شناسهٔ خبر: 69687667 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

آرامستانی برای مرگ بی‌دغدغه

این روزها دیگر مردن هم به یک دغدغه مهم تبدیل شده است از هزینه شستشو گرفته تا جابجایی جنازه از غسالخانه تا محل دفن، خرید کفن، آمدن مداح، خود خاکسپاری و خورد و خوراک بستگان و اقوامی که آمده‌اند، هزینه‌های سرسام‌آوری می‌شود که وقتی از آن آگاه می‌شوید برای بعداز مرگ هم دغدغه دارید.

صاحب‌خبر -

گرچه سال‌ها در کاشمر وعده منع دفن اموات در امامزاده سید حمزه و شهید مدرس به دلیل مسائل بهداشتی داده شده بود اما همچنان شاهدیم که این اتفاق می‌افتد و از سویی هزینه‌های میلیونی کلان مبلغی بالغ‌بر ۴۰ تا ۱۲۰ میلیون تومان برای یک قبر کمتر از یک متر در حدود دو متر گرفته می‌شود. قبرهایی که تأمین هزینه آن از توان بسیاری خارج است و بعضاً عزیزان خود را برای دفن به روستاها می‌برند. از سویی سال‌هاست که قرار بر تهیه مکانی در بهشت بقیع توسط شهرداری با قیمت بسیار کمتر بوده که هنوز این وعده هم برای مرگی بی‌دغدغه به سرانجام نرسیده است.

طرح ساماندهی بهشت بقیع از دوره سوم شورای شهر

اصغر کوهسرخی شهردار کاشمر در همین خصوص از آماده‌سازی بهشت بقیع برای ارائه خدمات کامل به خانواده‌های داغ ‌دیده خبر داد.

وی گفت: با توجه به گرانی بهای «قبر» در امامزاده‌ها و آرامگاه شهید مدرس (ره) طرح ساماندهی بهشت بقیع از دوره سوم شورای شهر در دستور کار قرار گرفت و همان زمان نیز طرح تهیه شد.

شهردار کاشمر افزود: شهرداری پس از تهیه طرح موردنیاز عملیات فیزیکی این پروژه را در دو فاز آغاز کرد که در فاز اول آن، احداث ۵۰۰۰ قبر در دستور کار قرار گرفت.

وی با بیان اینکه قبور مورد نیاز در فاز اول احداث شد، اظهار کرد: تاکنون اقدامات بسیاری ازجمله کف‌سازی و محوطه‌سازی، تأمین آمبولانس مخصوص برای آرامستان بهشت بقیع انجام شده است.

کوهسرخی خاطرنشان کرد: به همت یکی از شهروندان سالن ۵۰۰ مترمربعی برای ساماندهی دو غسالخانه‌ و سالن‌های انتظار و همچنین برگزاری مراسم‌ احداث شده است.

آرامستانی برای مرگ بی‌دغدغه

وی با اشاره به اینکه طی این مدت برای رفاه شهروندان از اعتبارات داخلی شهرداری در بهشت بقیع هزینه شده است، گفت: بهشت بقیع در گذشته به دلیل نداشتن شرایط مناسب مورد استقبال شهروندان برای دفن اموات، قرار نگرفته بود.

 شهردار کاشمر تصریح کرد: با توجه به مسائل بهداشتی و نیز گران بودن قیمت قبر در امامزادگان و آرامگاه شهید مدرس (ره) بسیاری از مردم گلایه‌هایی برای تکمیل آرامستان بهشت بقیع مطرح کرده‌اند، به همین دلیل شهرداری کاشمر در راستای حل این مشکل اقدامات مختلفی را انجام‌ داده است.

کوهسرخی گفت: از سال گذشته طراحی فضای جدید آن با هماهنگی مشاور تخصصی در حال انجام بوده و پیش‌بینی یک فضای بسیار خوب شده که در حال احداث است.

احداث آرامستان در داخل محدوده خدمات شهری مشکل قانونی و بهداشتی دارد

محمد نجار معاون خدمات شهری شهرداری کاشمر هم در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه احداث آرامستان در داخل محدوده خدمات شهری مشکل قانونی و بهداشتی دارد، گفت: گرچه طی سال‌های گذشته بارها اعضای شورای اسلامی کاشمر وعده ساماندهی بهشت بقیع و عرضه قبر باقیمت مناسب می‌دادند تا با بهره‌برداری از بهشت بقیع، قیمت‌های قبر در کاشمر که در حال حاضر تا ۶۰ میلیون تومان هم رسیده کاهش یابد، اما امروز پس از مدت‌ها چشم‌انتظاری بهره‌برداری کامل آرامستان بهشت بقیع در این دوره از مدیریت شهری به سرانجام رسید.

وی با اشاره به اینکه آرامستان‌های داخل شهر در حال تکمیل شدن و ظرفیت آن‌ها در حال پر شدن است، مبلغ قبور را بسیار بالا دانست و گفت: مردم برای آرامستان‌های ارزان‌تر و باکیفیت اعلام نیاز کرده‌اند که شهرداری کاشمر نیز از گذشته در این خصوص خودش را مسئول دانسته است.

نجار افزود: گرچه طبق ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها و تبصره‌های آن احداث آرامستان جزو وظایف شهرداری‌ها است ولی متأسفانه با توجه به سنت‌های دیرینه‌ای که در مردم کاشمر و در بیشتر کشور حاکم است، اموات را بیشتر در امام‌زاده‌ها و مکان‌های مقدس دفن می‌کنند که در این شهر نیز از گذشته در زیارتگاه‌های امام‌زاده سید حمزه (ع)، امامزاده سید مرتضی (ع)، امامزاده سید محمد (ع) و آرامگاه شهید مدرس (ره) این اتفاق افتاده و به‌عنوان یک عرف درآمده است.

مسئول خدمات شهری شهرداری کاشمر گفت: به لحاظ قانونی و بهداشتی روشی که در شهر ما برای دفن اموات در امامزادگان و آرامگاه شهید مدرس انجام می‌گیرد مورد تأیید نیست و طبق قانون اجازه نداریم دفن اموات را در داخل محدوده خدمات شهری انجام دهیم. در بسیاری از شهرهای دیگر آرامستان‌ها در حوزه حریم و بیرون شهرها احداث شده و در همین راستا بر اساس قانون و با توجه به ‌تمامی مشکلاتی که شهروندان در زمان فعلی نسبت به هزینه‌های قبور دارند و از سویی کاهش ظرفیت قبور در داخل شهر، شهرداری وظیفه خود دانست که به روز رسانی آرامستان را انجام داده تا بسیاری از امکانات موردنیاز شهروندان در این محل مهیا و در اختیار شهروندان قرار گیرد.

نجار با اشاره به اینکه حدود ۵ هکتار برای فاز نخست آرامستان پیش‌بینی‌شده است، از پیش‌بینی قبور خانوادگی در طرح جدید خبر داد و گفت: قبوری که در طرح جامع قبلی آرامستان اجرا شده بود فضاسازی شده و در طرح جدید نیز در ضلع غرب، شمال و شرق حدود ۵۰ آرامگاه خانوادگی برنامه‌ریزی ‌شده است.

آرامستانی برای مرگ بی‌دغدغه

مسئول خدمات شهری شهرداری کاشمر با اشاره به اینکه در فاز یک این آرامستان حدود ۵۰۰۰ قبر پس از ایجاد نیمه‌کاره رها شده بودند، اظهار کرد: یکی از مشکلات در اجرای این فاز عدم شیب مناسب برای محوطه‌سازی بود که با ایجاد تغییراتی در طرح از آب‌گرفتگی در این فاز جلوگیری شد.

وی گفت: در طرح جدید برای آرامگاه‌های خانوادگی که قابلیت اجرای حدود ۱۶ قبر در هرکدام را دارد برنامه‌ریزی‌شده است. گودبرداری‌ها انجام و با توجه به نقشه‌های تهیه ‌شده در اختیار پیمانکار گذاشته‌ شده و به ‌زودی آرامگاه‌های خانوادگی آماده خواهند شد.

نجار در ادامه اظهار کرد: برای پیش‌فروش و قیمت‌گذاری آرامگاه‌های خانوادگی منتظریم که پیمانکاران هزینه‌های تمام‌ شده را اعلام و بر اساس آن نرخی را مشخص و توسط کارشناسان قیمت‌گذاری شود.

وی گفت: مبلغی که برای آرامستان بهشت بقیع اعلام می‌شود بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر است و تلاش شده عددی تعیین شود که نگرانی برای شهروندان ایجاد نکند.

وی افزود: در آرامستان بهشت بقیع حتی هزینه ایجاد قبور و احداث و سود شهرداری و هزینه‌های دیگر منافع شهرداری لحاظ نشده و ۱۰۰ در صد منافع مردم را در نظر گرفته‌ایم.

نجار افزود: از مردم و عموم شهروندان تقاضا داریم با توجه به رعایت اصول بهداشتی و دستورالعمل‌های قانونی که در کشور از دفن اموات در داخل محدوده خدمات شهری که معضلات بهداشتی را در طولانی مدت برای مردم به وجود خواهد آورد پرهیز کنند.

وی گفت: برای استقبال از بهشت بقیع نیاز به حمایت مردم داریم، تلاش شده با آماده‌سازی آرامستان بهشت بقیع قبور را با ارزان‌ترین قیمت و بالاترین خدمات در اختیار همشهریان قرار دهیم.

وی بیان کرد: برای آرامستان بهشت بقیع دو واحد غسالخانه و دو واحد سالن برگزاری مراسم توسط خیرین احداث ‌شده است، همچنین تمامی امکانات لازم و همه امور اجرایی با کمترین قیمت نسبت به شهرهای همجوار مهیا شده است.

مسئول خدمات شهری شهرداری کاشمر گفت: بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر قیمت قبور در آرامستان بهشت بقیع کمتر از یک‌سوم قیمت قبور در امامزادگان و آرامگاه شهید مدرس (ع) است و حتی از بسیاری شهرستان‌های همجوار و مرکز استان کمتر است.

نجار تصریح کرد: در آرامستان هم‌اکنون ۸ سردخانه فعال شده که حتی بیمارستان‌های شهر نیز می‌توانند از این خدمات استفاده کنند.

وی با بیان اینکه برای توسعه آرامستان پیش‌بینی‌های لازم صورت گرفته و در این خصوص مشکلی نداریم، تصریح کرد: برای راحتی و آسایش شهروندان عقب‌نشینی سمت جنوب آرامستان مشرف‌ به جاده و در داخل آرامستان برای پارکینگ پیش‌بینی‌شده که قابل‌استفاده است.

مسئول خدمات شهری شهرداری کاشمر اظهار کرد: در طرح پیش‌بینی‌شده سر درب زیبایی برای این آرامستان اجرا خواهد شد و هم‌اکنون در حال احداث واحدهایی مرتبط با آرامستان در ضلع جنوبی هستیم که تمام امکانات مورد نیاز در این واحدها مستقر خواهند شد و شهروندان برای برگزاری مراسم در طول هفته و حتی پایان هفته مشکلی نخواهند داشت.

نجار اتصال امام‌زاده سید محمد (ع) به آرامستان بهشت بقیع را از مهم‌ترین درخواست‌های شهروندان دانست و گفت: گرچه در این زمینه تلاش‌های بسیاری شده ولی چون راه ارتباطی روستایی بین این دو قرارگرفته ابتدا باید در شورای ترافیک و اداره کل راه و شهرسازی استان مطرح و برنامه‌ریزی شود که اگر اجازه دهند طرح پیش‌بینی ‌شده برای آرامستان که از قبل آماده ‌شده به‌خوبی قابل‌اجرا است.

وی با تأکید بر ضرورت بسترسازی فرهنگی برای شهروندان در راستای استفاده از این آرامستان برای دفن اموات، افزود: به ‌طور جدی پیگیر تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام این آرامستان هستیم و با رفع مشکلات موجود جهت خدمات‌رسانی بهتر به شهروندان تلاش می‌کنیم.

انتهای پیام