شناسهٔ خبر: 10216111 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

سخنگوی وزارت ارشاد:

شهادت شیخ نمر در راستای تفرقه افکنی بین مسلمانان است

تهران-ایرنا- سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بی شک شهادت شیخ نمر درراستای نیت شوم دشمنان باهدف ایجاد تفرقه میان مذاهب اسلامی و اختلاف اندازی بین شیعه و سنی صورت گرفته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، حسین نوش آبادی روز دوشنبه در بیست و دومین نشست رسانه ای خود با نمایندگان رسانه ها و مطبوعات که در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی در حال برگزاری است، ضمن تسلیت شهادت شیخ نمر با محکوم کردن این جنایت آل سعود افزود: شهادت شیخ نمر توسط سعودی ها یکی دیگر از اقدامات ظالمانه، خصمانه و جنایتکارانه است که بدون شک این اقدام دامن خود آن ها را خواهد گرفت.
وی تصریح کرد: دولت های اسلامی هرگز این عمل جنایتکارانه آل سعود را نخواهند بخشید.
نوش آبادی در ادامه با اشاره به قطع ارتباط دیپلماتیک دولت سعودی با ایران؛ آن را اشتباه دولت سعودی و نشانگر بی تدبیری، تصمیم عجولانه، رفتار شتابزده و سردرگمی دولت سعودی عنوان کرد.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه همچنین این اقدام را در جهت سیاست های استعماری و نیات شوم دشمنان اسلام در ایجاد تفرقه میان مذاهب اسلامی عنوان کرد.
نوش آبادی همچنین قطع روابط دیپلماتیک با جمهوری اسلامی را نشانه ناپختگی و اقدامی در جهت سرپوش گذاشتن بر جنایات دولت سعودی عنوان کرد.
معاون حقوقی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد که همه این مسائل در کنار بی تدبیری مقامات سعودی در تأمین امنیت حجاج و زائران خانه خدا، پرونده رو به زوال این رژیم را تکمیل کرد.
نوش آبادی در ادامه، حمله به سفارت عربستان سعودی در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد را اقدامی مشکوک بیان کرد و اظهار داشت: این اقدام از طرف مردم صورت نگرفته و این احتمال وجود دارد که یک طراحی و سناریو از سوی کسانی باشد که به دنبال ایجاد اختلاف و تنش بیشتر در روابط بین دو کشور هستند.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در عین حال خاطرنشان کرد: عناصری که در این دو حرکت حضور داشته اند توسط نهادهای امنیتی و انتظامی، شناسایی، بازداشت و تحویل مقامات قضایی شده اند.
به گفته وی، اماکن دیپلماتیک و سفارتخانه ها طبق حقوق بین الملل از مصونیت برخوردارند و تجمعی که مقابل سفارت عربستان در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد صورت گرفته، قانونی نبوده و باید به این تخلف رسیدگی شود.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه همچنین در خصوص اقدام عملی جمهوری اسلامی در قبال این قبیل اقدامات رژیم عربستان سعودی، تاکید کرد: همانگونه که به دلیل هتک حرمت دو نفر از هموطنان ایرانی در فرودگاه جده توسط دو نفر از ماموران سعودی، تصمیم به توقف حج عمره گرفته شد، این سیاست خود را ادامه خواهیم داد.
معاون حقوقی، پارلمانی و امور استانهای وزارت ارشاد خاطرنشان کرد که حداقل شروط ما برای ازسرگیری عمره ایفا نشده و رأی بسیار ضعیفی هم که برای آن دو مأمور خاطی صادر شده و حتی اجرایی هم نشده است، لذا با توجه به این وضعیت و نیز تأمین نشدن سایر شروط جمهوری اسلامی، سیاست ما در خصوص حج عمره کما فی سابق توقف اعزام زائران به این حج است.
نوش آبادی تاکید کرد که در مورد اقدام عملی جمهوری اسلامی درخصوص تصمیم مقامات عربستان برای قطع روابط دیپلماتیک با ایران، گفت: با توجه به اهمیت مسئله معنوی حج تمتع، ما فعلا در این خصوص اظهارنظر صریحی نخواهیم کرد و باید بررسی شود که آیا این اقدام آنها، تاثیری در اعزام زائران ایرانی حج تمتع در سال 95 خواهد داشت یا خیر؟

** جشنواره فیلم فجر با حضور 289 اثر
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری گفت : سی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم فجر امسال با حضور و شرکت 289 اثر سینمایی در بخش های نگاه نو، سودای سیمرغ، فیلم های مستند و هنر و تجربه برگزار می شود.
نوش آبادی اظهار داشت: بر اساس تصمیم وزارت ارشاد کاخ مردمی جشنواره در پردیس سینمایی ملت خواهد بود و برای اولین بار مردم می توانند با عوامل فیلم از جمله بازیگران، کارگردانان و دست اندرکاران در کنار تماشای فیلم با آنها آشنا شوند و گپ و گفت وگو کنند.
به گفته نوش آبادی، کاخ جشنواره در سالن همایش برج میلاد تهران خواهد بود و 27 سالن در 14 سینما در 8 هزار و 434 صندلی در نظر گرفته شده است.
وی با تشریح آثار سینمایی رسیده به این دوره جشنواره فیلم گفت: در بخش نگاه نو (فیلم اولی ها) 34 اثر ثبت نام کردند که در نهایت 11 اثر انتخاب شدند و در بخش سودای سیمرغ 66 فیلم که درنهایت 22 اثر توسط هیات داوران برای حضور در جشنواره انتخاب شدند.
نوش آبادی همچنین فیلم های انیمیشن را 7 اثر و بخش مستند را از 85 اثر رسیده که 76 اثر بازبینی و مورد سنجش قرار گرفته که در مورد آنها در هفته جاری اطلاع رسانی خواهد شد.
به گفته وی، در بخش هنر و تجربه نیز 74 اثر حضور یافته اند.
سخنگوی وزارت ارشاد گفت: آغاز جشنواره و مراسم افتتاحیه 12 بهمن در تالار وحدت و افتتاحیه 22 بهمن در برج میلاد خواهد بود.
نوش آبادی یادآور شد: سی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم فجر فقط در بخش ملی اجرا و بخش بین الملل این رویداد اردیبهشت 95 برگزار خواهد شد.
فراهنگ**1355**3053**1027