سرویس بین الملل خرداد: همزمان با انتشار خبر اعدام شیخ نمر روحانی منتقد شیعه در عربستان سعودی در ایران نیز اعتراضات و مخالفات های گسترده ای با اتخاذ این تصمیم سعودی ها صورت گرفته است که بازتاب گسترده ای در رسانه های بین المللی داشته است.
به گزارش خرداد، روزنامه "فایننشال تایمز" با انتشار گزارشی درباره حمله معترضان ایرانی به سفارت عربستان در تهران می نویسد:"ده ها تن از معترضان خشمگین در تهران به سفارت عربستان حمله کردند و آن جا را به آتش کشیدند. این موضع در واکنش به اعدام 47 نفر از جمله یک روحانی برجسته بوده است. انتظار می رود که این اقدام آتش خصومت میان دو قدرت منطقه ای یعنی ایران و عربستان سعودی را شعله ورتر سازد".
فایننشال تایمز در ادامه اشاره کرده که پلیس برخی از معترضان را بازداشت کرده است و سعی در متفرق کردن جمعیت داشته است. این روزنامه اشاره می کند که حضور جمعیت زیاد بوده و اتش نشانان قصد داشتند تا آتش سوزی روی داده را مهار کنند.
خبرگزاری "رویترز" نیز با انتشار گزارشی تحت عنوان "خشم ایرانیان از اجرای حکم اعدام شیخ نمر توسط عربستان سعودی" به حمله معترضان اوایل صبح روز یکشنبه به سفارت عربستان سعودی اشاره کرده است. این خبرگزاری می افزاید:"تصاویر توئیتری نشان می دهند که بخشی از فضای داخل سفارت در آتش سوخته اند و مبل های درون سفارت شکسته شده اند".
رویترز در ادامه اشاره دولت عربستان سعودی نام شیخ نمر ار در میان بیش از چهل نفر دیگر گذاشته بود که اکثرا به اتهام ارتباط با القاعده سال ها پیش بازداشت شده بودند و از این طریق قصد داشته هرگونه مخالفتی با این اعدام را سرکوب کند.
رویترز در ادامه اشاره می کند که به نظر می رسد هرگونه روزنه امیدی برای برقراری روابط حسنه میان و رقیب منطقه ای شیعه و سنی که اکنون در سوریه و یمن با یکدیگر در حال منازعه هستند از بین رفته است.
خبرگزاری رویترز با اشاره به انگیزه عربستان سعودی از اقدام اخیر می نویسد:"خاندان آل سعود به طور فزاینده ای از افزایش نآرامی ها در خاورمیانه نگران است. به ویژه آن که در سوریه و عراق تلاش کرده تا از معارضین مسلح علیه منافع ایران استفاده کند. هم چنین توافق هسته ای ایران و با بزرگترین حامی عربستان سعودی یعنی امریکا زمامداران آن کشور را بیش از پیش ترسانده است".
روزنامه نیویورک تایمز نیز با انتشار گزارشی از اعتراض در مقابل سفارت عربستان در ایران می نویسد:"اعتراض به اعدام شیخ نمر روحانی به همراه 47 مرد دیگر در عربستان سعودی به اتهام ارتباط با تروریسم بود. اکنون نگرانی ها درباره افزایش تنش در روابط ایران و عربستان سعودی افزایش یافته است".
رویترز اشاره می کند که معترضین شعارهای مرگ بر آل سعود" را سر می دادند. این روزنامه امریکایی در ادامه می افزاید که سیاستمداران و روحانیون شیعه در عراق از جمله "حیدر العبادی" نیز به این اعدام واکنش منفی نشان داده اند و می نویسد:"عبادی در صفحه خود توئیتر از این اعدام به عنوان رویدادی شوکه کننده و غمگین کننده یاد کرد".