میثم جعفرزاده رئیس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، با اشاره به آغاز به کار طرح جهاد آبرسانی از نیمه دوم سال ۱۴۰۰ گفت: این طرح با هدف برقراری آب پایدار برای ۱۰ هزار روستای محروم در کشور برنامهریزی شده بود که در ادامه مسیر ۲ هزار روستا به طرح اضافه شد.
وی ادامه داد: در دولت سیزدهم دسترسی آب پایدار روستاها یکی از اولویتهای اصلی وزارت نیرو بود.
رئیس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو با بیان اینکه در سه سال اخیر این طرح بیش از ۵۱ درصد پیشرفت داشته است، گفت: وزارت نیرو با همکاری مجموعه قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) و خیرین آبرسان اقدام به آبرسانی پایدار به هفت هزار روستا در سطح کشور کرده است.
جعفرزاده بیان کرد: در بحث محرومیت زدایی در کنار اعتبارات وزارت نیرو از اعتبارات استانی و محلی برای تامین بودجه استفاده شده است.
وی با بیان اینکه یکی از چالشهای ما تامین اعتبار برای به سرانجام رساندن این طرح است، تاکید کرد: برای اینکه به هدف آبرسانی به ۱۲ هزار روستا برسیم باید تامین اعتبار صورت گیرد. امسال اعتبارات کمی لحاظ شده و برای تکمیل طرحها باید اعتبار لازم تزریق شود تا سطح برخورداری روستاهای کشور از آب پایدار به ۹۰ درصد برسد.
آبرسانی به ۷۵۰ روستای دارای تنش آبی توسط خیرین
رئیس مرکز آبرسانی وزارت نیرو گفت: خیرین آبرسان با همکاری وزارت نیرو، به ۷۵۰ روستای محروم آبرسانی پایدار داشتند و با توجه به برنامهریزی صورت گرفته قرار است چهار هزار روستای محروم دارای تنش آبی از آب پایدار بهرهمند شوند.
جعفرزاده بیان کرد: جهاد آبرسانی در همه استانهای کشور فعال است، اما استانهایی مانند سیستان و بلوچستان، کرمان و خوزستان در اولویت هستند. بزرگترین کارگاه جهاد آبرسانی کشور در سیستان و بلوچستان فعال است که تا به امروز پیشرفت ۲۵ درصدی داشته است.
وی با بیان اینکه میزان مصرف آب شرب در روستاها بسیار بیشتر از مناطق شهری است، گفت: در برخی از روستاها مهاجرت معکوس صورت گرفته به همین دلیل در برخی از روستاها مصرف آب شرب دو برابر شهر است.
الزام ادارات وزارت نیرو به کاهش ۱۰ تا ۲۰ درصدی مصرف برق در کشور
رئیس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو گفت: براساس دستور وزیر نیرو، دستگاههایی که در ذیل مجموعه وزارت نیرو هستند باید مصرف برق را ۱۰ تا ۲۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش دهند.
وی گفت: اگر ادارات رعایت نکنند، قطعا برخورد میشود.