به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در مشهد، حسین نوربخش ظهر دوشنبه در نشست خبری سی و دومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در جمع اصحاب رسانه و فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی در کتابخانه مرکزی امام خمینی (ره) مشهد در پاسخ به پرسش خبرنگار ایبنا در خصوص آخرین وضعیت پرداختی شهرداری مشهد طبق ماده ۶ قانون تأسیس و نحوه اداره کتابخانههای عمومی کشور مبنی بر اینکه شهرداری ها مکلفند همه ساله حداقل نیم درصد از درآمدهای خود را به منظور اداره امور کتابخانه ها در اختیار انجمن های کتابخانه های عمومی شهر مربوطه قرار دهند، گفت: متاسفانه این پرداختیها توسط شهرداریهای شهرهای مختلف استان خراسانرضوی و به شهرداری مشهد طی سه سال اخیر دل گرم کننده نبوده و میتوان گفت به کمتر از ۱۰ درصد از تعهدات خود عمل کردند.
کتابخانه مرکزی امام خمینی هنوز تاییده فنی ندارد
وی همچنین در خصوص اتمام عملیات عمرانی و اخذ تاییده ایمنی برای کتابخانه مرکزی امام خمینی (ره) مشهد نیز گفت: امیدوارم تا پایان سال بتوانیم این پروژه را بصورت کامل به اتمام برسانیم و تاییدههای فنی را نیز دریافت کنیم.
سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی در این نشست همچنین گفت: ۱۵۴ باب کتابخانه عمومی نهادی به ارائه خدمات کتابخانه ای می پردازند که تعداد ۴ کتابخانه دارای بخش نابینایان و یک کتابخانه دارای بخش ناشنوایان است و تا پایان سال جاری نیز شاهد افتتاح ۱۳ باب کتابخانه های عمومی در سطح استان با نگاه ویژه به مناطق فاقد کتابخانه خواهیم بود. از این ۱۳ باب، دو باب کتابخانه سیار به همت خیرین به ناوگان کتابخانه های عمومی استان اضافه خواهد شد. کتابخانه های سیار علاوه بر ارائه خدمات کتابخانه ای به نشر دانایی و آگاهی به واسطه برگزاری برنامه های متنوع فرهنگی اعم از مسابقات و نشستهای کتابخوانی می پردازند.
افتتاح ۲ کتابخانه عمومی در خراسانرضوی
نوربخش همچنین افتتاح دو کتابخانه عمومی در روستای شفیع آباد بردسکن و شهر فرگ کاشمر، بازگشایی کتابخانه هجرت و انتقال ساختمان کتابخانه عمومی کندر شهرستان خلیل آباد به محل جدید خود را از جمله اقدامات دیگر هفته کتاب عنوان کرد.
وی با اشاره به خدمات نوین کتابخانه مرکزی امام خمینی (قدس سره) مشهد، اظهار کرد: خدمات نوین دیگری به مجموعه این خدمات اضافه شده است. حسین نوربخش با بیان اینکه مرجع صدور مجوز و نظارت سالنهای مطالعه، نهاد کتابخانه های عمومی کشور است، تصریح کرد: در این حوزه با رشد ۸۰ درصدی مواجه بوده ایم، که در سالجاری تعداد ۱۰ سالن مطالعه مجوز فعالیت را دریافت و به فعالیت می پردازند.
تشریح برنامههای هفته کتاب و کتابخوانی
سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی پیرامون اجرای برنامه های فرهنگی کتابخانه های عمومی، تصریح کرد: بیش از ۵۰ محفل ادبی در کتابخانه های عمومی استان اقدام به برگزاری آئینهای رونمایی و نقد و بررسی کتاب، نشستهای کتابخوان، ویژه برنامه های کودک و نوجوان، جشنواره کتابخوانی رضوی، مسابقات کتابخوانی، جلسات مطالعاتی و کارگاه های آموزشی و جلسات مشاوره ای در یکسال گذشته کرده اند و این امر موجب رشد ۲۰ درصدی در این حوزه شده است.
نوربخش در این نشست به تشریح برنامه های فرهنگی هفته کتاب از جمله غبارروبی مزار شهدا، حضور در نماز جمعه، زنگ مطالعه، برنامه های فرهنگی کتاب محور ویژه زندانیان، دیدار با خانواده معزز شهدا، حضور در برنامه های تلویزیونی «شب شرقی» و «صبح خراسان»، ویژه برنامه «گعده امین»، افتتاح کتابخانه و … پرداخت.
وی با اشاره به برگزاری دومین همایش بین المللی کتابخانه های عمومی و کسب و کارهای کوچک، افزود: کتابخانه های عمومی امروز به عنوان پایگاه های اجتماعی در نظر دارند تا عموم نیازهای مردم را در حوزه های مختلف پاسخگو باشند. بازارچه کسب و کارهای خانگی که امروز در کتابخانه مرکزی امام خمینی (قدس سره) دایر شده است از جمله این خدمات نوین است.
∎