اقتصادآنلاین؛ گروه استان ها- علیرضا عباسی در شورای اشتغال استان البرز که در محل سالن جلسات استانداری برگزار شد، اظهار کرد: از موضوعات مطرح شده در برنامه ششم این بود که بانکها باید ۱۵ درصد از منابع در اختیار خود را به پرداخت تسهیلات در حوزه کشاورزی اختصاص دهند اما بر اساس بررسیهای کمیسیون کشاورزی، بهترین بانک فعال در این زمینه نهایتاً چهار تا پنج درصد از منابع خود را برای این تسهیلات اختصاص دادند.
وی افزود: در ماده ۴۷ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر اشاره شده که تمام بانکها موظف هستند به اندازه سهم کشاورزی از تولید ناخالص ملی، تسهیلات به بخش کشاورزی پرداخت کنند؛ به دلیل وجود همین قانون و الزام اجرایی شدن آن دیگر موضوع الزام بانکها به اختصاص ۱۵ درصد منابع برای پرداخت تسهیلات به بخش کشاورزی را در برنامه هفتم توسعه اعلام نکردیم.
نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه بانکها باید بین ۱۴ تا ۳۲ درصد منابع خود را به پرداخت تسهیلات در حوزه کشاورزی اختصاص دهند، بیان کرد: نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به نام «رونق تولید با مشارکت مردم» بوده و مردمیترین بخش تولید همین حوزه کشاورزی است؛ در استان البرز نیز ظرفیت خوبی در این حوزه وجود دارد ولی بانکها مشارکت لازم در این زمینه را ندارند.
عباسی تصریح کرد: به عنوان دستگاه نظارتی حتماً به موضوع عدم همکاری بانکها با بخش کشاورزی ورود میکنیم؛ استاندار نیز به عنوان نماینده عالی دولت باید پیگیری های لازم را در این زمینه داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه بخش کشاورزی ظرفیت اشتغال خوبی دارد، اضافه کرد: در کمیسیون کشاورزی با حضور بانکها جلسات مشترکی برگزار شد، بعضی بانکها فقط یک دهم درصد تسهیلات پرداخت کرده بودند؛ برای اشتغالزایی و به چرخش درآوردن تولید باید به کشاورزی و پرداخت تسهیلات به این حوزه توجه بیشتری داشته باشیم.
عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در کمیته هماهنگی اشتغال استان با اشاره به لزوم فعالیت در حوزه فرهنگ کار و تبیین کوشش و تلاش برای جوانان گفت: این بخش کار رها شده و اگر امروز بتوانیم سوداگری و دلالبازی را حذف و برای تبیین ارزش کار جوانان فعالیت کنیم، خیلی موفق میشویم؛ دستگاههای فرهنگی از آموزش و پرورش، وزارت علوم، وزارت ارشاد تا صدا و سیما هر کدام باید به حوزه فرهنگسازی کار ورود کنند.
عباسی با اشاره به لزوم توجه ویژه به مهارتآموزی اظهار کرد: ۴۰ درصد فارغالتحصیلان دانشگاهی به دنبال پیدا کردن شغل هستند؛ ۴۰ تا ۴۵ درصد نیز در مشاغل غیر از رشته تحصیلی خود مشغول به کار شدهاند و فقط ۱۰ تا ۱۵ درصد از فارغالتحصیلان دانشگاهی در مشاغل مرتبط با رشته خود فعالیت دارند.
به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به اینکه جوانان سرمایه کشور هستند و نباید اوقات خود را به بطالت گذرانده و یا از تحصیلات عالی خود بی بهره باشند، یادآور شد: مراکز آموزش عالی و دانشگاهی باید به مهارتآموزی دانشجویان توجه داشته باشند؛ در مراحل بعدی نیز زمینهسازی لازم برای اشتغالزایی و پرداخت تسهیلات فراهم شود.