به گزارش شمانیوز: قلیه ماهی یک غذای محبوب و سنتی ایرانی است که از ماهیهای تازه و انواع ادویهها تهیه میشود.قلیه ماهی با طعم خاص خود و ترکیب منحصر به فرد مواد اولیه، یکی از غذاهای مورد علاقه خانوادههای ایرانی است.قلیه ماهی معمولاً با ماهیهای چرب مانند ماهی سردابی یا ماهی قزلآلا تهیه میشود و با نان یا برنج سرو میشود.قلیه ماهی به عنوان یک غذای سنتی و خوشمزه، در مراسمها و جشنهای مختلف ایرانیان نیز بسیار مورد استقبال قرار دارد.
مواد لازم
ماهی ۵۰۰ گرم
سبزی (گشنیز و شنبلیله) ۵۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
سیر ۱ بوته
نمک و فلفل به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی اختیاری ۲ قاشق غذا خوری
روغن به مقدار لازم
تمر هندی (عصاره) ۱ لیوان
طرز تهیه
ابتدا پیاز را در قابلمهای با کمی روغن تفت میدهیم تا طلایی رنگ شود. سپس سبزی خرد شده(مقدار گشنیز بیشتر از شنبلیله باشد) را به آن افزوده و تا هنگامی که رنگ سبزی تغییر پیدا کند، تفت میدهیم.
بعد سیر له شده را همراه با نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به سبزیها افزوده و آن را به مدت ۲ دقیقه هم میزنیم تا کاملاً با هم مخلوط شوند.
در این مرحله ماهی پاک شده را (تیغ و استخوانهای ماهی نباید خارج شود) همراه با رب گوجهفرنگی به مخلوط درون قابلمه میافزاییم.
پس از تفت دادن آنها به مدت یک دقیقه، عصاره تمرهندی را با آرد مخلوط کرده و به همراه سه لیوان آب به مواد قبلی اضافه میکنیم. بعد از اینکه جوش آمد، حرارت را کم کرده و میگذاریم تا کاملاً جا بیفتد.
نظر شما