شناسهٔ خبر: 13700542 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: بی‌بی‌سی فارسی | لینک خبر

دیوید کامرون: بریتانیا به رهبری جدیدی نیاز دارد

در پی اعلام نتیجه همه‌پرسی در مورد خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، دیوید کامرون، نخست وزیر و رهبر حزب حاکم محافظه کار، اعلام کرده است که از سمت خود کناره می‌گیرد.

صاحب‌خبر -
Image copyright AP Image caption کامرون همراه همسرش در برابر دفتر نخست‌وزیری کناره‌گیری خود را اعلام کرد

در پی اعلام نتیجه همه‌پرسی در مورد خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، دیوید کامرون، نخست وزیر و رهبر حزب حاکم محافظه کار، اعلام کرده است که از سمت خود کناره می‌گیرد.

برگزاری همه‌پرسی در مورد ادامه عضویت یا خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بخشی از برنامه انتخاباتی آقای کامرون در انتخابات عمومی سال ٢٠١٥ بود. وی گفته بود که در صورت پیروزی در انتخابات، برای کسب امتیازاتی از اتحادیه اروپا با رهبران این اتحادیه مذاکره خواهد کرد و پس از یک دوره گفتگو با مقامات اروپایی، اعلام کرد که در این مذاکرات، امتیازات لازم به دست آمده است.

در جریان تبلیغات مربوط به ادامه عضویت یا خروج از اتحادیه اروپا، وی به شدت از ادامه عضویت در اتحادیه اروپا حمایت می‌کرد در حالی که برخی از اعضای ارشد حزب و دولت خواستار خروج بریتانیا از این اتحادیه بودند.

دیوید کامرون گفته است انتخاب رهبر جدید حزب، در سمت خود می‌ماند اما تاکید کرد که لازم است مذاکره با اتحادیه اروپا برای خروج بریتانیا از این اتحادیه توسط نخست وزیر جدید انجام شود.

متن سخنان آقای کامرون که در برابر ساختمان نخست وزیری ایراد کرد به شرح زیر است:

"مردم بریتانیا تصمیمی کاملا صریح اتخاذ کرده‌اند تا مسیر دیگری را در پیش بگیرند و به این ترتیب، فکر می‌کنم که کشور به رهبری جدیدی نیاز دارد که در این جهت حرکت کند.

من به عنوان نخست وزیر هر آنچه را که می‌توانم خواهم کرد تا طی ماه‌های آتی، ثبات کشتی کشور حفظ شود اما فکر نمی‌کنم درست باشد که من ناخدایی کشتی را برعهده داشته باشم.

همین امروز نیازی به یک برنامه زمانی مشخص نیست اما هدف ما باید این باشد که تا آغاز نشست سالانه حزب محافظه‌کار در ماه اکتبر، نخست وزیر جدید بر سر کار باشد.

روز دوشنبه هیات دولت جلسه خواهد داشت و رئیس بانک انگلستان (بانک مرکزی) بیانیه‌ای در باره اقدامات بانک صادر خواهد کرد.

ما همچنان برنامه دولت را که در سخنان ملکه [در پارلمان] ارائه داده شده بود ادامه خواهیم داد. من صبح امروز با علیاحضرت ملکه صحبت کرده و اقداماتی را که در نظر دارم به اطلاع او رسانده‌ام.

مذاکره با اتحادیه اروپا [در مورد خروج از اتحادیه] باید تحت رهبری نخست وزیر جدیدی آغاز شود و من فکر می‌کنم که درست این است که نخست وزیر جدید تصمیم بگیرد که در چه زمانی ماده ٥٠ [معاهده عضویت بریتانیا در اتحادیه اروپا راجع به خروج کشورهای عضو از اتحادیه] را به جریان اندازد و روند رسمی و حقوقی برای خروج از اتحادیه اروپا را آغاز کند. من هفته آینده در نشست شورای اروپا شرکت خواهم کرد و تصمیم مردم و تصمیم خود را تشریح خواهم کرد.

ما باید مباهات کنیم به اینکه در این جزایر [بریتانیا] در مورد مسائلی چنین مهم به تصمیم مردم اعتماد می‌شود. ما نه تنها از یک دموکراسی پارلمانی برخورداریم بلکه در موارد مربوط به اینکه چگونه باید بر ما حکومت شود، گاه لازم است به طور مستقیم از مردم سئوال شود و این همان کاری است که ما کرده‌ایم.

اگرچه خروج از اروپا مسیری نبود که من توصیه می‌کردم اما من اولین کسی هستم که از قدرت باورنکردنی کشورمان ستایش به عمل آوردم. من قبلا هم گفته‌ام که بریتانیا قادر است بیرون از اتحادیه اروپا هم به حیات خود ادامه دهد و حالا که تصمیم نهایی در خروج از اتحادیه گرفته شده، باید بهترین راه را برای انجام کارهای خود را بیابیم.

من به این کشور عشق می‌ورزم و افتخار می‌کنم که به این کشور خدمت کرده‌ام و در آینده هم هرآنچه در توان دارم برای کمک به موفقیت این کشور بزرگ خواهم کرد."