به گزارش خبرگزاری خبر آنلاین از همدان ؛ ایرج خدادی، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان که در کارگروه ارتقای کیفیت گندم، آرد و نان استان سخن می گفت با اعلام مطلب فوق افزود: توقف اجرای برنامه درجهبندی کارخانههای آرد استان، موجب شده تا رقابت سالمی بین کارخانههای آرد را شاهد نباشیم.
وی خواستار اجرای درجهبندی کارخانه آرد استان شد و گفت: در صورت این امر آرد سهمیهبندی بر اساس درجه تعیین میشود و رقابت بین واحدها سالم خواهد شد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه بر اساس ضوابط میزان سبوسگیری آرد برای مصارف نانهای مختلف با هم متفاوت است، خاطرنشان کرد: میزان سبوسگیری برای نان لواش 12 درصد، نان سنگک 10 درصد و نان بربری 18 درصد است.
خدادادی با اشاره به 139 مورد بازرسی از نانوایی ها در طی سالجاری تأکید کرد: 28 درصد نمونههای سبوسگیری در نان لواش با استانداردها مطابقت ندارد.
وی، افزود: 72 درصد میزان عدم مطابقت سبوسگیری در آرد نان سنگک در سال 93 بوده که این رقم در سال گذشته به 80 درصد رسیده است.
این مسئول با اشاره به افزایش سبوسگیری آرد در استان ادامه داد: در همدان در تمام نمونهها میزان سبوسگیری افزایش داشته است در حالی که باید کاهش داشته باشد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان سبوس را تاثیرگذار در سلامت انسان دانست و ادامه داد: باید میزان سبوسگیری آرد در استان کاهش پیدا کند.
وی تعداد سیلوهای موجود در استان را هفت مورد اعلام کرد و افزود: دو سیلو در شهرستانهای ملایر و کبودراهنگ در حال راهاندازی است.
بنابر اعلام خدادادی در راستای بررسی کیفیت نان و نمونهبرداری های صورت گرفته از 139 بازدید انجام شده از نانوایی های استان سه مورد حاوی نمک بیش از حد مجاز و 29 مورد حاوی جوش شیرین بوده است.
∎