شناسهٔ خبر: 69703383 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

بانکی‌پور:

ضرورت توجه بودجه ۱۴۰۴ به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت

رئیس کمیسیون مشترک جوانی جمعیت و حمایت از خانواده گفت: بخش‌های مهمی از قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به‌دلیل تخصیص نیافتن بودجه طی سال‌های اخیر اجرا نشد و ضرورت دارد کمیسیون تلفیق توجه ویژه‌ای به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت داشته باشد.

صاحب‌خبر -

امیرحسین بانکی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به اشکالات لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ در حوزه فرهنگ اظهار کرد: یکی از سیاست‌های برنامه هفتم، رسیدن به نرخ باروری ۲.۵ درصد است که باید بودجه‌های سالانه بر اساس آن تنظیم شود و لازمه رسیدن به این مهم اجرای کامل قانون جوانی جمعیت است.

وی با اشاره به گذشت حدود سه سال از تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت افزود: بخش‌های مهمی از این قانون به دلیل تخصیص نیافتن بودجه طی سال‌های اخیر اجرایی و عملیاتی نشده است و دولت در بودجه ۱۴۰۴ نیز بودجه‌ای برای این منظور پیش‌بینی نکرده است، تا جایی که حتی شنیده شد مبلغ در نظر گرفته‌شده از مبلغ سال اول قانون کمتر است؛ این مسئله نشان می‌دهد که توجه چندانی به موضوع جوانی جمعیت نمی‌شود.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: پیشنهادهایی در کمیسیون فرهنگی به تصویب رسیده است تا در کمیسیون تلفیق مطرح شود و بخشی از نیازها تأمین شود، اما رسیدن به این هدف مستلزم آن است که سازمان برنامه و بودجه نسبت به موضوع ادراک کامل و درستی داشته باشد و از آن حمایت کند تا پیشنهادهای مطرح‌شده به سرانجام برسد.

وی ابراز کرد: از موارد قانونی که هنوز معطل بودجه است، موضوع ارائه بسته‌های تغذیه‌ای و بهداشتی به خانواده‌های دهک‌های پایین است که یا مادر باردار است یا فرزند زیر دو سال دارد؛ محتوای بسته‌ها توسط وزارت بهداشت مشخص می‌شود و در ادامه وزارت تعاون بسته‌ها را در اختیار این خانواده‌ها قرار خواهد داد.

رئیس کمیسیون مشترک جوانی جمعیت و حمایت از خانواده ادامه داد: بسیار شنیده می‌شود که مردم از قیمت شیر خشک یا پوشک و موارد دیگر به‌دلیل بالا بردن هزینه‌های زندگی شکایت دارند، در حالی که این مسئله در قانون پیش‌بینی شده است، اما بسته‌های مذکور فقط در سال گذشته آن هم در مدت دو ماه بین برخی شهرستان‌ها توزیع شد.

وی یادآور شد: مثال دیگر افزایش سه برابری یارانه خانواده‌های دهک‌های پایین جامعه است که پدر و مادر دارای بیش از سه فرزند باشند و هیچ‌کدام کارمند نباشند که لازم است در قانون هدفمندی یارانه‌ها به آن توجه کرد، اما به این مورد نیز پرداخته نشده است؛ در هر صورت اگر بخواهیم قانون به‌درستی اجرا شود باید در بودجه برای آن اعتبار در نظر گرفت.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اجرای دقیق این قوانین کمک بسیاری به اقتصاد دهک‌های پایین جامعه، همچنین اجرای قانون جوانی جمعیت خواهد کرد، اما باز هم همچون سال‌های گذشته توجهی به این مسئله در بودجه نشده است، بر این اساس پیشنهاد دادیم که حداقل ضریب سه در کالابرگ خانواده‌های دارای سه فرزند که هیچ‌یک از والدین حقوق‌بگیر نیستند و تعداد آن‌ها در جامعه کم است در نظر گرفته شود.

وی پیرامون بودجه مربوط به تسهیلات ازدواج اضافه کرد: بودجه این موضوع همراه با بودجه فرزندآوری به صورت کلی نوشته شده است و این مشکلی است که سال جاری هم با آن درگیر بودیم؛ در هر صورت اگر دقیق مشخص نکنند که چه مبلغی برای این موضوع در نظر دارند، دچار مشکل می‌شویم که انتظار می‌رود به آن توجه شود.

بانکی‌پور خاطرنشان کرد: بعضی از موارد فرهنگی دیگری که در برنامه هفتم آمده است نیز در بودجه ۱۴۰۴ دیده نشده است که در خصوص همه این مسائل پیشنهادهایی آماده ارائه به کمیسیون تلفیق است و امیدواریم با اصلاحات صورت گرفته زمینه عملیاتی شدن آن‌ها فراهم شود.