به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، وزارت کشور عربستان صبح امروز شنبه از اعدام شیخ باقر نمر النمر روحانی برجسته شیعه این کشور خبر داد.
رژیم عربستان سعودی با وجود اعتراضات فزاینده جهان اسلام به حکم اعدام شیخ نمرالنمر روحانی برجسته شیعی عربستانی، این روحانی مبارز را به اتهام واهی حمایت از تروریسم در اوج درندگی و سبعیت و بدون توجه به احساسات جهان اسلام به شهادت رساند.
افکار و دیدگاههای این روحانی شهید
شیخ نمر سال 1338 هجری شمسی در منطقه العوامیه واقع در استان قطیف در شرق عربستان به دنیا آمد.
پدر او علی بن ناصر آل نمر، از خطبای معروف منطقه به شمار میرود. از دیگر عالمان این خاندان میتوان به آیت الله محمد بن ناصر آل نمر اشاره کرد.
شیخ نمر تا مقطع دبیرستان در مدارس شهر العوامیه درس خواند. سپس برای تحصیل علوم دینی به ایران مهاجرت کرد و از سال 1400ق در حوزه امام قائم (عج) در تهران که آیت الله سید محمدتقی حسینی مدرسی آن را تاسیس کرده بود، مشغول به تحصیل شد. وی پس از 10 سال تحصیل در ایران، عازم زینبیه دمشق شد.
شیخ وحید افغانی، شیخ صاحب صادق، آیت الله خاقانی، سید محمدتقی مدرسی، سید عباس مدرسی، از اساتید او در لمعه، رسائل و مکاسب، اخلاق و همچنین درس خارج در قم، تهران و دمشق بودهاند.
نمر باقر النمر در ایران و سوریه و سپس عربستان سعودی، به تدریس دروس حوزوی از جمله مکاسب، رسائل و کفایه پرداخت.
شیخ نمر دارای یک پسر و سه دختر است. همسر او منی جابر الشریاوی 8 مرداد 1391ش در حالی پس از یک دوره طولانی ابتلا به بیماری درگذشت که نمر باقر النمر در بازداشت به سر میبرد.
او پس از بازگشت به عربستان مرکز مذهبی "الإمام القائم(عج)" را در استان العوامیه تأسیس کرد و این خود سنگبنای "مرکز اسلامی" در سال 1422 هجری قمری مصادف با 2011 میلادی بود.
شیخ نمر علاوه بر فعالیتهای مذهبی معمول خود مانند خطبهسرایی و آموزش و ترویج آموزههای اسلامی بر اساس اصول شیعی، اهتمام ویژه و مداومی به حقوق سیاسی و حقوق بشر داشته و جسارت وی میان تمامی فعالان و مخالفان داخلی رژیم آلسعود بینظیر و زبانزد عام و خاص بوده است.
فعالیتهای سیاسی شیخ نمر
وی همواره بهصورت آشکار از فساد و استبداد و دیکتاتوری نظام سیاسی آلسعود انتقاد و همگان را به اصلاح و تحکیم پایههای آزادی و انتقال قدرت و نیز موافقت با تأسیس احزاب دعوت میکرد.
نمر باقر النمر در فوریه 2009م، به مقامات سعودی هشدار داد که «اگر شأن و حیثیت ما به ما بازگردانده نشود، من شیعیان را به جدایی از عربستان فرامیخوانم. کرامت ما مهمتر از تمامیت کشور است.» او در این سخنرانی خواهان برگزاری انتخابات آزاد شد.
شیخ نمر همواره در سخنرانیهای خود رژیم سعودی را به اعمال سیاستهای تبعیضآمیز طایفهای سازمانیافته، بهویژه در مناطق شرقی عربستان و به خصوص در دو منطقه الاحساء و القطیف متهم نموده است.
شیخ نمر النمر در یکی از خطبههایش به خاطر مواضع و دیدگاههای تندش در قبال رژیم سعودی گفت: «میدانم فردا برای بازداشت من به سراغم خواهید آمد. خوش میآیید! این منطق و راه و روش شماست: بازداشت و شکنجه و کشتار، ما از قتل و کشتار نمیهراسیم، ما از هیچچیز نمیترسیم.»
او به ارث بردن تاج و تخت در میان حاکمان کشورهای عربی را غیرشرعی خوانده و مشروعیت دست به دست شدن پادشاهی در عربستان را زیر سؤال برده است.
شیخ نمر، آل سعود و آل خلیفه را پیرو انگلیس دانسته است.
شیخ نمر، دیگر حاکمان حوزه خلیج فارس را نیز مورد انتقاد قرار داده و از حرکتهای انقلابی در کشورهای عربی به ویژه بحرین حمایت کرده است. او اصلاح واقعی در جهان عرب و جهان اسلام را منوط به سقوط حکام کشورهای عربی حوزه خلیج فارس دانست.
نمر، آل خلیفه و دیگر حکام کشورهای عربی حوزه خلیج فارس را عروسکها و ایادی آمریکا توصیف کرد و گفت: «همه کشورهای عربی حوزه خلیج بدون استثنا زیر چتر ایالات متحده آمریکا زندگی میکنند و ناو پنجم دریایی ارتش آمریکا برای به چپاول بردن چاههای نفت بحرین و دیگر کشورهای عربی در منطقه حضور دارد.
از جمله دیگر اقدامات شیخ نمر النمر که منجر به خشم آلسعود و بازداشت خشونتبار وی شد ترویج تحولخواهی و اصلاحطلبی و اعتراض مسالمت آمیز و مخالفت با اشکال مختلف خشونت و همچنین مبارزه با تفرقهگرایی و ترویج گرایشات مذهبی و نژادپرستی و نیز مقابله با تفرقه و دودستگی مذهبی میان اهلسنت و شیعیان از سوی او بود.
طی سالهای گذشته شیخ نمر بهدلیل به چالش طلبیدن نظام حاکم در عربستان و صراحت در مطرح کردن مطالب و انتقادات خود و همچنین توصیف کردن آلسعود به فساد، کفر، ظلم و موارد دیگر همواره منبع اصلی نگرانیهای آلسعود بوده است.
شیخ نمر برای اولین بار در سال 2006 در بازگشت از بحرین و بهدلیل مشارکت در همایش بینالمللی قرآن کریم از سوی نیروهای امنیتی رژیم سعودی بازداشت شد.
مقامات عربستانی اعلام کرده بودند که النمر از حکومت عربستان خواسته است که به وضعیت "قبرستان بقیع" رسیدگی کرده، مذهب "تشیع" را به رسمیت شناخته و شیوههای آموزش و تدریس کنونی را تغییر داده یا لغو کند.
شیخ نمر النمر برای دومین بار در تاریخ 23 آگوست 2008 میلادی در شهر "القطیف" بهاتهام تحریک شیعیان عربستانی برای جدایی از حکومت مرکزی به دست نیروهای امنیتی رژیم سعودی بازداشت شد.
نهم جولای سال 2012 میلادی بود که «شیخ نمر آلنمر»، روحانی برجسته شیعی پس از تعقیب و حمله مسلحانه نیروهای امنیتی رژیم سعودی به خودرویی که در آن قرار داشت و او را از به منزلش میبرد، مورد بازداشت قرار داد.
بهدنبال این حمله خودروی شیخ نمر به دیوار یکی از منازل برخورد میکند و خود شیخ نیز از ناحیه ران پا زخمی میشود تا پس از آن نیروهای امنیتی سعودی وی را بار دیگر بازداشت و او را در بیمارستان نیروهای امنیتی ریاض بستری کنند.
واکنشها به دستگیری شیخ نمر
پس از دستگیری شیخ نمر اعتراضات مردمی زیادی در مناطق شرق عربستان انجام شد. شیعیان بلافاصله به خیابانها ریختند و نیروهای امنیتی رژیم سعودی بهشدت آنها را سرکوب کردند، بهگونهای که تنها در روز اول بازداشت سه نفر از معترضان کشته شدند.
با این حال اعتراض گروههای مختلف مخالف حکومت ادامه پیدا کرد و آنها به رژیم سعودی نسبت به هرگونه آزار و اذیت شیخ نمر هشدار دادند.
یک گروه هکر بهنام «مجاهدون الاحرار» پایگاههای اینترنتی پلیس منطقه «الشرقیه»، دادستانی «الباحه» و شورای شهر در استان «الدقیق» عربستان را در اعتراض به بازداشت و احتمال حکم اعدام شیخ نمر هک کردند.
این روحانی شیعه سرشناس عربستانی ازسوی رژیم سعودی به اتهاماتی واهی از قبیل «فتنه انگیزی» و «دعوت به برهم زدن وحدت ملی» متهم شد. به همین دلیل دادگاه ویژه کیفری ریاض در 26 مارس سال 2014 میلادی رسیدگی به پرونده وی را آغاز کرد درحالی که وی امکان ایستادن روی پا را نداشت و با صندلی چرخدار در دادگاه حاضر شده بود.
دادستان سعودی در همان اولین جلسه محاکمه این روحانی شیعه خواستار اجرای اشد مجازات یعنی «اقامه حد محاربه» یا «قتل تعزیری» علیه وی شد. بهگفته فعالان سیاسی، اتهامات سیاسی زیادی در پرونده شیخ النمر دیده میشود.
شیخ نمر همچنین با اتهاماتی نظیر «تحریک برای تخریب اموال دولتی»، «دخالت در امور بحرین» و «تحریک به ارتکاب جرایم تروریستی در این کشور» مواجه شد. در حالیکه فعالان محلی و خانواده این روحانی سرشناس شیعه عربستانی گفتند شیخ نمر تنها از تظاهرات مسالمت آمیز حمایت کرده و خود را از هرگونه مخالفت شدید با حکومت دور نگه داشته است.
روز سوم آبان، دادگاه عالی و استیناف عربستان، حکم اعدام شیخ نمر را تایید و حکم برای تایید نهایی به دفتر پادشاه عربستان ارسال شد که در صورت تایید آن توسط سلمان، حکم برای اجرا به وزارت کشور سعودی ارسال خواهد شد که این حکم موجی از خشم و انزجار در جهان اسلام به وجود آورد و شخصیت ها و مقامات کشورهای مختلف درباره پیامدهای خطرناک اعدام روحانی برجسته شیعه عربستانی به آل سعود هشدار دادند.
واکنش شیخ نمر به حکم اعدامش
"خداوند شما را به خیر بشارت میدهد" با این کلام، شیخ نمر باقر النمر روحانی برجسته شیعه عربستانی، خبر تأیید حکم اعدامش را ابلاغ میکند. شیخ نمر در یک تماس تلفنی، خداوند را بهخاطر سرنوشتی که برایش مقدر کرده است، شکر میکند و میگوید: تمام امور به دست خداوند و تحت نظر اوست و همین برای ما کفایت میکند.
واکنش خانواده شیخ نمر به اعدام او
برادر شیخ باقر نمر النمر روحانی برجسته شیعی عربستانی که خبر شهادت وی به دست رژیم آل سعود به خبر نخست رسانهها تبدیل شده است، اعلام کرد اعدام شیخ النمر برای آنها غیر منتظره بوده است.
برادر شیخ النمر در عین حال در اشاره به اوج توحش و بیرحمی آل سعود گفته است اعدام واکنش منفی(آل سعود) به مواضع شهید النمر بوده و ما از همه میخواهیم که واکنشهایشان در چارچوب مسالمت آمیز باشد.
وی افزود ما تقاضا میکنیم که واکنشها در سطح این حادثه بزرگ باشد، اما از مرزهای مسالمت آمیز فراتر نرود.
انتهای پیام/پ
∎
نظر شما