شناسهٔ خبر: 10188586 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: کلمه | لینک خبر

گزارش‌ها از آتش‌سوزی در سفارت عربستان در تهران/ واکنش وزارت خارجه و پلیس

چکیده :در پی اعدام آیت الله شیخ نمر النمر روحانی برجسته شیعه در عربستان دامنه اعتراضات به این اقدام حکومت سعودی هر لحظه ابعاد جدیدی پیدا می کند و شامگاه شنبه تجمعی در برابر سفارت سعودی بر پا شد که به مداخله پلیس برای کنترل خشم مهاجمان و پیشگیری از هجوم به سفارت سعودی انجامید و در نهایتا در پی پرتاب سنگ و مواد آتش زا تعدادی از معترضان خشمگین نیز برای دقایقی به سفارت وارد شدند....

صاحب‌خبر -

کلمه – گروه خبر: در پی اعدام آیت الله شیخ نمر النمر روحانی برجسته شیعه در عربستان دامنه اعتراضات به این اقدام حکومت سعودی هر لحظه ابعاد جدیدی پیدا می کند و شامگاه شنبه تجمعی در برابر سفارت سعودی بر پا شد که به مداخله پلیس برای کنترل خشم مهاجمان و پیشگیری از هجوم به سفارت سعودی انجامید و در نهایتا در پی پرتاب سنگ و مواد آتش زا تعدادی از معترضان خشمگین نیز برای دقایقی به سفارت وارد شدند.

به گزارش شفقنا، در آخرین ساعت روز شنبه شعله هایی از آتش محوطه سفارت سعودی در تهران را فراگرفت و خساراتی وارد کرد اما دلیل دقیق و متقن وقوع آتش سوزی هنوز اعلام نشده است و منابعی آن را مرتبط با ورود تعدادی از معترضان به محوطه سفارت می دانند.

در مشهد نیز عصر روز شنبه تجمعات اعتراضی در برابر سفارت سعودی برگزار شد که منجر به مداخله پلیس و خساراتی به سفارت شد.

بازداشت شماری از نیروهای حمله کننده به سفارت عربستان

در همین حال رییس پلیس پایتخت از بازداشت شماری از نیروهای خودسر حمله کننده به سفارت عربستان خبر داد.

به گزارش ایسنا، سردارحسین ساجدی نیا در این باره گفت: حوالی ساعت ۲۲:۲۰ شنبه شب عده ای از نیروهای خودسر رو به روی سفارت عربستان تجمع کرده و مدتی بعد اقدام به پرتاب سنگ و کوکتل مولوتف به سمت ساختمان سفارت کردند.

وی با بیان این که در پی این اقدام خسارت هایی به ساختمان سفارت وارد شد، گفت: ماموران پلیس از همان دقایق اولیه با این اقدام مقابله کردند تعدادی از ماموران ما نیز زخمی شدند.

به گفته ساجدی نیا در حال حاضر اوضاع در اطراف سفارت عربستان آرام است و ماموران پلیس تا هر زمان که لازم باشد، در محل حضور خواهند داشت.

جابر انصاری: از تجمع در برابر اماکن دیپلماتیک پرهیز شود

«حسین جابرانصاری» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز با تاکید بر ضرورت تامین امنیت اماکن دیپلماتیک عربستان در تهران و مشهد، گفت: وزارت خارجه با درک احساسات پاک مردم مسلمان کشورمان، خواستار جلوگیری از هرگونه تجمع در مقابل این اماکن است.

جابر انصاری یادآور شد: پلیس دیپلماتیک مسئولیت برخورد با هرگونه تعرض به اماکن دیپلماتیک متعلق به عربستان سعودی را برعهده دارد و براساس وظایف ذاتی خود برای حفظ نظم عمومی واعاده امنیت این اماکن اقدام می کند.

واکنش رسانه‌های دنیا به حمله به سفارت عربستان در تهران

سایت شبکه خبری «سی ان ان» در گزارش خود از این موضوع می نویسد معترضان به اعدام شیخ نمر، سفارت عربستان سعودی در تهران را به آتش کشیدند. همچنین بخش هایی از ساختمان سفارت عربستان آسیب دیده است. این سایت همچنین می نویسد بر اساس ویدئوهای منتشر شده، یکی از معترضین اقدام به پرتاب بمب های آتش زای دست ساز به سوی ساختمان سفارت کرده است. سی ان ان در ادامه به نقل از مقامات نیروی انتظامی می نویسد در جریان وقایع شب گذشته، چند تن توسط این نیرو بازداشت شده اند.

روزنامه «واشنگتن پست» می نویسد پس از آنکه اعدام شیخ نمر، روحانی برجسته عربستانی، سبب بروز اعتراضاتی در منطقه خاورمیانه شد، معترضان در تهران به سفارت عربستان سعودی حمله کرده و آن را به آتش کشیدند. به عقیده این روزنامه، مجموعه وقایع اخیر، سبب به چالش کشیده شدن دیپلماسی آمریکا شده که هدفش، کاستن از تنش ها در منطقه خاورمیانه بوده است. در این مطلب به نقل از یک تحلیلگر مسائل منطقه آمده که شیخ نمر در میان مسلمانان شیعه به یک فرد برجسته تبدیل شده بود و بسیاری، اعدام وی را یک خط قرمز می دانستند که انجام آن، سبب شعله ور شدن بیشتر تنش های فرقه ای در منطقه خواهد شد. به عقیده این تحلیلگر، اعدام شیخ نمر سبب پیچیده شدن همه اوضاع، از سوریه گرفته تا یمن خواهد شد.

خبرگزاری «رویترز» نیز یکی از گزارش های خود را به این موضوع اختصاص داده و می نویسد اعدام یک روحانی برجسته شیعه در عربستان، سبب بروز هشدارهایی نسبت به پیامدهای این موضوع برای خاندان آل سعود شده و احتمال بروز موجی جدید از منازعات فرقه ای را در منطقه به وجود آورده است. رویترز به واکنش ها در کشورهای مختلف نسبت به این موضوع پرداخته و می افزاید شورای عالی اسلامی لبنان اعدام شیخ نمر را یک اشتباه فاحش از سوی سعودی ها دانسته و حزب الله نیز آن را آدمکشی و ترور قلمداد کرده است. آیت الله احمد خاتمی، یکی از روحانیون شیعه ایران نیز گفته پیامدهای این اقدام سعودی ها، سبب محو شدن آن ها از صفحات تاریخ خواهد شد.

در همین حال، منابع رسمی سعودی از پایان آتش در یمن و آغاز دوباره حملات ائتلاف منطقه ای تحت رهبری عربستان علیه یمن خبر داده اند. سایت شبکه خبری «الجزیره» می نویسد ائتلاف تحت رهبری عربستان که از نه ماه پیش اقدام به بمباران یمن کرده، روز شنبه پایان آتش بسی که از تاریخ ۱۵ دسامبر آغاز شده بود را اعلام کرد. الجزیره اشاره می کند که این آتش بس، با حمایت سازمان ملل و در راستای برگزاری مذاکرات صلح یمن برقرار شده بود؛ اما پیش از این نیز موارد نقض شدن آن گزارش شده بود. در بیانیه ای که در این زمینه در خبرگزاری رسمی عربستان سعودی منتشر شده، ادعا شده که هدف از حملات ائتلاف، حمایت از قدرت مشروع در یمن و فراهم آوردن شرایطی برای یافتن یک راه حل صلح آمیز است.

در میان دیگر موضوعات، پایگاه اینترنتی «اینترنشنال بیزنس تایمز» موضع گیری جدید دولت آمریکا درباره احتمال وضع تحریم های جدید علیه ایران را مورد توجه قرار داده است. در شرایطی که طی روزهای اخیر، بحث های متعددی درباره تصمیم آمریکا برای وضع تحریم هایی علیه ایران بر سر فعالیت های موشکی مطرح شده و سپس دولت آمریکا از تعلیق بررسی این موضوع خبر داد، بن رودس، مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفته واشنگتن برای تدوین تحریم های جدید علیه ایران در موضوع موشکی، نیاز به زمان بیشتری دارد. به گفته وی، دولت آمریکا پیش از اعلام هرگونه تحریم جدیدی در این زمینه، باید اقدامات دیپلماتیک و فنی بیشتری را انجام دهد. اما رودس تأکید که این تأخیر، به دلیل فشارهای وارد شده از جانب ایران نیست.

در نهایت، روزنامه «نیویورک تایمز» به جنجال به وجود آمده بر سر اظهارات رئیس جمهور ترکیه درباره مقایسه کشور خود با آلمان نازی پرداخته و توضیحات دولت ترکیه را در این زمینه بازتاب داده است. به نوشته این روزنامه، دولت ترکیه با انتشار بیانیه ای اعلام کرده اظهارات رجب طیب اردوغان که در پاسخ به سوالی درباره میزان کارآمدی سیستم مبتنی بر ریاست جمهوری بیان شده، تحریف شده است. در این بیانیه آمده که رسانه ها اقدام به تحریف سخنان اردوغان کرده و از این اظهارات استفاده نادرستی کرده اند؛ زیرا هدف اردوغان ارائه مثالی در این زمینه بوده که سیستم مبتنی بر ریاست جمهوری، به وجود ساختار فدرال در حکومت وابسته نیست.

برچسب‌ها: