شناسهٔ خبر: 10327891 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه آفرینش | لینک خبر

70 درصد مکمل هاي ورزشي تقلبي و مخدر هستند

صاحب‌خبر -

 رئيس کميته موارد خاص کميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي گفت: 70درصد مکمل هاي ورزشي تقلبي و مخدر هستند.

حسين طلا نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با مهر، با انتقاد از عدم ساماندهي مکمل‌هاي ورزشي براي استفاده جوانان و ورزشکاران گفت: در مورد ميزان قاچاق داروهاي مکمل آمار دقيقي ارائه نمي‌شود و ترس از ارائه آمار نشان مي‌دهد که ضريب و حجم بسيار بالايي از داروهاي پرورش اندام و مکمل هاي ورزشي از طريق قاچاق تامين مي شود و حتي بعضا توزيع کنندگان اذعان دارند که خود اين افراد مکمل ها را به طرز غيرقانوني بسته بندي و توزيع مي کنند.

وي با اشاره به سود کلان ماهانه که به جيب دلالان بازار مکمل هاي دارويي مي‌رود، اظهار داشت: طبق آماري که اعلام مي شود 70 درصد مکمل‌هاي ورزشي که عرضه مي‌شود داراي مواد تقلبي، غيرمجاز و مخدر است.

طلا ادامه داد: متاسفانه بازار گسترده‌اي براي فروش اين محصولات از طريق قاچاق در داخل کشور وجود دارد و عرضه مکمل‌هاي ورزشي تقلبي حتي در عطاري‌ها به راحتي ارائه مي شود. عدم نظارت به گونه اي است که پاساژ 5 طبقه در خيابان مروي بخش زيادي از محصولاتش از طريق قاچاق تامين مي شود.

عضو کميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه ارائه داروهاي مکمل بدنسازي در سال 91 ممنوع شده بود اما دوباره عرضه اين داروها از طريق باشگاهها مشاهده مي شود، گفت: متاسفانه آئين نامه مدوني در اين خصوص وجود ندارد که همين مسئله منجر به بي ساماني و در هم ريختگي در اين بخش شده است و مشخص نيست که اين داروها بايد از طريق مبادي وزارت بهداشت و درمان و داروخانه ها ارائه شود يا اينکه فروش به صورت مستقيم از طريق باشگاهها ايرادي ندارد و اين مسئله نشانه ضعف نظام توزيع در کشور ما است.

به دليل ضعف نظارت، آمار دقيقي از ميزان قاچاق داروهاي مکمل وجود ندارد

طلا افزود: معضلي که بر موضوع قاچاق داروهاي بدنسازي افزوده شده است، توزيع پودرهاي ورزشي در برخي باشگاهها با سود بالا است. در حقيقت برخي از باشگاهها که بايد مروج سلامت براي ورزشکاران باشند مصرف داروهاي غيراستاندارد و قاچاق را دامن مي زنند، لذا اگر قرار است اين کالا در باشگاهها نيز عرضه شود اين کار بايد با نظارت علمي و دقيق صورت گيرد.

وي با بيان اينکه ضعف نظارت در اين مورد به قدري بالاست که آمار دقيقي از ميزان قاچاق و ساير مسائل مربوط به مصرف داروهاي مکمل وجود ندارد، تاکيد کرد: هيچ نظارت دقيقي در خصوص واردات، توليد، توزيع و تجويز مکمل هاي بدنسازي و ورزشي صورت نمي گيرد و فقدان نظارت به فرصت طلبان اجازه مي دهد اجناس غيرمجاز و تقلبي را عرضه و در نتيجه، خسارات جبران ناپذيري به جوانان وارد مي کنند.

رئيس کميته موارد خاص کميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه اين خطر هيچ‌گاه جدي گرفته نشده تا عزمي جدي تر براي قانونمند کردن واردات و يا مصرف علمي آن پيدا شود، تصريح کرد: اينکه بگوييم مکمل ها را وارد، مصرف و يا توزيع نکنيم چرا که مضر هستند، مشکلي را رفع نمي کند و عملا در سال هاي گذشته ديديم که مشکل برطرف نشد. آيا دستگاههاي نظارتي و وزارتخانه هاي مرتبط، اينگونه به فکر سلامت مردم و جوانان ما هستند؟

تاريخ مکمل هاي ورزشي دست‌کاري مي شود

وي ادامه داد: اشتباه ديگري که رايج شده بحث مکمل و داروهاست، در حال حاضر مکمل هاي ورزشي که نوعي مکمل غذايي محسوب مي شود را در داروخانه‌ها عرضه مي کنند و بنابراين، مکمل و داروهاي استروئيدي را در يک گروه قرار مي دهند که اين اشتباه است، چون داروهاي استروئيدي دوپينگ محسوب مي شوند و مصرف آن ممنوع و مضر است، در حالي که مصرف مکمل هاي ورزشي نه ممنوع و نه مضر است.

طلا با اشاره به طريقه سودجويي دلال هاي بازار مکمل هاي ورزشي، توضيح داد: اکثر مکمل هاي ورزشي به صورت قاچاق وارد مي شود. سودجويان، مکمل هاي تاريخ مصرف کم را به صورت مزايده اي خريداري و تاريخ جديدي را روي آن درج و از راه قاچاق وارد کرده و در نهايت، به قيمت هاي گزاف به فروش مي رسانند، اين مسئله سلامت ورزشکاران را به خطر مي اندازد، اين مسئله نياز به پيگيري جدي دارد.

برچسب‌ها: