شناسهٔ خبر: 69893577 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدودف: کشورهای ناتو درگیر جنگ تمام‌عیار با روسیه شدند

تهران-ایرنا- «دیمیتری مدودف» معاون شورای امنیت ملی روسیه گفت که آمریکا و دیگر کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) درگیر جنگی تمام‌عیار علیه روسیه شده‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری تاس، دیمیتری مدودف در مصاحبه با «العربیه» اظهار داشت که ایالات متحده و دیگر کشورهای ناتو پس از اینکه از موشک‌های آنها برای حمله به مناطق مرزی «کورسک» و «بریانسک» روسیه استفاده شد، وارد یک جنگ تمام عیار علیه مسکو شده‌اند.

به گفته این مقام روس، سازمان پیمان آتلانتیک شمالی «به طور کامل درگیر» جنگ اوکراین است.

معاون شورای امنیت ملی روسیه با اشاره به حمله به کشورش با سلاح‌های غربی، تاکید کرد که این اقدامات بی‌پاسخ نخواهد ماند.

بر اساس این گزارش، ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه در ۲۱ نوامبر (یکم آذر) اعلام کرد که موشک‌های ساخت آمریکا و انگلیس تاسیسات نظامی در مناطق کورسک و بریانسک را هدف قرار داده‌اند. این حمله پس از اقدام ایالات متحده و متحدانش در ناتو برای صدور مجوز استفاده از سلاح‌های دوربرد آنها برای حمله به خاک روسیه صورت گرفته است.

به گفته پوتین، روسیه در تلافی این حملات، برای اولین بار از جدیدترین موشک‌های بالستیک غیرهسته‌ای میان‌برد به نام «اورشنیک» علیه یکی از تاسیسات دفاعی - صنعتی اوکراین در دنیپرو استفاده کرد.

رئیس‌جمهوری روسیه تاکید کرد که در صورت تشدید بیشتر درگیری‌ها، غرب ممکن است با عواقب ناگواری روبه‌رو شود.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری «رویترز» دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳ به نقل از سه منبع آگاه اعلام کرد که جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا ممنوعیت استفاده اوکراین از سلاح‌های دوربرد آمریکایی برای حمله به عمق خاک روسیه را لغو کرده است.

کی‌یف سه‌شنبه ۲۹ آبان با بهره‌گیری از مجوز جدید دولت بایدن در هزارمین روز از جنگ اوکراین، از موشک‌های دوربرد «اتکمز» (ATACMS) آمریکا برای حمله به خاک روسیه استفاده کرد.

طبق گزارش‌ها، اوکراین همچنین چهارشنبه ۳۰ آبان رگباری از موشک‌های کروز «سایه طوفان» انگلیس را تنها یک روز پس از استفاده از موشک‌های «اتکمز» آمریکایی، به سمت روسیه شلیک کرد.

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه طی روزهای اخیر، دکترین جدید هسته‌ای این کشور را امضا کرد که به طور رسمی آستانه استفاده از سلاح هسته‌ای را کاهش می‌دهد.

این دکترین به روسیه اجازه می‌دهد حتی در پاسخ به حملات متعارف از سوی کشوری که از حمایت یک قدرت هسته‌ای برخوردار است، به حمله هسته‌ای روی آورد.

پوتین پیشتر هشدار داده بود که استفاده اوکراین از تسلیحات دوربرد غربی برای حمله به خاک روسیه، به معنای درگیری مستقیم روسیه و ناتو خواهد بود.