آذر(در فارسی افغانستان: عقرب) هشتمین ماه سال در گاهشماری هجری خورشیدی است که ۳۰ روز دارد و از روز ۲۱۷م سال آغاز شده و در روز ۲۴۶م سال پایان مییابد و دومین ماه فصل پاییز است.
برج فلکی آذرماه برج عقرب (کژدم) است که هشتمین برج فلکی از دائرةالبروج است. نماد ماه آذر، کژدم نامیده میشود.[نیازمند منبع]در گاهشماری رسمی ایران نام این ماه از نام ماه هشتم گاهشماری اوستایی نو که در اوستایی اَپَم نام دارد، برگرفته شدهاست. در گاهشماری زرتشتی دهمین روز هرماه نیز آذر نام دارد و در آذرروز از آذرماه، جشن آذرگان برگزار میشود. برخی ایزد این ماه را تیشتر و برخی این ماه را متعلق به ایزدبانو آناهیتا میدانند.
ویژگیهای متولد ماه آذر
متولدین آذر، عموما انسانهای خوشبین، خونگرم و خودآگاهی هستند. شاید کمی سختگیر، کنجکاو و پرسشگر باشند اما هنرمند، سخاوتمند، مردم دوست، سخنسنج و خوش برخورد به شمار میآیند.
این افراد اغلب با روحیه مثبت و خوشبینی که دارند، دوستان زیادی برای خود دست و پا میکنند. همچنین مستعد مشاغلی مثل وزارت، مدیریت، ریاست و رهبری هستند. متولدین آذر با سیاست زیاد، واقعبینی و خیرخواهی میتوانند پیشرفتهای زیادی در زندگی برای خود رقم بزنند.
شاید بتوان گفت مشاغل مناسب برای این افراد فعالیت سیاسی، مشاورهای تحقیقاتی و ارزیابی، فعالیت در کشاورزی و دامداری، امور تربیتی است. نماد ماه تولد آذر میگوید، متولدین این ماه با اینکه خوششانند اما اغلب مشکل گریز هم هستند.
در انتخاب همسر و حتی خرید، سخت گیر و بد سلیقه شمار میروند. طرفدار ثبات شغلی، ثبات زندگی و عاشق سفر و تفریحند. اگر پابهپای آنها پیش نروید، بدون شک به مشکل بر میخورید.
مردان متولد آذر ماه مایلند در طول روز هزاران مرتبه از شما ابراز علاقه بشنوند تا خیالشان راحت شود که دوستشان دارید. هرگز و تحت هیچ شرایطی حس حسادت آنها را تحریک نکنید وگرنه با واکنشی بسیار تند و بد از سوی آنها مواجه خواهید شد. به طوری که قبل از آنکه بفهمید چه اتفاقی افتاده، ممکن است در ارتباط با همسر آذر ماهی خود دچار مشکل شوید.
درحقیقت، سریع دل بستن و سریع دل کندن، یکی از خصلتها و ویژگیهای متولدین ماه آذر بهشمار میرود. از دیگر ویژگیهای منفی آذریها باید به حسادت آنها اشاره کرد. آنها گاهی زیادی حسود میشوند. همچنین محافظه کار هستند و خیلی دیر به دیگران اعتماد می کنند. گاهی هم برای اطرافیان خسته کننده خواهند بود.
نماد ماه تولد آذر
نماد اذر ماه
عنصر وجود متولد ماه آذر
- درخت متولدین آذر ماه
- نی: رازدار، عاشق حقیقت، جستجوگر
- توسکا: عشق، مهرورزی، آزادی
- عنصر متولد آذر ماه / آتش
- حیوان متولد آذر ماه /خوک
- نماد روح و ضمیر متولد ماه آذر / درخت
- رنگ متولدین آذرماه/ آبی
- سنگ متولدین ماه اذر/ یاقوت زرد، سیترین
- سیّاره متولدین ماه آذر/مشتری
- اعداد شانس متولد ماه آذر ۳، ۷، ۹، ۱۲، ۲۱
- روز شانس آذرماهی ها / پنجشنبه
روزهای قمر در عقرب آذر سال ۱۴۰۳ کارهای ممنوعه و مکروه
آگاهی از ایام قمر در عقرب سال از اهمیت بالایی برخوردار بوده چنان که امام صادق (ع) در روایتی فرموده اند:
“مَنْ سَافَرَ أَوْ تَزَوَّجَ وَ الْقَمَرُ فِی الْعَقْرَبِ لَمْ یَرَ الْحُسْنَى”هر کس در ایام قمر در عقرب ازدواج نموده و یا به سفر برود؛ روی نیکی نخواهد دید.
اختر شناسان بابلی ناحیه بروج را به 12 قسمت مساوی “حمل، ثور، جوزا – سرطان، اسد، سنبله – میزان، عقرب، قوس – جدی، دلو و حوت” تقسیم نموده که همانطور که می بینید یکی از آنها برج عقرب نام دارد. قسمتی از هر یک از بروج 12 گانه که 30 درجه می باشد قمر در عقرب نامیده می شود.
زمانی که ماه در گردش خود به دور زمین در این نواحی قرار گرفته و در حال گذر است؛ اصطلاحا گویند در زمان قمر در عقرب قرار گرفته ایم. علم نجوم شناسی ایام قمر در عقرب را با توجه به اسرار پنهان در این علم همواره زمینه ساز سختی و مشکلات، اضطراب، بدبینی و نحسی دانسته است؛ لذا برای گذار از این ایام بایستی اموری در دستور کار قرار گیردبا توجه به اعلام روزهای قمر در عقرب در سال ۱۴۰۳ در این مطلب روزهای قمر در عقرب آذر ماه ۱۴۰۳ و تقویم نجومی این ماه را از نظرتان خواهیم گذراند.با توجه به سنگینی روزهای قمر در عقرب و کارهای مکروهه در این ایام در ادامه این مطلب روزهای قمر در عقرب آذر ۱۴۰۳ را بررسی خواهیم کرد، همچنین تقویم ایام سعد و نحس و کارهای ممنوعه در روزهای قمر در عقرب و کارهای نیک در ماه آذر ۱۴۰۳ را خواهیم خواند. با ما همراه باشید. که در ادامه جدول ایام قمر در عقرب ۱۴۰۲ را آورده و سپس به بررسی امور مرتبط با این ایام خواهیم پرداخت.
روزهای قمر در عقرب آذر سال ۱۴۰۳
روزهای قمر در عقرب آذر سال ۱۴۰۳
روز پنج شنبه ۸ آذر در ساعت ۲:۹ دقیقه قمر وارد عقرب خواهد شد و در روز شنبه ۱۰ آذر در ساعت ۱۶:۴۰ قمر از عقرب خارج خواهد شد.
جدول قمر در عقرب (برج عقرب ):
منظور از قمر در عقرب
نحس بودن قمر در عقرب را برخی منجمان و حکما به دلیل وجود ستاره سرخ قلب العقرب در صورت فلکی عقرب می دانند، صور فلکی دوازده گانه می باشند به نامهای؛ حمل، ثور، جوزاء، سرطان، اسد، سنبله، میزان، عقرب، قوس، جدی، دلو، حوت. زمانی که ماه در زبان عربی قمر برابر صورت فلکی عقرب قرار می گیرد که به اصطلاح به آن قمر در عقرب گفته می شود، در این ایام کارهایی وجود دارد که انجام دادنش موجب ضرر انسان خواهد بود به همین دلیل به این کارها اعمال مکروهه می گویند.
لیست این اعمال بدین شرح می باشند:
- مسافرت
- اقدام برای بچه دار شدن (انعقاد نطفه)
- خواندن عقد ازدواج
- افتتاح کسب و کار و تجارت
- تعیین و تغییر نام
- گذاشتن سنگ بنای کارهای مهم
- حجامت
- دیگر امور اساسی زندگی
تقویم نجومی مهر۱۴۰۳
تقویم نجومی آذر ۱۴۰۳
پنج شنبه ۱ آذر: عقد و نکاح نیک است.
جمعه ۲ آذر: نقل مکان نیک است.
شنبه ۳ آذر: امور خیریه نیک است.
یکشنبه ۴ آذر: آغاز کسب و تجارت نیک است.
سه شنبه ۶ آذر: مسافرت نیک است.
سه شنبه ۶ آذر: مسافرت نیک است.
چهارشنبه ۷ آذر: نو بریدن و نو پوشیدن نیک است.
جمعه ۱۶ اذر: آغاز کسب و تجارت نیک است.
یکشنبه ۱۸ آذر: امور درختکاری و فلاحت نیک است
دوشنبه ۱۹ آذر: دیدار مشایخ و به مسجد رفتن نیک است.
سه شنبه ۲۰ آذر: نقل مکان نیک است.
پنج شنبه ۲۲ آذر: عقد و نکاح نیک است.
جمعه ۲۳ آذر: نو بریدن و نو پوشیدن نیک است.
دوشنبه ۲۶ آذر: امور خیریه نیک است.
چهارشنبه ۲۸ آذر: نو بریدن و نو پوشیدن نیک است.
پنج شنبه ۲۹ آذر: عقد و نکاح نیک است.
تقویم آذر ۱۴۰۳ / تعطیلیها و مناسبتهای مهم در ماه آذر
۳۰ آذر هم مصادف با شب یلدا یا شب چله است که در تقویم رسمی بهعنوان «شب یلدا» شناخته میشود.
در ماه آذر ۶ روز تعطیل و چند مناسبت مهم وجود دارد.
در تقویم آذر ۱۴۰۳ مناسبتهای ملی و مذهبی مهمی دیده میشود و با احتساب یک روز تعطیل رسمی و ۵ روز جمعه ۲۰ درصد روزهای این ماه تعطیل است.
۱۵ آذر ۱۴۰۳ مصادف با روز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) است و این روز در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران تعطیل است. همچنین ۵ روز جمعه (۲، ۹، ۱۶، ۲۳ و ۳۰ آبان) در تقویم ۳۰ روزه ماه آذر دیده میشود.
مناسبتهای مهم آذر ۱۴۰۳
جز روز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) که تعطیل رسمی است مناسبتهای مهم دیگری هم در تقویم ماه آذر وجود دارد. روز ۲۵ آبان مصادف با روز وفات حضرت امالبنین (س) است که البته این روز تعطیل نیست. این روز بهعنوان روز تکریم مادران و همسران شهدا هم شناخته میشود.
۵ آذر روز بسیج مستضعفان و ۷ آذر روز نیروی دریایی است. ۱۰ آذر روز مجلس و سالروز شهادت آیتالله مدرس (ره) است. ۱۲ آذر نیز روز تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است. ۱۳ آذر روز معلولان و ۱۶ آذر هم روز دانشجو است.
۳۰ آذر هم مصادف با شب یلدا یا شب چله است که در تقویم رسمی بهعنوان «شب یلدا» شناخته میشود.
سال گذشته شورای فرهنگ عمومی کشور در اطلاعیهای از افزوده شدن «روز ترویج فرهنگ میهمانی و پیوند با خویشان» به تقویم ملی خبر داد که ابتدا تصور شد این عنوان جایگزین «شب یلدا» شده است اما بعد همین شورا توضیح داد که عنوان «شب یلدا» از تقویم حذف نشده است بلکه عنوان «روز ترویج فرهنگ میهمانی و پیوند با خویشان» هم در کنار شب یلدا به تقویم اضافه شده است.