شناسهٔ خبر: 14865359 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

افزایش مشکلات داروسازان در سال‌های اخیر

رئیس سازمان نظام پزشکی گفت: ترسیم شغلی آینده داروسازان در نظام سلامت نیازمند بازنگری است زیرا این حوزه با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کند.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا زالی در پانزدهمین همایش سالانه انجمن علمی داروسازان ایران افزود: بیش از50 درصد گردش مالی صنعت دارو در بخش دولتی صورت می‌پذیرد و این سبب آسیب جدی به بخش خصوصی و ورشکستگی بسیاری از داروسازان شده است.

وی افزود: ما همیشه در سازمان نظام پزشکی اعتقاد داریم که داروساز باید به عنوان یک مشاور و همراه در کنار پزشک برای ارتقای نظام سلامت و کیفیت درمان حضور داشته باشد، بویژه اینکه معمولاً نخبگان علمی در رشته داروسازی تحصیل می‌کنند و نباید نقش آن‌ها را در سلامت جامعه نادیده گرفت.

زالی ادامه داد: باید تغییراتی در نگاه به داروسازان ایجاد شود تا از این طریق بتوانیم نگرانی‌هایی را که برای دانشجویان این رشته برای آینده شغلی وجود دارد برطرف کنیم. 
وی  افزود: از طرف دیگر، این رشته یک رشته بسیار سخت، خشک و طاقت‌فرساست و داروسازان دوران تحصیلی مشکلی را طی می‌کنند.

زالی گفت : اما در حال حاضر شاهد هستیم مشکلات این رشته در نظام سلامت نیز بسیار زیاد شده و این تنها به این دلیل است که جایگاه داروساز بدرستی دیده و تعریف نشده است.

رئیس سازمان نظام پزشکی با اشاره به اهمیت توجه به مشکلات اقتصادی داروسازان و ضرورت بازنگری در قوانین مربوط به آن گفت: یکی از مهمترین مشکلات امروز داروسازان، اقتصاد داروخانه است، همچنین که نیاز است نظام قیمت‌گذاری منطقی طراحی شود.

وی گفت: در دنیا صنعت داروسازی یکی از صنایع بسیار پردرآمد و سودآور است درحالی که در ایران به هیچ‌وجه اینطور نیست و متناسب با گردش مالی بسیار بالای این صنعت، سود چندانی نصیب داروساز و داروخانه‌دار نخواهد شد.

زالی  افزود: مشکلات تنها به دلیل قیمت‌گذاری غیرمنطقی در این حوزه است و لازمه حل این مشکل این است که بجای بالا بردن پرداخت از جیب مردم، به سمت افزایش پوشش بیمه‌ها برویم و بتوانیم از این طریق به اقتصاد دارو و داروخانه کمک کنیم البته مستندات کافی در این باره بسیار زیاد است و این نکته قابل انکار نیست.

وی ادامه داد: از طرف دیگر اساساً داروخانه‌ها وابسته به بیمه‌ها هستند و با تأخیرهایی که شرکت‌های بیمه در پرداخت مطالبات داروخانه‌ها دارند، این بخش را به مرز ورشکستگی رسانده‌اند.

زالی با بیان اینکه بحث دیگری که در صنعت دارو وجود دارد این است که سایه سنگین داروخانه‌های دولتی بر بخش خصوصی دیده می شود افزود: این شرایط موجب ضربه و ضرر بخش خصوصی شده است، هر چند در اصل 44 آمده است که باید به سمت خصوصی‌سازی برویم اما بیش از 50 درصد گردش مالی دارو در بخش دولتی صورت می‌گیرد.