شناسهٔ خبر: 69306165 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه: معاون پژوهش حوزه‌های علمیه:

۹۲ هزار اثر در سامانه پژوهشگران حوزه علمیه ثبت شده است

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه گفت: بالغ بر ۹۲ هزار اثر و مقاله طلاب در سامانه پژوهشگران ثبت و بیش از ۸۶ هزار اثر ارزیابی اجمالی شده است.

صاحب‌خبر -

حجت الاسلام ابوالقاسم مقیمی حاجی پیش از ظهر سه شنبه در نشست خبری پانزدهمین جشنواره علامه حلی که در مرکز انجمن علمی حوزه‌های علمیه قم برگزار شد، گفت: رسالت امر پژوهش بر عهده معاونت پژوهش‌های حوزه علمیه است که در یک لایه اول خود ایجاد هماهنگی و راهبری تحقیق و پژوهش در حوزه علمیه در سطح حرفه‌ای با مراکز پژوهشی را دارد.

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه بیان کرد: معانت پژوهش حوزه‌های علمیه با مقوله تحقیق و حکمرانی ارتباط دارد که فعالیت‌ها با مشارکت و تنظیم برخی اسناد در کمیسیون عالی شورای عطف وزارت علوم و فناوری و شورای انقلاب فرهنگی و بنیاد علم ایران انجام شده و سیاست‌های لازم صورت می‌گیرد.

او ادامه داد: نهادینه سازی پژوهش در نظام حوزه‌های علمیه در سطوح مختلف و مراکز آموزشی از دیگر رسالت‌های معاونت پژوهش در حوزه‌های علمیه است.

حجت الاسلام مقیمی حاجی بیان کرد: پیرو مأموریت پژوهش سلسله برنامه‌ها و طرح‌های متعددی در واحد آموزشی و نظام آموزش تدوین شده و در دست اجرا است.

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه تصریح کرد: امر پژوهش به نوعی زیر ساختی است و علم و پژوهش در دراز مدت نهادینه و موجب ارتقا طلاب و جامعه می‌شود

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه گفت: در سطوح مختلف حوزه علمیه چندین طرح در دستور کار قرار دارد و طلاب بایستی مقالاتی بنویسند تا با بحث پژوهش آشنا شوند.

حجت الاسلام مقیمی حاجی عنوان کرد: در مدارس حوزه‌های علمیه کانون‌های علمی و پژوهشی مستقر شده است که آنها محل مهارت آموزی و تمرین و مشق پژوهش به صورت اختیاری ویژه طلاب است.

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه عنوان کرد: حدود سه هزار استاد از حوزه‌های علمیه در کارگاه‌های روش تحقیق شرکت کرده‌اند و در سال ۱۳۹۹ حدود ۵۰ نشریه و امروز ۱۸۰ نشریه تدوین و تنظیم شده است.

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه تصریح کرد: رشد نشریات واحد آموزشی و مدیریت طلاب نشان می‌دهد که پژوهش‌ها منجر به ایجاد مهارت شده‌اند و مدارس به این ظرفیت رسیده‌اند که نشریه تولید کنند.

حجت الاسلام مقیمی حاجی گفت: در سال آغازین جشنواره علامه حلی حدود دو هزار مقاله ویژه برادران و خواهران ارسال شد که امروز به بیش از ۱۲ هزار مقاله ویژه برادران و خواهران ۱۸ هزار مقاله رسیده است.

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه بیان کرد: نسل جدید طلاب با امر آموزش و پژوهش انس دارند و حوزه بر این عرصه سرمایه گذاری می‌کند.

او ادامه داد: سامانه فعالیت پژوهش گران برای نخستین بار راه اندازی شده که به عنوان سامانه جامعه برای دفتر مقام معظم رهبری، نخبگان و برخی دستگاه‌های حاکمیت فعالیت می‌کنند.

حجت الاسلام مقیمی حاجی افزود: طلاب می‌توانند از طریق پیشخوان سامان فعالیت پژوهشگران وارد شوند و به دسترسی و در داشبورد ثبت اثر کنند.

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه بیان کرد: در دو سال گذشته بیش از ۹۲ هزار اثر در سامانه پژوهشگران ثبت شده و بیش از ۸۶ هزار اثر ارزیابی اجمالی شده است.