شناسهٔ خبر: 69671049 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رفع خطر نقاط سیل‌خیز اصفهان مستلزم همکاری فرمانداری‌هاست

اصفهان - ایرنا - معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان گفت: مطالعه، شناسایی و رفع خطر نقاط سیل‌خیز در استان مستلزم همکاری بیشتر فرمانداری‌هاست.

صاحب‌خبر -

حسین یاری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شناسایی نقاط سیل‌خیز در هر شهرستان باید بصورت مجزا و تفکیکی باشد لذا هرچه فرمانداری‌ها در این پیوند بیشتر همکاری کنند ما قادر خواهیم بود مطالعات را بهتر و سریع‌تر انجام دهیم.

وی اضافه کرد: از طرف دیگر اجرای پروژه‌ها برای کاهش خطر وقوع سیلاب در مناطق پرخطر و بحرانی بویژه از حیث تامین اعتبار، نیازمند همکاری بیشتر نهادهای محلی است.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی اصفهان افزود: در زمان بارش‌ها، مناطق بیابانی شمال و شرق استان، بیشتر مستعد وقوع آبگرفتگی و سیلاب است، لذا باید به این نواحی بیشتر توجه شود.

یاری خاطرنشان کرد: مطالعات آبخیزداری تاکنون در حدود ۲.۸ میلیون هکتار از اراضی استان اصفهان انجام و و در بالغ بر۱۷۰ نقطه آن پروژه‌های آبخیزداری و کنترل و مهار سیل اجرا شده است.

وی گفت: پروژه‌های آبخیزداری غیر از مهار سیلاب و جلوگیری از آسیب به مناطق مسکونی، محیط زیست و اراضی کشاورزی، نقش شایانی در تغذیه سُفره‌های آب زیرزمینی و حفظ خاک دارد.

به گزارش ایرنا, آبخیزداری(Watershed Management) علم و هنر برنامه‌ریزی مُستمر و اجرای اقدامات لازم برای مدیریت منابع عرصه‌های آبخیز اعم از طبیعی، کشاورزی، اقتصادی و انسانی بدون ایجاد اثر منفی در منابع آب و خاک است که می‌تواند بصورت مکانیکی یا بیولوژیکی باشد.
استان اصفهان با ۲۹ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از آن معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار را عرصه‌های منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل(معادل چهار درصد)، ۶ میلیون هکتار را مرتع(معادل ۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار را بیابان (معادل ۳۲ درصد) تشکیل می دهد.