شناسهٔ خبر: 69927464 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

دبیر جشنواره فیلم مقاومت مطرح کرد:

جشنواره‌ای که از جماران می‌گذرد تا فرش قرمز!

جلال غفاری با بیان اینکه مسیر جشنواره فیلم مقاومت از فرش قرمز نمی‌گذرد بلکه از جماران می‌گذرد، گفت: سینمای مقاومت حامی فیلم‌سازی است که رژیم صهیونیستی را بکوبند، ما در یک‌ نقطه تعیین‌ تکلیف قرار داریم بنابراین سینما باید تکلیف خود را مشخص کند تا به برکت سینما، اسرائیل را محو کنیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایسنا، دبیر هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌ مقاومت- پیش از ظهر امروز دوشنبه(۵ آذرماه) در نشست خبری تشریح هجدهمین دوره این رویداد با بیان اینکه سینمای مقاومت درک ‌نمی‌شود مگر اینکه مقاومت و گفتمان آن را بفهمیم، اظهار کرد: ما صرفا شبیه سینماهای دیگر نیستیم و این تمایز به خاطر واژه مقاومت است و اگر درک درستی از مقاومت پیدا نکنیم در تولید محتوا و ساخت فیلم ‌راه به جایی نخواهیم برد.

وی ادامه داد: مقاومت ریشه در انبیاء دارد و روح قرآن است و بزرگان اسلام ‌همواره در طول تاریخ به دنبال مقاومت بودند، پس این گفتمان ایجابی است و در قرن ۲۱ که دنیا درگیر جنگ افروزی غرب است فقط گفتمان مقاومت است که می‌تواند در مقابل آن بایستد.

دبیر هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌ مقاومت خاطرنشان کرد: انسان مقاوم در تعبیر قرآن یک انسان گوش‌گیر نیست، پس سینمای مقاومت هم باید روبه‌ جلو باشد، سینما مقاومت بدون پیشرفت می‌میرد. این سینما تکثرگرا و وحدت‌گرا است و مقاومت در منظومه فکری اسلام از حکومت بالا به پایین شکل نمی‌گیرد بلکه نهادهای اجتماعی درون‌زای مردمی آن را شکل می‌دهند.

غفاری بیان‌ کرد: مسیر جشنواره فیلم مقاومت از فرش قرمز نمی‌گذرد بلکه از جماران می‌گذرد. سینمای مقاومت حامی فیلم‌سازی است که رژیم صهیونیستی را بکوبند، ما در یک‌ نقطه تعیین‌ تکلیف قرار داریم و سینما باید تکلیف خود را مشخص و آرمان ۷۰سال مظلومیت مسلمانان جهان را نشان دهد تا به برکت سینما، اسرائیل را محو کنیم قبل از اینکه موشک‌های ما، آنها را از بین ببرد.

وی افزود: مهلت دریافت آثار به جشنواره فیلم مقاومت تا ۴ دی‌ماه خواهد بود و آثار این دوره در بخش‌های داستانی، پویانمایی، فیلم‌بلند و ‌کوتاه، فیلم مستند، انیمیشن و سریال هستند که در طول بهمن‌ماه نیز انتخاب و داوری خواهیم داشت.

دبیر هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌ مقاومت با اشاره به اینکه خلیج فارس امسال هم میزبان سینمای مقاومت خواهد بود، تصریح کرد: برگزاری جشنواره ۴ تا ۹ اسفندماه خواهد بود و اختتامیه در تهران و خلیج ‌فارس به صورت مشترک برگزار می‌شود.

غفاری به بخش هوش‌مصنوعی به عنوان یکی از بخش‌های جدید جشنواره امسال اشاره کرد و گفت؛ هوش مصنوعی مساله‌ای که امروزه نمی‌توان از آن عبور کرد ‌و به عنوان اولین‌ جشنواره‌ در کشور هستیم که به هوش مصنوعی به صورت پر رنگ پرداخته‌ایم و این بخش متشکل از رقابت در داستان ‌کوتاه، رمان‌ خلاق،‌ گرافیک سینمایی و حوزه‌های جنبی سینما از جمله موسیقی و استوری ورد می‌باشد.

وی ابراز کرد: یکی از محورهای ۱۸گانه جشنواره امسال نیز برپایه زنان محور مقاومت است و پاسداشت شهیده معصومه کرباسی در همین راستا است.

به گفته دبیر هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌ مقاومت امسال ۱۸ کشور از جمله لبنان، یمن، عراق و فلسطین در این جشنواره شرکت خواهند کرد، البته کشورهای از آمریکا لاتین و جنوبی نیز حضور دارند که به خاطر مسائل امنیتی امکان بیان آن‌ وجود ندارد.

غفاری یادآور شد: این دوره از جشنواره در سطح‌ استانی نیز ‌با ۱۸دبیر برگزار خواهد شد، همچنین واحد سیار اکران سینمای مقاومت از هفته آینده شهر به شهر به عنوان یک خانه شهر سیار سینمای مقاومت را در مناطق محروم اکران می‌کند.

وی بیان کرد: امسال در ۷۰۰نقطه اکران مردمی خواهیم داشت و در همه استان‌ها این مهم اتفاق می‌افتد. دلیل این افزایش اکران هم بیان مظلومیت مردم غزه و لبنان است و معتقدیم تنها جشنواره در دنیا هستیم که ندای مظلومیت غزه و لبنان را سر می‌دهیم.

دبیر هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌ مقاومت با بیان اینکه شعار امسال جشنواره «گفتمان مقاومت، طوفان الاقصی و آزادی قدس شریف» است، تاکید کرد: امسال هشت هدف اصلی در این جشنواره خواهیم داشت که می‌توان به تبلیغ و تبیین گفتمان مقاومت، استکبارستیزی، گسترش سینمای مقاومت، ایجاد جریان هنری مقاومت در سطح منطقه‌ای و جهانی در مقابل جهان لیبرال، بسط و گسترش فرمی سینمای مقاومت و کشف استعدادهای سینمایی در این حوزه و گسترش نسل فیلم‌ساز مقاومت اشاره کرد.

غفاری به علاقمندان حضور در جشنواره فیلم مقاومت خبر داد: مفتخریم در گرید یک هنری سینما کشور قرار داریم و با همکاری بنیاد ملی نخبگان به برگزیدگان این دوره امتیاز یک هنری داده خواهد شد.

وی با بیان‌ اینکه جشنواره فیلم مقاومت در ۸ بخش جوایزش را اهدا می‌کند، گفت: در این دوره جایزه بخش شهید عماد مغنیه به شهید سیدحسن نصرالله تغییر نام پیدا کرده است.

اسرائیل با سینما خود را به دنیا معرفی کرد

سیدمحمد حسینی -مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس- در بخش دیگری از این نشست با بیان اینکه اسرائیل بر سه پایه محوری، سینما را به جهان معرفی کرد، گفت: آنها در گام اول در حوزه سینما خود را به دنیا معرفی کردند و افسانه دروغین مظلومیت یهود را نشان دادند، به شکلی که کسی حق کنکاش در مورد حقایق آنها را نداشت.

وی ادامه داد: در گام دوم فیلم‌هایی دین‌مدار ساختند و خودشان را دنباله‌رو دین یهود معرفی و خودشان را پیروان حضرت موسی خطاب کردند و تصویری دروغین از دین‌مداری نشان دادند.

حسینی ابراز کرد: در گام سوم اسرائیلی‌ها شکست‌ناپذیری را در فیلم‌های خود نشان دادند و به گونه‌ای خود را برگزیده معرفی کردند که بقیه انگار برده آنها هستند. این به شکلی بود که آمریکایی‌ها هم باور کردند.

وی افزود: رسانه‌ها امروز در وسط میدان جنگ هستند و باید سینما را جدی بگیرند، از سینمای اجتماعی بی‌رمق و کمدی مفتضح عبور کنند و سینما را به سمت ساخت فیلم‌هایی از افتخارات ایران سوق بدهند.

حسینی یادآور شد: اگر بخواهیم امروز از ایران خود حفاظت کنیم باید فیلم‌هایی از ایران بسازیم تا عرق ملی در مردم پر رنگ شود و نگذاریم یهودی‌ها در گوش عرب‌ها بدمند که جزایر سه‌گانه ‌برای آنهاست.

در این‌ مراسم با حضور دبیر هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت از پدر شهیده معصومه کرباسی تجلیل و از جدیدترین پوستر این شهیده و همسرش رونمایی شد.

و در ادامه پوستر هجدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم‌ مقاومت رونمایی شد.

جشنواره‌ای که از جماران می‌گذرد تا فرش قرمز!

انتهای پیام