شناسهٔ خبر: 8304233 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه قانون | لینک خبر

از سوی هاآرتس مطرح شد؛

ادعای رد درخواست ایران برای شراکت در پایگاه دریایی روسیه

پوتین نمی خواهد با حمایت از ایران اکثریت کشورهای سنی مذهب خاورمیانه را از خود دور کند. به همین جهت، روسیه نیز درخواست ایران برای سهیم شدن ایران در پایگاه دریایی خود در طرطوس سوریه را رد کرد.

صاحب‌خبر -

قانونبحران سوریه وارد مرحله جدیدی شده؛ مرحله ای که به نظر می رسد قرار است مذاکرات سیاسی، محور عمده مدیریت یا حل همه اختلافات باشد.

به گزارش قانون به نقل از تابناک، یکی از مواردی که ممکن است بار دیگر موجب فوران بحران و یا ایجاد تنش های جدید در سوریه شود، تلاش اسرائیل برای دور کردن ایران از جنوب غربی سوریه است. اسرائیلی ها بارها تهدید کرده اند، اگر ایران و حزب الله از مرزهای مشترک اسرائیل و سوریه عقب نشینی نکنند، مداخله نظامی خواهند کرد.

در همین زمینه، روز گذشته، برخی از رسانه ها گزارش دادند که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل، بشار اسد رئیس جمهوری سوریه را تهدید کرده است که در صورت صدور مجوز ایجاد پایگاه های نظامی ایران در سوریه، اسراییل سیاست بی طرفی را کنار گذاشته و در بحران سوریه دخالت نظامی خواهد کرد.

نتانیاهو این تهدید را از طریق طرف سوم به بشار اسد منتقل کرده است. رسانه ها می گویند، احتمالا این واسطه، پوتین یا مکرون، سران روسیه یا فرانسه بوده اند.

اسراییلی ها مدعی اند، ایران به دنبال ایجاد پایگاه دریایی در ساحل دریای مدیترانه و پایگاه هوایی و کارخانه های اسلحه سازی در سوریه است.

با این حال، بازیگری مانند روسیه که روابط مشترک و خوبی را هم با اسرائیل و هم با ایران دارد، تلاش می کند از بروز تنش و یا درگیری احتمالی میان تهران و تل آویو جلوگیری کند.

در همین راستا، روزنامه اسرائیلی «هاآرتص» در گزارشی نوشت، پوتین در سوریه به دنبال سیاستی است که ایران و اسرائیل در مسأله سوریه در دوران پس از جنگ با یکدیگر کنار بیایند.

فرمول پوتین برای توافق میان ایران و اسرائیل در سوریه چیست؟

هاآرتص در ادامه نوشت: منابع آگاه می گویند، مسکو در حال برنامه ریزی برای ارائه ی یک فرمولی است که به موجب آن، هیچ کشور خارجی مجاز به تبدیل سوریه به یک پلت فرم برای حمله به کشورهای همسایه نباشد. اگر چنین فرمولی اجرایی شود، از ایجاد پایگاه های نظامی در غرب سوریه جلوگیری خواهد کرد. نتانیاهو ممکن است چنین فرمولی از سوی روس ها را نپذیرد، ولی بعید است انتخاب های زیادی داشته باشد.

آندره کورتونوف، مدیر کل شورای امور بین الملل روسیه ـ مؤسسه ای با نفوذ در مسکو ـ که شش سال پیش توسط دفتر رئیس جمهور تأسیس شد، گفت: «پوتین نمی خواهد ایران یا اسرائیل را از دست بدهد».

کورتونوف گفت: «احترام متقابل بین پوتین و نتانیاهو وجود دارد و روسیه موضع خاصی نسبت به فعالیت نظامی ارتش اسرائیل در سوریه دارد و به اسد و حزب الله نیز هشدار داده است، دنبال تلافی اقدامات اسرائیل در سوریه نباشند».

هاآرتص نوشت : پوتین هم اکنون معتقد است که می تواند توافقی را میان ایران و اسرائیل در سوریه به وجود آورد تا از درگیری میان آن ها جلوگیری کند.

این روزنامه اسرائیلی در ادامه نوشت: کسانی در درون سازمان امنیتی و اطلاعاتی هستند که معتقدند می توان میان روسیه و ایران شکف ایجاد کرد و در همین راستان نیز نتانیاهو تلاش کرده، چنین شکافی را ایجاد کند؛ هر چند نتانیاهو بر این باور دارد که قادر است چنین کاری انجام دهد، گویا غیر واقع بینانه باشد.

یک دیپلمات غربی که سال ها با روس ها کار کرده است گفت: ایران نیروی پیاده پوتین را در سوریه فراهم کرده است. به همین جهت پوتین قصد ندارد از این دست بکشد».

یک روزنامه نگار سرشناس در مسکو نیز توضیح داد، به لطف ایرانیان، روس ها با تعداد اندک تلفات خود توانسته اند در سوریه عملیات خود را پیش ببرند.

اما از سوی دیگر، پوتین نمی خواهد با حمایت از ایران اکثریت کشورهای سنی مذهب خاورمیانه را از خود دور کند. به همین جهت، روسیه نیز درخواست ایران برای سهیم شدن ایران در پایگاه دریایی خود در طرطوس سوریه را رد کرد.

نظر شما