شناسهٔ خبر: 14874840 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه هدف‌واقتصاد | لینک خبر

بازپس‌گيري 700هزار هکتار از جنگل‌هاي وقفي

صاحب‌خبر -

رئيس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخيزداري گفت: از مجموع 2 ميليون هکتار جنگل‌، يک ميليون هکتار آن در عرصه وقف قرار دارد که با تفاهم‌نامه‌اي توانسته‌ايم 700 هزار هکتار آن را برگردانيم.

به گزارش فارس، خداکرم جلالي به مناسبت هفته دولت در جمع خبرنگاران در محل وزارت جهاد کشاورزي حضور يافت و گزارشي از عملکرد سازمان متبوعش در حوزه مبارزه با زمين‌خواري، بيابان‌زايي و حفاظت از جنگل‌ها و مراتع کشور ارائه کرد.

وي با اشاره به اينکه ايران جزء کشورهايي است که روي کمربند خشک زمين قرار گرفته، خاطرنشان کرد: بحث تغيير اقليم و گرم شدن کره زمين سبب کمبود آب شيرين و بيابان‌زايي شده است که استراتژي ما در سازمان جنگل‌ها حول 5 محور براي حل اين مسئله شکل گرفته است.وي بحث حفاظت از جنگل‌ها، جامعه‌نگري در حوزه آبخيزداري، استفاده از مشارکت مردم براي حفاظت از جنگل‌ها، مهار عوامل ناپايدار منابع طبيعي و جلوگيري از گرد و غبار را از جمله آنها دانست.به گفته جلالي، حفاظت مشارکتي در 6 ميليون هکتار از اراضي کشور، تثبيت مالکيت دولت در 2 ميليون هکتار از اراضي و اجراي طرح کاداستر در 12 ميليون هکتار در عرصه‌هاي جنگلي و مرتعي از جمله سياست‌هاي راهبردي سازمان جنگلها و مراتع و جزء اقداماتي است که انجام شده است.

وي در مورد برخورد با پديده زمين‌خواري و بازپس‌گيري جنگل‌هايي که از منابع طبيعي در دست افراد افتاده بوده، گفت: در راستاي اجراي احکام قضايي از 42 هزار و 200 هکتار از اراضي جنگل‌هاي کشور خلع‌يد شد و ايستگاه‌هاي ديده‌باني و پايشي براي اطلاع به موقع از حريق تشکيل داده‌ايم، چرا که سالانه به طور متوسط 18 هزار هکتار اطفاء حريق در جنگلها و مراتع انجام مي‌دهيم.

رئيس سازمان جنگل‌ها و مراتع همچنين در مورد آخرين وضعيت خشکيدگي جنگل‌هاي بلوط کشور در منطقه زاگرس، گفت: خوشبختانه تغييرات اقليمي نقش زيادي در مهار آفت‌هاي اين جنگل داشت به طوريکه 2 مرتبه سرمايه منفي 10 درجه ببه کمک ما آمد و سبب شد بتوانيم حائلي بين مناطق آلوده و مناطق سالم ايجاد کنيم.

وي همچنين در مورد آفت شب‌پره که به جان جنگل‌هاي شمشاد افتاده بود نيز گفت: با سمپاشي 200 هکتار از اين جنگل با اين آفت برخورد کرده‌ايم چرا که اين آفت وارداتي است و سازمان حفظ نباتات به دنبال رديابي منشأ آن است.

همچنين به بحث قاچاق چوب در جنگلهاي شمال کشور اشاره کرد و گفت: طي 4 سال اخير، 598 تن ذغال که به صورت غيرمجاز از چوب جنگل‌ها درست شده کشف شد و در کنار آن 6 هزار و 174 تن چوب، هيزم و بوته طي 3 سال اخير کشف شده است.

وي در مورد کاهش بهره‌برداري از جنگل‌هاي شمال کشور براي احياي آن نيز اينگونه توضيح داد که طي مصوبه دولت از سال 91 ميزان بهره‌برداري از 850 هزار متر مکعب در سال به 550 هزار متر مکعب رسيده که آن هم بيشتر مربوط به درختان افتاده، آسيب‌ديده و شکسته شده است.

وي در مورد توسعه زراعت چوب نيز گفت: زراعت چوب در سطح 9500 هکتار انجام شده و توليد و خريد 77 ميليون اصل نهال اعم از جنگلي، مرتعي و بياباني انجام شده است.به گفته رئيس سازمان جنگل‌ها و مراتع 295 پروژه در حوزه‌هاي آبخيزداري، بيابان‌زدايي، جنگل‌کاري در استان‌هاي مختلف کشور با اعتباري بالغ بر 50 ميليارد تومان افتتاح مي‌شود.

البته رئيس سازمان جنگل‌ها گلايه‌اي هم از عدم تخصيص بودجه و کمبودها که کار را کمي کند مي‌کند کرد و گفت: با آنکه به نيمه سال رسيده‌ايم، اما هنوز هيچ کدام از طرح‌هاي ما تخصيص نگرفته و براي طرح‌هاي اضطراري از جمله مهار آتش‌سوزي با مشکل مواجه هستيم.

وي در پاسخ به سوال خبرنگار فارس در مورد جنگل کاري در اطراف درياچه اروميه براي مبارزه با بيابان‌زايي و پديده گرد و غبار گفت: با اشاره به کاهش شديد آب درياچه اروميه بين 250 تا 300 هزار هکتار زمين‌هاي اطراف درياچه نياز به اقدامات بيابان‌زدايي دارند که از سال 93 کار را شروع کرده‌ايم که 2800 هکتار نهال‌کاري، 19500 هکتار قرق و در سطح 400 هزار هکتار مديريت چرا انجام گرفته است.

جلالي اين را هم اذعان داشت که براي مهار بيابان‌زايي اطراف درياچه اروميه حداقل 10 سال زمان نياز است که شاخص ارزيابي عملکرد سازمان جنگل‌ها و مراتع بين 19 دستگاه در ستاد احياي درياچه اروميه 100 است.رئيس سازمان جنگل‌ها و مراتع در مورد پرونده‌هاي مهم زمين‌خواري در استان‌هاي مختلف گفت: 70 پرونده مهم را در استان‌ها شناسايي کرده‌ايم که يک مورد آن بيش از 3 هزار هکتار جنگل در چهارمحال و بختياري بوده است که با کمک دستگاه قضايي خلع‌يد شد.

برچسب‌ها: