رهبران اتحادیه اروپا میگویند که با همهپرسی بریتانیا و رای مردم این کشور به خروج از اتحادیه، بریتانیا باید فورا مذاکرات خروج را آغاز کند، چرا که تعلل در این خصوص به نااطمینانی موجود دامن میزند.
ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا گفت رهبران اروپا از نتیجه همهپرسی متاسفند اما به آن احترام میگذارند.
آقای یونکر در بیانیه مشترکی با دونالد توسک، رییس شورای اروپا، مارتین شولتز رییس پارلمان اروپا و مارک روته نخست وزیر هلند و رییس دورهای اتحادیه اروپا، گفت بریتانیا باید رای مردم به خروج را هرچه زودتر اجرایی کند، هرچند که ممکن است روند خروج دشوار باشد.
در همهپرسی عضویت بریتانیا، گزینه خروج از اتحادیه اروپا با کسب ۵۲ درصد آرا رای آورد.
رای مردم بریتانیا به خروج پیامدهای گسترده در این کشور و در سطح بینالمللی داشته و از جمله دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا گفت که از مقام خود استعفا میکند.
Image copyrightپیروزی هواداران خروج از اتحادیه اروپا اثری منفی بر بازارهای جهانی گذاشته و ارزش پوند به شکلی بیسابقه در چند دهه اخیر سقوط کرده است.
اگرچه در لندن، پایتخت، ماندن در اتحادیه اروپا رای آورد، اکثریت مردم انگلیس به خروج رای دادند. رای اکثریت مردم ولز هم به خروج بود. اما اکثریت مردم ایرلند شمالی و اسکاتلند به ماندن در اتحادیه اروپا رای دادند. به همین دلیل فشارها برای برگزاری همهپرسی استقلال اسکاتلند افزایش یافته و یک حزب ایرلند شمالی هم خواهان همهپرسی برای اتحاد با جمهوری ایرلند شده است.
رای به خروج واکنشهای گستردهای را به دنبال داشته است.
ملیگرایان فرانسه، آلمان و ایتالیا هم خواستار همهپرسی شدند
دولت اسپانیا خواهان حاکمیت مشترک با بریتانیا بر جبلالطارق شده است.
دونالد ترامپ، نامزد احتمالی حزب جمهوریخواه در انتخابات آمریکا، که به اسکاتلند سفر کرده، از نتایج همهپرسی بریتانیا استقبال کرده است.
لحظه به لحظه با پیامدهای رای بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا Image copyright PA Image caption دیوید کامرون گفته که از مقام خود استعفا میکنددیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، گفته است که اجرایی کردن تصمیم خروج و پیش بردن مذاکرات با اتحادیه اروپا، وظیفهای است که بر عهده نخست وزیر آینده است.
برخی میگویند احتمال دارد که انتخابات سراسری زودرس در بریتانیا برگزار شود.
رهبران اتحادیه اروپا اظهار امیدواری کردهاند که در آینده با بریتانیا روابطی چون یک شریک نزدیک داشته باشند.
باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا گفته است که به تصمیم بریتانیا برای خروج از اتحادیه اروپا احترام می گذارد، آقای اوباما تاکید کرده که آمریکا روابط "پایدار" خود را هم با بریتانیا و هم با اتحادیه اروپا ادامه خواهد داد.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، گفته خروج بریتانیا توامان اثرات مثبت و منفی دارد، اما در آینده نه چندان دور اوضاع باثبات خواهد شد.