شناسهٔ خبر: 68977559 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب عنوان کرد

ضرورت ترویج تبدیل باغات درجه ۳ سیب به باغات پسته در راستای احیا دریاچه ارومیه

معاون سازمان و مدیر جهادکشاورزی میاندوآب گفت: در راستای احیای دریاچه ارومیه و اصلاح الگوی کشت، توسعه کشت و جایگزینی محصولاتی با نیاز آبی کم، نظیر پسته در قالب طرح حذف و جایگزینی باغات درجه ۳، به جای محصولاتی با نیاز آبی بالا مانند سیب توصیه و ترویج می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رضا مقدم امروز _چهارشنبه یازدهم مهر_ در جریان بازدید رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی از باغات پسته میاندوآب اظهار کرد: شش و نیم هکتار از باغات شهرستان به محصول پسته اختصاص دارد که سه هکتار از این باغات بارور هستند.

وی افزود: برداشت پسته در این شهرستان از اواسط شهریور ماه آغاز شده و پیش بینی می‌شود امسال با ۵۰ درصد افزایش نسبت به سال گذشته ۶ تن پسته از باغات این شهرستان برداشت و روانه بازار مصرف شود.

معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب گفت: حدود ۱۰ سال است که باغداران شهرستان میاندوآب به علت درآمدزایی مناسب و مقرون به صرفه بودن این محصول، از تولید پسته استقبال می‌کنند.

مقدم ادامه داد: پسته یک محصول اقتصادی، با ارزش افزوده بالا است که تحمل زیادی به شوری دارد و سازگار با شرایط کم‌آبی و مقاوم به خشکی است و در خاک‌هایی با حاصلخیزی کم نیز قابلیت کشت و تولید دارد.

وی تصریح کرد: از این‌رو در راستای احیای دریاچه ارومیه و اصلاح الگوی کشت، توسعه کشت و جایگزینی محصولاتی با نیاز آبی کم، نظیر پسته در قالب طرح حذف و جایگزینی باغات درجه ۳، به جای محصولاتی با نیاز آبی بالا مانند سیب توصیه و ترویج می‌شود.

مقدم عنوان کرد: ۸ بهره بردار به طور مستقیم و ۱۶ نفر به صورت غیر مستقیم در زمینه تولید پسته در این شهرستان فعالیت دارند.

مدیر جهادکشاورزی میاندوآب عنوان کرد: ارقام اکبری و احمد آقایی پسته به دلیل دیر گل بودن، سازگار با منطقه و مناسب جهت کشت در شهرستان میاندوآب است.

مقدم با اشاره به ضرورت توسعه صنایع تبدیلی در راستای بازگشت ارزش افزوده به بخش کشاورزی گفت: یک واحد پسته پاک‌کنی به ظرفیت سالانه ۱۵۰ تن با قابلیت پوست‌گیری، سورت و خشک‌کنی محصول پسته، با صرف اعتباری بالغ بر ۵ میلیارد تومان در شهریور سال ۱۴۰۲ در زمینی به مساحت ۹۱۷ مترمربع با زیربنای ۴۵۰ مترمربع در اراضی کوی قره‌ورن این شهرستان تأسیس شده است که با بهره‌برداری از این واحد تولیدی، برای ۵ نفر به صورت مستقیم و پایدار، زمینه اشتغال فراهم شده است.