شناسهٔ خبر: 11907606 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه عصررسانه | لینک خبر

اخبار

صاحب‌خبر -

فواید انبه در مقابله با بیماری های قلبی و دیابت
به گفته کارشناسان تغذیه، انبه با وجود مقادیر بالای ویتامین و مواد معدنی برای سلامت قلب و پوست مفید است.
خوردن انبه چه به صورت نارس یا همراه با سالاد یا خوردن آبمیوه آن به هنگام صبح که حس پرانرژی بودن را به همراه دارد، دارای فواید بسیاری است که در ادامه به آنها اشاره می شود.
کنترل سطح قند خون: انبه تازه منبع خوب پتاسیم و آنتی اکسیدانی موسوم به مانگیفرین است که به تنظیم فشار خون و حفظ آن کمک می کند.کمک به مقابله با آکنه: مصرف انبه نارس بهترین درمان طبیعی بیماری آکنه است. اگر انبه های رسیده موجب بروز آکنه شوند، انبه های نارس می توانند به مقابله با آن کمک کنند. فقط کافیست برشی از انبه نارس را بجوشانید و هر شب قبل از رفتن به رختخواب به صورت تان بمالید. مقابله با دیابت: انبه غنی از ویتامین A بوده که برای سلامت چشم بسیار خوب است. از اینرو میوه انبه بسیار برای بیماران مبتلا به دیابت مفید است و از بروز مشکلات چشمی ناشی از این بیماری پیشگیری می کند.
کاهش کلسترول: انبه نارس حاوی مقدار زیاد فیبر، ویتامین C و پکتین است که به کاهش کلسترول کمک می کند.
حفظ سلامت قلب: انبه منبع غنی ویتامین B۶، ویتامین C و ویتامین A است. از اینرو به کنترل سطح قند خون و کاهش سطح کلسترول کمک کرده و سلامت قلب را تضمین می کند.

آدامس جویدن از خرابی دندان پیشگیری می‌کند
دندانپزشک با بیان اینکه جویدن آدامس بدون شکر برای دندان مفید بوده و به دلیل افزایش ترشح بزاق از خرابی دندان پیشگیری می‌کند، گفت: تماس مستقیم لیموترش با دندان سبب آسیب به مینای آن می‌شود.
زهرا فاضل  در رابطه با دندان‌های شیری اظهار داشت: تعداد این دندان‌ها 20 مورد بوده و به طور میانگین از 6 تا 12 سالگی شروع به افتادن کرده و دندان‌های اصلی جایگزین آن می‌شود. دندان‌های شیری اگر آسیاب‌های آن نیفتاد باید نسبت به کشیدن آن در زمان معین اقدام کرد.وی با بیان اینکه خرابی دندان‌های شیری به دندان‌های اصلی نیز آسیب وارد می‌‌کند، افزود: والدین باید نسبت به این مسئله اقدام کرده و بسته به خرابی دندان شیری آن را توسط دندانپزشک پر کرده یا بکشند.
دندانپزشک با بیان اینکه تماس مستقیم لیموترش با دندان سبب آسیب به مینای آن می‌شود، گفت: این مسئله به دلیل خاصیت اسیدی لیموترش بوده که در واقع مینای دندان را دچار ‌آسیب می‌کند.
فاضل با بیان اینکه افراد باید هر 6 ماه یکبار به طور متوسط جهت معاینه دندان‌‌ها به دندانپزشک مراجعه کنند، عنوان کرد: باکتری‌های دندان که باعث خرابی دندان می‌شود باکتری‌های غالبی بوده که اصلی‌ترین آن استرپتوکوک موتانس نام دارد و در صورتی که زخمی در دهان ایجاد شود یا به طور مثال جراحی در دهان صورت گیرد باید اقدامات لازم همچون استفاده از آنتی‌بیوتیک با تجویز پزشک انجام شود چرا که در غیر این صورت سبب  التهاب اندوکارد قلب خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه عفونت دهان در اثر زخم لثه یا دهان می‌تواند به قلب آسیب وارد کند، تصریح کرد: بیمارانی که پروتز‌های قلبی همچون باطری یا دریچه مصنوعی قلب دارند این مسئله در آنها حساس‌تر بوده و باید نسبت به بهداشت دهان و دندان خود بسیار توجه داشته باشند. فاضل با بیان اینکه جرم‌گیری دندان همچون شمشیر دولبه است، ادامه داد: جرم زیاد سبب خرابی دندان می‌شود و از طرفی جرم‌گیری بیش از حد نیز به دندان‌ها آسیب وارد کرده بنابراین توصیه می‌شود به طور خیلی زیاد افراد دندان‌های خود را جرم‌گیری نکنند.
وی در رابطه با مصرف آدامس و تأثیر آن بر دندان، خاطرنشان کرد: جویدن آدامس بدون شکر برای دندان‌ها مفید بوده چرا که سبب افزایش ترشح بزاق به دهان شده که خاصیت ‌آنتی‌باکتریال دارد بنابراین مصرف به اندازه آدامس بدون شکر از خرابی دندان پیشگیری می‌کند ولی آدامس‌های دیگر سبب آسیب به دندان خواهد شد.

تحقیقات پزشکی نشان می دهد؛
سیگار کشیدن در دوران بارداری موجب تغییر DNA جنین می شود
به گفته محققان، سیگار کشیدن یک زن باردار موجب تغییر در DNA جنینی می شود.
در این مطالعه، محققان آمریکایی نمونه های خون نوزادان تازه متولدشده  و عمدتا از بند ناف شان را جمع آوری کردند. در مقایسه با نوزدان مادران غیرسیگاری، نوزادان مادران سیگاری دارای بالغ بر ۶۰۰۰ نقطه ای بودند که DNA شان در آنجا به لحاظ شیمیایی تغییر کرده بود.در حدود نیمی از این ژن های تغییر یافته مربوط به ژن های دخیل در سیستم رشد ریه ها و سیستم عصبی، نقایص هنگام تولد همچون مشکلاتی نظیر لب شکری و مشکلات چشایی، و سرطان های مرتبط با سیگار کشیدن بود.
محققان دریافتند بسیاری از این تغییرات در DNA، همچنان در کودکان بزرگ تری که مادرشان در طول بارداری سیگار می کشیده وجود دارد و باقی می ماند.

گیاهخواری، راه نجات
محیط زیست و انسان
«گیاهخواری» راهکاری موثر برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و همچنین کاهش نرخ مرگ و میر انسان‌هاست.
نتایج یک بررسی جدید نشان داده است که گیاهخواری می تواند به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای کمک کند و در عین حال نیز مانع از مرگ دست‌کم هشت میلیون انسان در سال شود. کارشناسان آکسفورد در این بررسی مزایای رواج گیاهخواری در سراسر جهان را ارزیابی کرده و دریافتند که فقط چندین تغییر ساده مانند کاهش مقدار مصرف گوشت در رژیم غذایی روزانه و افزایش مصرف میوه و سبزیجات می‌تواند منجر به کاهش چشمگیر آمار مرگ و میر انسان‌ها، کاهش هزینه‌های درمان و مراقبت‌های پزشکی و همچنین کاهش میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای حاصل از صنعت تولید موادغذایی تا دوسوم حجم فعلی شود. به گزارش شبکه اخبار محیط زیست، بدیهی است که خوردن میوه و سبزیجات بیشتر و کاهش مصرف گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده به بهبود سلامت انسان‌ها کمک می کند.  به علاوه از آنجا که مرغ و احشام نظیر گاو و گوسفند نیز به نوبه خود غذا می خورند و کالری می سوزانند تا در نهایت خوراک انسان شوند، تولید گوشت نیز یکی از عوامل اصلی در بروز و تشدید تغییرات جوی است. بنابراین گرایش انسان‌ها به گیاهخواری می‌تواند به میزان قابل توجهی در کاهش تولید کربن موثر باشد. با رشد گیاهخواری در بین مردم جهان، میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای مرتبط با صنایع غذایی بیش از دو سوم کاهش خواهد یافت.
بنابر این گزارش، اگرچه این اقدام به ظاهر یک راهکار فردی به نظر می رسد اما اگر چنین تغییری از سوی بیش از هفت میلیارد نفر در جهان صورت گیرد بدون شک تاثیر مثبت آن چشمگیر و گسترده خواهد بود.

نظر شما