به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از ندای تفرش، حجت الاسلام مجتبی سماواتی از مبلغین حوزه علمیه قم در تفرش با اشاره به اولین فراز دعای روز نوزدهم ماه رمضان گفت: در اولین فراز دعای روز نوزدهم ماه رمضان یعنی "اللَّهُمَّ وَفِّرْ فِیهِ حَظِّی مِنْ بَرَکَاتِهِ" انسان از خداوند متعال می خواهد که بهره اش را از برکات الهی زیاد گرداند. «وفّر» به معنی «زیاد کن» خدایا روزی من کن تا از برکات ماه مبارک رمضان حظ و بهره فراوان ببرم، و برکات ماه رمضان همان قرآن خواندن، دعای ابو حمزه خواندن است و گریه کردن بر سختی مرگ و آنچه پس از مرگ در پیش رو خواهیم داشت، است.
سماواتی اظهار کرد: یکی از برکاتی که در این روز میتوان از آن بهرهمند شد، توبه به درگاه خداوند است آن هم توبه نصوح که دیگر بازگشت به گناه وجود نداشته باشد. چرا که خداوند توبه کنندگان را دوست دارد: "إِنَّ اللّهَ یُحِبُّ التَّوَّابِینَ وَیُحِبُّ الْمُتَطَهِّرِینَ" (بقره،۲۲۲) یعنی "خداوند توبه کنندگان و پاکان را دوست دارد" و توبه آنان را در صورت اصرار نورزیدن بر گناه میآمرزد.
وی یتیم نوازی را از دیگر برکات برشمرد و افزود: امیر مؤمنان حضرت علی علیهالسلام یکی از اسوههای بزرگ در یتیم نوازی و رسیدگی به امور آنان بود چنانچه در حدیثی فرمودند: "من افضل البر برالایتام"؛ "از برترین نیکیها، نیکی به یتیمان است".
این مبلغ حوزه علمیه قم ادامه داد: خداوند عزوجل در قرآن خطاب به بندگان خویش میفرماید: "فاستقبوا الخیرات"؛ "پس در کارهای خیر (از یکدیگر) سبقت بگیرید" چرا که انسان در لحظهای از عمر خود ممکن است تصمیم کار خیری را بگیرد و در لحظهای دیگر از آن منصرف شود. یا اینکه عمر او کفاف ندهد تا آن کار خیر را انجام دهد؛ لذا خداوند انسانها را به سبقت گرفتن در کار خیر امر میفرماید و انسان نیز این مسئله را باید در نظر داشته باشد که ممکن است که ماه رمضان سال آتی از عمر انسان نباشد که بتواند کار خیری را انجام دهد، پس امروز که از عمر انسان است به خوبی از این فرصتها استفاده کند.
سماواتی قرائت قرآن را یکی از مهمترین اعمال در روزهای ماه رمضان و مخصوصاً لیالی قدر دانست و بیان کرد: چرا که خداوند متعال در قرآن میفرماید: "شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِیَ أُنزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ" (بقره، ۱۸۵) یعنی "ماه رمضانی که قرآن در آن ماه نازل شد" و این آیه نشان دهنده این است که این ماه، ماه برپایی قرآن چه از نظر تلاوت و چه از نظر عمل است. چنانچه پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمودند: "علیک بقرائته القرآن فان قرائته کفاره للذنوب و ستر فی النار و امان من العذاب"؛ "بر تو باد قرائت قرآن زیرا که خواندن قرآن کفاره گناهان و پوششی از آتش (دوزخ) و ایمنی از عذاب است".
وی "وَ سَهِّلْ سَبِیلِی إِلَی خَیْرَاتِهِ" را دومین فراز دعای روز نوزدهم ماه رمضان عنوان و یادآور شد: در این فراز انسان از خداوند می خواهد که راه خیرات را برایش آسان کند. لذا اگر انسان می خواهد که خدا راه خیرات را برای انسان آسان بکند؛ باید از حال همسایه خود باخبر باشد؛ بعضیها سحری ندارند بخورند با نان خالی روزه میگیرند؛ و انسان مسئول هست، حتی اگر بی خبر باشید! باید تحقیق کند و از حال همسایگان فقیر اطلاع داشته باشد.
این مبلغ حوزه علمیه قم در خصوص سومین فراز دعای روز نوزدهم گفت: در این فراز یعنی "وَ لاَ تَحْرِمْنِی قَبُولَ حَسَنَاتِهِ" انسان از خداوند می خواهد که از قبول حسنات محروم نباشد. خدایا اگر انسان اهل کار خوبی است، نماز شب و دعای ابوحمزه و ... انجام می دهد، حسنات آن اعمال را به انسان برساند و محروم نشود. یعنی با انجام کار گناه، حسنات از بین می رود، مثلاً اگر یک غیبت شود تمام اعمال چهل روزه انسان از بین میرود (مستدرک الوسائل ج: ۷ ص: ۳۲۲ ) در حدیث آمده است که اگر کسی غیبت کند عبادات چهل روزه او در نامه کسی که مورد غیبت قرار گرفته است نوشته میشود (ارشاد القلوب-ترجمه رضایی ج ۱ ۲۷۸ ).
سماواتی، "یَا هَادِیاً إِلَی الْحَقِّ الْمُبِین" را آخرین فراز دعای روز نوزدهم دانست و اظهار کرد: ای خدایی که راهنمایی میکنی به سوی حق؛ انسان باید همواره شکر گذار خداوند باشد که انسان را به دین حق هدایت نموده است. «و الَی الحقِ المُبین» در حقیقت ولایت اهل بیت (ع) هست که خداوند انسان را به سوی ولایت اهل بیت هدایت نموده است.
وی خاطر نشان کرد: انسان در این روز از خداوند میخواهد تا او را یاری کند تا بتواند کار نیکی که با آن مواجه میشود جامه عمل بپوشاند. چرا که اگر خداوند انسان را یاری ننماید هرگز نمیتواند به کار خیری دست بزند زیرا شیطان در کمین انسان نشسته است تا او را از کارهای خیر و خداپسندانه باز دارد چنانچه امام صادق علیهالسلام فرمودند: "من هم بشی من الخیر فلیعجله فان کل شی فیه تاخیر للشیطان فیه نظره" ؛ "هر کس قصد انجام کار خیری را دارد پس باید در آن بشتابد زیرا هر کار خیری که پس افتد به راستی شیطان را در آن نظری است".
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهمّ وفّرْ فیهِ حَظّی من بَرَکاتِهِ وسَهّلْ سَبیلی الى خَیْراتِهِ ولا تَحْرِمْنی قَبولَ حَسَناتِهِ یا هادیاً الى الحَقّ المُبین.
خدایا زیاد بگردان در آن بهره مرا از برکاتش وآسان کن راه مرا به سوى خیرهایش و محروم نکن ما را از پذیرفتن نیکیهایش اى راهنماى به سوى حـق آشکار.
انتهای پیام/ک