شناسهٔ خبر: 70025603 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

تجدیدنظر در بازداشت نتانیاهو رد شد

دیوان لاهه ۲۱ نوامبر (اول آذرماه) برای نخست‌وزیر و وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی حکم بازداشت صادر کرد. این رژیم، چند روز پیش خواستار تجدیدنظر را مطرح کرد

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: دادستان اصلی دیوان بین‌المللی کیفری در زمینه درخواست تجدیدنظر در حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت، دست رد به سینه صهیونیست‌ها زد. در شرایطی که فهرست جنایات صهیونیست‌ها روز به روز طولانی‌تر می‌شود، یک مقام سابق سازمان ملل ضمن انتقاد از مسائل موجود در روند اقدام علیه مقامات صهیونیستی، در عین حال چنین حکمی را دربردارنده پیامی محکم علیه جنایتکاران صهیونیست دانست. 

دیوان لاهه ۲۱ نوامبر (اول آذرماه) برای نخست‌وزیر و وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی حکم بازداشت صادر کرد. این رژیم، چند روز پیش خواستار تجدیدنظر را مطرح کرد. با این حال، کریم‌خان، دادستان اصلی دیوان بین‌المللی کیفری مستقر در لاهه، دیروز درخواست تجدیدنظر در حکم یاد شده علیه بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت را رد کرد و گفت که چنین درخواستی باید پس گرفته شوند. شبکه خبری الجزیره در گزارشی به قلم «منصف‌خان» مقام سابق سازمان ملل به این موضوع پرداخت و تصریح کرد که حکم دیوان بین‌المللی کیفری، رؤیای نتانیاهو را که آرزوی گسترش قلمرو خود را در سر داشت بر باد داد و اکنون دنیای واقعی او کوچک‌تر شده است. حکم بازداشت نتانیاهو از جانب دیوان بین‌المللی کیفری می‌تواند دادگاه‌های ملی را تشویق کند تا از اصل «صلاحیت قضایی جهانی» برای پیگرد قانونی جنایات جنگی این رژیم استفاده کنند. صلاحیت قضایی جهانی یک اصل حقوقی است که به دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی اجازه می‌دهد در رابطه با یک متهم، ادعای صلاحیت کیفری کنند، فارغ از اینکه کجا مرتکب جرم شده، ملیت او چیست و در چه کشوری اقامت دارد. منصف‌خان اضافه کرد: «اتهامات اصلی نتانیاهو و گالانت، مسئله تأخیر در کمک‌های بشردوستانه است، اما با توجه به اینکه تلفات جنگ ممکن است به ۱۸۶هزار نفر برسد و با نگاهی بر ویرانی‌های کامل زیرساخت‌های غزه و به ویژه تأسیسات پزشکی و مدارس، موضوع نگران‌کننده این است که اتاق پیش دادرسی فقط به این نتیجه رسیده که شواهد ارائه شده توسط دادستانی فقط درباره دو حادثه بود که حمله عمدتاً علیه غیرنظامیان محسوب می‌شود.» در ادامه این گزارش آمده است: «مسئله تکان‌دهنده این است که در اتهامات نتانیاهو، اگرچه دیوان بین‌المللی دادگستری به این نتیجه رسید که اقدامات اسرائیل می‌تواند به مثابه نسل‌کشی باشد، اما اشاره‌ای به از بین بردن نتانیاهو و گالانت نشده است.» نویسنده این مطلب، چنین موضوعی را نشانه تکرار سیاست‌های تبعیض‌آمیز دانست و با تاریخی خواندن تصمیم دیوان لاهه عنوان کرد که عدالت به زودی برای متوقف کردن تجاوز نسل‌کشی اسرائیل اجرا نمی‌شود، اما این حکم حاوی پیام قدرتمندی به همه عاملان جنایات از گذشته تا آینده، علیه فلسطین اشغالی است. 
 سلاح‌های ممنوعه برای تصعید اجساد
جنبش حماس ضمن محکومیت کشتار‌هایی که ارتش رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه مرتکب می‌شود، از جامعه جهانی خواست برای متوقف کردن نسل‌کشی که در مقابل سمع و نظر جهانیان انجام می‌شود، اقدامی در پیش بگیرد. حماس تصریح کرد: «ما خواستار تشکیل کمیته‌ای بین‌المللی برای بررسی استفاده اسرائیل از سلاح‌های ممنوعه بین‌المللی در شمال غزه هستیم که منجر به تصعید اجساد شد.» این جنبش در بیانیه‌ای اعلام کرد بمبارانی که اسرائیل روز جمعه علیه دو خانواده در بیت‌لاهیا در شمال نوار غزه انجام داد، تعمد در جنگ نسل‌کشی وحشیانه و نقض مستمر تمامی قوانینی است که در مقابل سمع و نظر جهانیان انجام می‌شود.» حماس در بیانیه خود اعلام کرد: «حدود ۷۰فلسطینی که همگی زن و کودک بودند، با هدف قرار گرفتن خانه‌های‌شان کشته شدند و خودرو‌های آمبولانس به آنها دسترسی ندارند.» در ادامه این بیانیه نیز آمده است: «ارتش اسرائیل به جنگ نسل‌کشی وحشیانه در شمال نوار غزه که آن را ۵۲ روز قبل آغاز کرد، با وجود محاصره شدید و ممانعت کامل از انتقال غذا، آب یا دارو ادامه می‌دهد.»