به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، هادی کریمی با اشاره به برداشت کینوا از سطح یک هکتار از اراضی زارچ، گفت: با توجه به محدودیت منابع آبی کشت محصولاتی مانند کینوا که نیاز آبی پایینی دارند ودرشرایط خشک و گرم نیز قادر به رشدهستند، میتواند، گزینه مناسبی برای افزایش تنوع کشت باشد.
وی افزود:باتوجه به محدود بودن دوره کشت تا برداشت (از اواسط مرداد ماه تا اواخر آبان ماه) این محصول میتواند به عنوان کشت دوم محسوب شود.
گیاه کینوا، که بهعنوان یکی از سالمترین خوردنیها در سراسر جهان شناخته میشود یک منبع غذایی بینظیر است که شامل انواع ویتامینها، آنتیاکسیدانها، پروتئین و مواد معدنی میشود.
خواص کینوا به شرح زیر است:
دانههای مغذی: کینوا دانههایی با پروتئین بالا، فیبر، ویتامینها و مواد معدنی مانند آهن، منیزیم و فسفر دارد. همچنین، حاوی تمام نه اسید آمینه ضروری برای بدن است که آن را به یک منبع پروتئینی کامل تبدیل میکند.
بدون گلوتن: کینوا به طور طبیعی بدون گلوتن است و برای افرادی که به بیماری سلیاک یا حساسیت به گلوتن دارند، گزینه مناسبی به شمار میآید.
آسانی در پخت: پخت کینوا بسیار آسان است و میتوان آن را به عنوان یک جایگزین سالم برای برنج یا ماکارونی استفاده کرد.
برداشت موفق محصول کینوا، در زارچ
مدیرجهاد کشاورزی زارچ: برداشت کینوا از سطح یک هکتار از اراضی زارچ صورت گرفت و این اقدام، گامی مهم در راستای تنوع بخشی به محصولات کشاورزی این منطقه خواهد بود.
صاحبخبر -
∎