شناسهٔ خبر: 13700804 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: بی‌بی‌سی فارسی | لینک خبر

بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا رای داد

مردم بریتانیا در همه‌پرسی روز پنج‌شنبه ۲۳ ژوئن به خروج این کشور از اتحادیه روپا رای دادند.

صاحب‌خبر -
Image copyright GETTY

مردم بریتانیا در همه‌پرسی روز پنج‌شنبه ۲۳ ژوئن به خروج این کشور از اتحادیه روپا رای دادند.

ساعتی بعد از اعلام نتیجه همه‌پرسی، دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا که برای ماندن در اتحادیه تلاش می‌کرد، گفت که تا ماه اکتبر (حدود سه ماه دیگر) از سمت خود کناره‌گیری خواهد کرد.

مشارکت در همه‌پرسی بیش از ۷۲ درصد بود و ۵۲ درصد از شرکت‌کنندگان رای به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا دادند.

در پی اعلام نتایج ارزش پوند، واحد پول بریتانیا، در برابر دلار آمریکا با ده درصد کاهش به کمترین میزان از سال ۱۹۸۵ سقوط کرد.

شاخص بازارهای مالی در بریتانیا، دیگر کشورهای اروپایی و همین طور آسیا به شدت سقوط کرد.

نیاز به رهبر تازه

آقای کامرون که با همسرش در مقابل خبرنگاران حاضر شده بود، گفت مردم بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا رای دادند و باید به خواست آنها احترام گذاشت.

Image copyright PA
Image caption دیوید کامرون با همسرش در مقابل خبرنگاران حاضر شد

او گفت که بریتانیا برای مذاکرات خروج از اتحادیه اروپا نیاز به رهبری تازه دارد و به همین دلیل خبر داد که از سمتش کناره‌گیری خواهد کرد.

+ بیشتر بخوانید: دیوید کامرون: بریتانیا به رهبری جدیدی نیاز دارد

بر اساس ماده ۵۰ معاهده لیسبون، بریتانیا از زمان اعلام تصمیم رسمی خروج از اتحادیه اروپا دو سال برای مذاکره با اتحادیه فرصت خواهد داشت.

اعلام کناره‌گیری آقای کامرون در حالی صورت گرفت که پیش از اعلام نتایج همه‌پرسی، ده‌ها نماینده طرفدار خروج از اتحادیه - از جمله بوریس جانسون و مایکل گوو که نام هر دو به عنوان جانشین احتمالی دیوید کامرون مطرح است - در نامه‌ای به آقای کامرون از او خواستند که فارغ از نتیجه در پست خود باقی بماند.

+ خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا: بعد از همه‌پرسی چه اتفاقی می‌افتد؟

جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر بریتانیا، که برای ماندن در اتحادیه تبلیغ می‌کرد، بعد از اعلام نتایج گفت که طبقه محروم از تعدیل‌های شغلی به ستوه آمده بود و احساس می‌کرد که از سوی دولت‌های مختلف یکی پس از دیگری به حاشیه رانده شده است.

آقای کوربین پیش‌بینی کرد که روزهای سختی در پیش روی بریتانیا باشد.

نایجل فاراج، رهبر حزب استقلال بریتانیا، که از سرسخت‌ترین مخالفان ماندن در اتحادیه اروپا بود، روز همه‌پرسی را روز "استقلال بریتانیا" خواند.