به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد مهدی طهرانچی روز پنجشنبه در مراسم گرامیداشت شهید شهریاری در دانشگاه آزاد اسلامی زنجان، افزود: پیشرفتهای هستهای و فضایی ایران، نشاندهنده قدرت و خودباوری ملت ایران است.
وی گفت: این پیشرفتها به عنوان تهدیدی برای سلطه جهانی تلقی میشود و به ما یادآوری میکند که علم و فناوری، مظهر قدرت و استقلال کشور است.
طهرانچی افزود: غرب قدرتش را از علم گرفته است از همین رو از فعالیت های علمی و تفکر میترسد چون تفکر به علم میرسد و علم سلطه آنها را به هم می زند.
وی گفت: غربی ها می خواهند دنیا را زیر سلطه خود ببرند و از اینکه پیشرفت ایران به پیشرفت علم گره بخورد میترسند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با هزاران نفر از قشرهای مختلف بسیجی اشاره کرد و افزود: ایشان حقیقت بسیج را به زیبایی، خردمندی و شیوایی بیان و از شهید شهریاری یاد کردند و این شهید بزرگ را دارای فرهنگ بسیجی دانستند.
وی به بیانات آیتالله جوادی آملی در وصف شهید شهریاری اشاره کرد و گفت:ایشان راز موفقیت شهید دکتر شهریاری را "پی بردن به حقیقت علم، هجرت از آن به معلوم و ترغیب دیگران به چنین هجرتی" توصیف کردند که این سه بخش، بسیار مهم است و باید حقیقت علم را بفهمیم، بتوانیم از آن به معلوم هجرت کرده و دیگران را به چنین هجرتی ترغیب کنیم.
طهرانچی با بیان اینکه خداوند درجات رفیع و پایداری را به این شهید عزیز عنایت کرد که این چنین پس از سالها ذکر خیر او همچنان پایدار است، گفت:شهید شهریاری فقط یک مهندس کارآمد و نوآور هستهای نبود بلکه هجرت از علم به معلوم در این زمینه مهم بود و چیزی که شهید شهریاری را به شهید شاهد تبدیل کرد، پی بردن به حقیقت علم بود.
این مسوول با بیان اینکه او عالم به مسائل هستهای بود، گفت: شهید شهریاری صبر و گذشت داشت و خدا باور، اهل عرفان و توکل به خدا بود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه دشمنان می گویند ایران نباید دانش هستهای و فضایی داشته باشد چون این دو مظهر قدرت است، گفت: دشمنان ۱۴ هزار و ۵۷۰ سلاح هستهای دارند اما به ایران می گویند از این علوم محروم باشد تا سلطه پذیر بماند.
وی گفت: شهید شهریاری و امثال شهریاریها موجب شدند که آمریکایی ها در اسناد خود به پدیدار شدن یک دنیای چند قطبی فضایی در علم و مهندسی ایران اعتراف کنند که این موضوع نظم جدید جهانی را به هم می ریزد.
طهرانچی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب همواره به شهید شهریاری اشاره میکند و او را نماد خودباوری و خداباوری میداند، افزود: شهید شهریاری با تلاشهای علمی و جهادگرانهاش به دنبال حیات طیبه بود و نامش در تاریخ زنده ماند.
این مسوول ادامه داد: شهریاری فردی متفکر و اهل علم بود که در زمینه هستهای فعالیت میکرد و با وجود موفقیتهای علمی، هرگز دچار غرور نشد و همواره به سادگی و تواضع زندگی کرد.
وی اضافه کرد: آرامش و توکل او به خداوند در لحظات سخت زندگی، مثال زدنی بود، او به علم و دانش اهمیت میداد و به دنبال تولید علم و فناوری در کشور بود.
این مسوول با بیان اینکه همواره در تاریخ ایران، خودباختگی در مقابل غرب به عنوان یک مشکل اساسی مطرح بوده است، گفت: شهید شهریاری و شهید علی محمدی، هردو از دانشآموختگان کشور بودند که هرگز در سمینارهای غربی شرکت نکردند و به تولید علم و فناوری در ایران کمک کردند.
به گفته وی، این ۲ شهید، نماد مقاومت در برابر سلطه غرب و تلاش برای استقلال علمی کشور بودند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان نیز در این مراسم به بررسی مفهوم انسانگرایی و انتقاد از آن پرداخت و افزود: انسانگرایی به این باور است که همه چیز از انسان شروع و به انسان ختم میشود و این نگرش، انسان را در مقام جایگزین خداوند قرار میدهد.
احمد نقیلو افزود: این تفکر ناشی از غرور علمی ناشی از دانش است که بشر به واسطه پیشرفت فناوری توانسته به مشاهدات دقیقتری دست یابد و در نتیجه ادعای خدایی کند.
وی با بیان اینکه در مقابل این بینش، بینش الهی است که انسان را دارای فطرتی الهی میداند، اضافه کرد: این بینش تأکید میکند که انسان مسلمان هرچقدر هم دانش او نسبت به طبیعت زیاد باشد، مغرور نمیشود و خود را جایگزین خداوند نمیداند.
نقیلو با بیان اینکه شهید مجید شهریاری به دلیل دانش و توانمندیش، حذف شد، افزود: افرادی مانند شهید شهریاری به دلیل تواناییهای علمی خود، تهدیدی برای نگرش انسانگرایانه هستند و اگر زنده بودند، به کارهای علمی خود ادامه میدادند.