شناسهٔ خبر: 69621500 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: بسیج نیوز | لینک خبر

جلوگیری از سکته قلبی با چند ترفند ساده

آنفارکتوس میوکارد یا حمله قلبی نوعی عارضه قلبی عروقی است، که می‌تواند در صورت عدم امداد اورژانسی و عدم رسیدگی درست به بیمار منجر به مرگ بیمار شود. فرد زمانی دچار حمله قلبی می‌شود که یک یا چند ناحیه از عضله قلب اکسیژن به‌ اندازه کافی دریافت نکنند. اما چگونه باید از بروز این عارضه قلبی و گاهی مرگ‌آور پیشگیری کنیم؟ آیا روشی قطعی برای جلوگیری از سکته قلبی وجود دارد؟

صاحب‌خبر -

جلوگیری از سکته قلبی با چند ترفند ساده
 

به گزارش خبرگزاری بسیج،  اصلی‌ترین عامل بروز سکته قلبی عدم رسیدن اکسیژن کافی به بخش‌های مختلف قلب است. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که عروق دچار انسداد شوند و جریان نرمالی به سمت قلب وجود نداشته باشد.
علائم شایع حمله قلبی
شایع‌ترین علائم سکته قلبی که در مردان و زنان دیده می‌شود، عبارت‌اند از:
احساس درد در ناحیه قفسه سینه
احساس فشار، سفتی در ناحیه قفسه سینه همراه با درد
خستگی
حالت تهوع
تنگی نفس
عرق سرد
احساس سوزش در ناحیه سر دل
سرگیجه و سبکی سر ناگهانی
دردی که در قسمت بازو، پشت، گردن، شانه، دندان‌ها، فک و گاهی بالای شکم احساس می‌شود
جلوگیری از سکته قلبی فوری
درصورتی‌که بیمار علائم سکته قلبی را داشته باشد، سریع‌ترین و موثرترین کاری که در این لحظات حساس می‌توانید برای پیشگیری از سکته قلبی انجام دهید، دادن یک قرص آسپرین به او است. آسپرین رقیق‌کننده خون است و بلافاصله لخته خون را از بین برده و از بروز حمله قلبی جلوگیری می‌کند.
برای جلوگیری از سکته قلبی چه بخوریم؟
پیروی از یک رژیم غذایی سالم، تأثیر بسزایی در جلوگیری از بروز بیماری‌های قلبی و حمله قلبی دارد. هرچه غذاهایی که می‌خورید سالم‌تر باشند، کمتر در معرض ابتلا به حمله قلبی قرار خواهید گرفت. یک رژیم غذایی خوب برای حفظ سلامت قلب و عروق و پیشگیری از سکته قلبی شامل مواد غذایی زیر است:
ماهی
حبوبات
آجیل
میوه
سبزیجات
پروتئین‌های حیوانی فاقد چربی
درصورتی‌که شما تصور می‌کنید، علائم مرتبط با حمله قلبی را در خود می‌بینید لازم است در اولین فرصت با فوریت‌ها پزشکی تماس بگیرید. راهنمای زیر را به خاطر بسپارید در صورت لزوم به آن عمل کنید:
با فوریت‌های پزشکی تماس بگیرید: اولین اقدام که در مواجهه با علائم سکته قلبی باید انجام دهید، تماس گرفتن با فوریت‌های پزشکی است. درصورتی‌که به اورژانس محلی دسترسی ندارید از نزدیک‌ترین شخص به خود بخواهید که شما را به بیمارستان برساند. سعی نکنید خودتان رانندگی کنید، مگر اینکه چاره دیگری نداشته باشید
نیتروگلیسیرین مصرف کنید: درصورتی‌که پزشک از قبل در این مورد به شما توصیه‌هایی کرده می‌توانید با بروز علائم حمله قلبی نیتروگلیسیرین مصرف کنید. نیتروگلیسیرین را باید حتماً طبق دستور ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی استفاده کنید و سپس منتظر بمانید تا فوریت‌های پزشکی به کمک شما بیاید
آسپرین مصرف کنید: درصورتی‌که پزشک توصیه کرده باشد می‌توانید از آسپرین استفاده کنید. مصرف آسپرین پیش از بروز حمله قلبی می‌تواند به پیشگیری از لخته شدن خون و تشدید آسیب قلبی کمک کند.