مبلغی بابت واگذاری این زمین از سازمان بنیاد مسکن دریافت نکرده است.

**پرونده زمین خواری
رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور درباره پرونده های مهم زمین خواری در استان های مختلف گفت: 70 پرونده مهم در استان ها شناسایی شده که یک مورد آن با بیش از سه هزار هکتار جنگل در چهارمحال و بختیاری با کمک دستگاه قضایی خلع ید شد.

** تعاونی های مسکن با زمین های معاوضه حواشی تهران مخالفت می کنند
جلالی درباره تعیین تکلیف زمین های واگذاری به تعاونی های مسکن که مربوط به سالیان گذشته است و همچنان در حد زمین باقی مانده و سند آن در دست مالکان قرار دارد، گفت: اغلب این تعاونی ها مربوط به شمال تهران است که معاوضه اراضی در دستور کار قرار دارد اما متاسفانه مالکان این اراضی و تعاونی های مسکن با معاوضه زمین ها در حوالی تهران مخالفت می کنند.
معاون وزیر جهادکشاورزی گفت:شورای عالی شهرسازی و معماری این مساله را در دستور کار قرار داد و وزارت جهاد ملزم شد اراضی معوض را معرفی کند که نزدیک به 1500 هکتار زمین در شهرهای جدید اطراف تهران از جمله پردیس به عنوان جایگزین معرفی شد، اما خود افراد راضی نیستند خارج از تهران به آنها زمین داده شود.
به گفته وی، بنا به دستور مقام معظم رهبری برای حفظ منابع طبیعی ساخت و ساز در ارتفاع بالای 1800 متر ممنوع است.

** هنوز نامه ای بابت توقف بهره برداری آستان قدس رضوی از جنگل های شمال نیامده است
رییس سازمان جنگل ها در پاسخ به ایرنا درباره توقف بهره برداری آستان قدس رضوی از جنگل های شمال کشور گفت: تاکنون نامه ای در این باره بدست سازمان جنگل ها نرسیده است ، اما معتقدیم جنگل نیازمند مدیریت علمی است زیرا درغیراینصورت با مشکلات عدیده ای در اجرای طرح تنفس جنگل مواجه خواهیم شد.
جلالی اظهارداشت: سازمان حفاظت محیط زیست در طرح تنفس جنگل های شمال کشور مجوز برداشت سالیانه 500 تا 700 هزار مترمکعب بهره برداری را داده است که با اقدامات ما همخوانی دارد.

** بهره برداری جنگل های شمال کشور 30 درصد کاهش یافت
وی با اشاره به این که در سال 1391 بهره برداری از جنگل های شمال حدود ۸۵۰ هزار متر مکعب بوده، گفت: در حال حاضر این رقم به ۵۵۰ هزار متر مکعب رسیده که این بهره برداری نیز مربوط به درختان افتاده، شکسته و آسیب دیده است که در سه سال حدود ۳۰ درصد کاهش نشان می دهد.

** اجرای آزمایشی طرح تنفس در 50 درصد جنگل های شمال
جلالی ادامه داد: امسال طرح تنفس (توقف بهره برداری صنعتی از جنگل های شمال کشور) در سطح ۵۰ درصد از جنگل های استان گیلان به صورت پایلوت اجرا می شود که اجرای اصولی با برنامه و تدریجی این طرح به نفع جنگل های شمال کشور خواهد بود.

** پنج محور برای رفع مشکل کمبود آب شیرین
این مقام مسوول در سازمان جنگل ها تصریح کرد: ایران جزء کشورهای روی کمربند خشک زمین است که با تغییر اقلیم، گرم شدن کره زمین با مشکل کمبود آب شیرین و بیابان زایی مواجه هستیم بنابراین استراتژی ما در سازمان جنگل ها حول پنج محور برای حل این مسئله شکل گرفته است.
وی بحث حفاظت از جنگل ها، جامعه نگری در حوزه آبخیزداری، مهار عوامل ناپایدار منابع طبیعی، جلوگیری از گرد و غبار و استفاده از مشارکت مردم برای حفاظت از جنگل ها را از جمله این محورها برشمرد.
وی حفاظت مشارکتی در 6 میلیون هکتار از اراضی کشور، تثبیت مالکیت دولت در 2 میلیون هکتار از اراضی و اجرای طرح کاداستر در 12 میلیون هکتار در عرصه های جنگلی و مرتعی را از دیگر سیاست های راهبردی سازمان جنگل ها عنوان کرد.

** بودجه های سازمان جنگل ها تخصیص نیافته است
این مقام مسوول افزود: با وجود این که 6 ماه از سال می گذرد اما تاکنون بودجه مورد نیاز این بخش برای اجرای برخی پروژه های مهم اقتصاد مقاومتی هنوز تخصیص نیافته است.

** سرما آفت جنگل های بلوط را کنترل کرد
جلالی درباره آخرین وضعیت خشکیدگی جنگل های بلوط کشور در منطقه زاگرس، گفت: خوشبختانه تغییرات اقلیمی نقش زیادی در مهار آفت جنگل های بلوط داشته به طوری که سرمای منفی درجه طی دو مرحله به کنترل این آفت ها کمک کرد.

** آلودگی بیش از 1800 هکتار از جنگل های شمال به آفت شب پره شمشاد
معاون وزیر جهادکشاورزی سطح آلودگی جنگل های شمال به آفت شب پره شمشاد را یک هزار و ۸۷۰ هکتار اعلام کرد.
جلالی با بیان این که این آفت جدید ورود از اوایل خردادماه امسال در جنگل های شمال کشور دیده شد، افزود: آفت شب پره آفتی قرنطینه ای و وارداتی بوده و قبلا این آفت را در سطح جنگل های کشور نداشتیم.
به گفته وی، سازمان حفظ نباتات کشور در حال پیگیری این موضوع است که منشاء این آفت را شناسایی و با آن مبارزه کند.
وی آفت شب پره را برای شمشادهای شمال کشور خطرناک دانست و گفت: این آفت علاوه بر اینکه بسیار سریع توسعه پیدا می کند، در طول سال چندین بار نیز اقدام به تولید نسل می کند.
رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به این که تاکنون در ۵۰ هکتار از این سطح آلوده محلول پاشی انجام شده، اضافه کرد: این محلول بیولوژیک از نظر زیست محیطی مشکلی را ایجاد نمی کند و روش های غیر شیمیایی برای ما همواره در اولویت قرار دارد.
جلالی با بیان این که تاکنون برآورد خسارتی از شیوع این آفت نداشته ایم گفت: هم اکنون هماهنگی برای همکاری سایر دستگاه های مربوطه مبارزه با این آفت در سطوح باقیمانده در دستور کار است و بزودی انجام می شود.
وی براین باور است که اگر این آفت کنترل نشود می تواند به طور تقریبی تمامی شمشادها را از بین ببرد.

** کاهش 8درصدی سطح آتش سوزی جنگل ها در پنج ماهه امسال
معاون وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه در پنج ماهه امسال حدود یک هزارو 250 فقره آتش سوزی در جنگل های کشور اتفاق افتاده ، گفت: این رقم نسبت به پنج ماهه سال گذشته حدود هشت درصد کاهش داشته است.
وی افزود: سطح آتش سوزی های اتفاق افتاده در جنگل ها و مراتع کشور در پنج ماهه امسال ۱۱ هزار و ۴۸۶ هکتار بوده است که نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد کاهش نشان می دهد.

** سالیانه یک درصد جنگل های جهان دچار حریق می شود
جلالی گفت: سالیانه یک درصد جنگل های جهان دچار حریق می شوند که سطح آتش سوزی های جنگل های شمال کشور ما از این میزان چهاردهم درصد معادل یک بیست و پنجم است.

** کشف 598 تن زغال قاچاق طی مدت سه سال
رییس سازمان جنگل ها درباره میزان قاچاق چوب گفت: در سه سال اخیر، ۵۹۸ تن زغال و ۶ هزار و ۱۷۴ تن چوب، هیزم و بوته قاچاق جزو کشفیاتی بوده که توسط یگان حفاظت ما انجام شده است.

** افتتاح 295 پروژه در هفته دولت
رییس سازمان جنگل ها و مراتع از افتتاح 295 پروژه با اعتبار بالغ بر 500 میلیارد ریال در هفته دولت خبر داد و گفت: این طرح ها مربوط به حوزه های آبخیزداری، بیابانزایی، جنگل کاری اقتصادی وگیاهان دارویی است.
به گفته وی، براورد ما این است با اجرای این طرح ها در سراسر کشور برای 10 هزار نفر اشتغالزایی ایجاد شود.
اقتصام**9186 **1561