شناسهٔ خبر: 932137 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

تخريب باغ در بلوار اندرزگو براي ساخت مجتمع تجاري

مصلحت آهن و سيمان، خزان باغي ديگر شد!

باز هم روز گذشته قصه پر غصه و صد البته وقيحانه تخريب باغات تهران نمود ديگري پيدا كرد يا بهتر است بگوييم قصه ديگري از دور زدن و دهن‌كجي به قانون و ماجراي تخلفي ديگر از گندم نمايي و جو فروشي مديران شهري لو رفت.

صاحب‌خبر -
باز هم روز گذشته قصه پر غصه و صد البته وقيحانه تخريب باغات تهران نمود ديگري پيدا كرد يا بهتر است بگوييم قصه ديگري از دور زدن و دهن‌كجي به قانون و ماجراي تخلفي ديگر از گندم نمايي و جو فروشي مديران شهري لو رفت. داستان ديگري از تخريب‌هاي سريالي و البته معنادار باغات پيوسته‌اي كه به حكم وجود درختان سر به فلك كشيده اين شهر زماني ييلاقي دلپذير بود و امروز به حكم وجود برخي افراد  زياده‌خواه، اين شهر ييلاقي به جهنمي سوزان تبديل شده كه زندگي را براي ساكنان اين ابرشهر پر دم و دود بسيار مشكل كرده است.
با اين اوصاف روز گذشته خبرگزاري مهر با انتشار مطلبي با تيتر« تخريب باغ ديگري در پايتخت براي ساخت مجتمع تجاري» در خصوص ساخت و ساز برج‌هاي 9 طبقه بلوار اندرزگو پرده از تخلفي ديگر برداشت.
اين رسانه در اين مورد نوشته است: بلوار اندرزگو در منطقه يك تهران با تخريب بسياري از باغ‌هاي منطقه صرفاً براي كاهش بار ترافيك خيابان‌هاي شريعتي و فرمانيه و بلوار ارتش گشوده شد اما حالا با ساخت اين همه مجتمع تجاري و ساخت و ساز برج‌هاي 9 طبقه، اين بلوار به عامل ترافيك منطقه تبديل شده و معلوم نيست با وجود تأكيد مسئولان ارشد كشور بر حفظ باغات تهران با چه مجوزي هر روز لودرها جلوي چشم مردم، درختان را براي ساخت و سازهاي جديد ريشه‌كن مي‌كنند تا به زودي مسيري كه قرار بود براي تسهيل جابه‌جايي ايجاد شود، خود به عامل ايجاد ترافيك تبديل شود؟
در ادامه آمده است: اين همه مجتمع تجاري با چه هدفي در اين منطقه از شهر كه بافت مسكوني و باغي دارد، ايجاد مي‌شود و بايد از تهيه‌كنندگان طرح تفصيلي تهران و دست اندركاران وزارت راه و شهرسازي و شهرداري تهران پرسيده شود، آيا تمام اين مسائل مجوزي براي تخريب باغات موجود در اين منطقه نيست؟!
اين رسانه در خصوص موقعيت باغ مورد بحث نوشته است: باغ مورد اشاره در اين گزارش در شمال بلوار اندرزگو حد فاصل خيابان‌هاي شهيد علوي و بن‌بست زماني قرار دارد. حدود يك سوم اين باغ در جريان ساخت بلوار اندرزگو از بين رفت. بخش باقي‌مانده باغ نيز به مساحت 5 هزار متر مربع در اسفندماه سال 1390 به طور كامل تخريب شد. پس از تخريب در اين باغ گودبرداري صورت گرفت تا مجتمع تجاري- اداري اندرزگو در 13 طبقه در آن ساخته شود!
صادق كاشاني فعال محيط زيست در اين باره مي‌گويد: با ساخت اين مجتمع 110 واحد تجاري و 80 واحد اداري در 55 هزار متر مربع جايگزين باغ 5 هزار متر مربعي خواهد شد كه به نظر مي‌رسد تخريب اين باغ نمونه روشني از شهرفروشي و فدا شدن محيط‌زيست براي كسب درآمد است.
وي با انتقاد از عملكرد و سكوت دستگاه قضاي در برابر اين جرم مشهود در تهران و شهرهاي بزرگ ديگر تأكيد مي‌كند: هنوز از ياد نبرده‌ايم كه مقام معظم رهبري در روز درختكاري امسال فرمودند «لازم است جلوي دست‌اندازي‌ها به فضاهاي سبز و تبديل اين منابع ارزشمند به آهن و سيمان گرفته و با سوء استفاده‌كنندگان برخورد قانوني شود» آيا اين بيانات روشن به گوش مسئولان قضايي نرسيده است؟ و اگر رسيده است آيا اين همه گزارش‌هاي منتشر شده از تخريب باغات در كشور را نمي‌بينند؟
حال با توجه به نوشتار بالا چند سؤال ديگر بر استدلال‌هاي فوق مترتب است كه در ادامه طرح خواهد شد.
1- با وجود تأكيدات و منويات مقام معظم رهبري و برخي از مسئولان ارشد نظام مبني بر جلوگيري از تخريب باغات و عدم صدور مجوز تغيير كاربري براي باغات و فضاي سبز پايتخت، تمرد از اين دستورات چه ناميده مي‌شود و آيا مسئول متخلف نبايد براي عملكرد خارج از دستور و عرف و قانون خود توضيحي روشن و شفاف و اقناع‌كننده ارائه كند؟
2- آيا تخريب باغات و فضاي سبز پايتخت براي راه‌اندازي مجتمع‌هاي انبوه تجاري آن هم به رغم مخالفت‌هاي رهبري و دستورات مؤكد دين و بزرگان اسلام كه پيرو حكم پيامبر مكرم(ص) اين دين كه شكستن شاخه‌اي از درخت را(بدون توجيه و توضيح مناسب) به شكستن بال فرشتگان تشبيه كرده‌اند، مي‌تواند اقناع كننده شرع و عرف  و اذهان عمومي باشد؟
3- چرا در مقابل تخريب و ويراني باغ‌ها و علم كردن برج‌ها و آپارتمان‌هاي سيماني و آهني دستگاه قانونگذار ما سكوت اختيار كرده؟ چرا نبايد با تخريب‌كنندگان و تخريب سريالي باغات و فضاي سبز كه به وفور اتفاق مي‌افتد و بعضاً لو مي‌رود، برخورد شود؟ و چرا مجلس براي اين معضل چاره‌اي نمي‌انديشد و براي محاكمه اين گونه تخريب‌هاي محيط زيست قوانيني جامع و بازدارنده وضع نمي‌شود؟ و چرا كميسيون اصل 90 گروهي را براي تحقيق و تفحص از تخلفاتي كه در امر تغيير كاربري و تخريب باغات و فضاي سبز  صورت مي‌گيرد،  تعيين نمي‌كند؟

نظر شما