شناسهٔ خبر: 68327937 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آفتاب | لینک خبر

سخنگوی وزارت دفاع آمریکا: به نظارت بر برنامه ریزی حمله از سوی ایران و نیروهای وابسته آن ادامه می دهیم

خبرگزاری ایرنا

سخنگوی وزارت دفاع آمریکا : «آستین به گالانت اطلاع داد که واشنگتن به نظارت بر برنامه ریزی حمله از سوی ایران و نیروهای وابسته آن ادامه می دهد و در سراسر منطقه برای دفاع از اسرائیل و حفاظت از نیروها و تاسیسات آمریکا به خوبی آماده است.

صاحب‌خبر -
آفتاب‌‌نیوز :

لوید آستین وزیر دفاع آمریکا با یوآو گالانت وزیر جنگ اسرائیل درباره پاسخ احتمالی ایران به اسرائیل و شیوع فلج اطفال در نوار غزه گفتگو کردند.

پاتریک (پت) رایدر سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد: لوید آستین وزیر دفاع آمریکا و یوآو گالانت وزیر جنگ رژیم اسرائیل در مورد احتمال حمله ایران و "نیروهای وابسته به آن" به اسرائیل گفتگو کرده اند.
 
وی افزود: علاوه بر این، دو طرف در مورد وضعیت انسانی در غزه و "نیاز به رسیدگی به گسترش احتمالی فلج اطفال" گفتگو کردند.
 
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا ادامه داد : «آستین به گالانت اطلاع داد که واشنگتن به نظارت بر برنامه ریزی حمله از سوی ایران و نیروهای وابسته آن ادامه می دهد و در سراسر منطقه برای دفاع از اسرائیل و حفاظت از نیروها و تاسیسات آمریکا به خوبی آماده است."
 
آستین در پستی در رسانه اجتماعی ایکس تایید کرد که با گالانت گفتگو کرده است.
 
وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است که از ابتدای جنگ غزه  در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون شمار شهدای نوار غزه به ۴۰ هزار و ۵ نفر و تعداد زخمی‌ها نیز به ۹۲ هزار و ۴۰۱ نفر رسید که ۳۳ درصد این شهدا را کودکان، ۸.۶ درصد را سالخوردگان و ۱۸.۴ درصد را زنان تشکیل می‌دهند.
 
گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳ به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.
 
عملیات طوفان الاقصی که پس از سالها جنایات رژیم اسرائیل علیه مردم مظلوم فلسطین صورت گرفت، منجر به کشته شدن ۱۱۳۹ اسرائیلی شد. وزارت بهداشت غزه نیز اعلام کرد که از ابتدای جنگ غزه (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون شمار شهدای نوار غزه به ۴۰ هزار و ۵ نفر و تعداد زخمی‌ها نیز به ۹۲ هزار و ۴۰۱ نفر رسید.
 
با گذشت بیش از ۱۰ ماه از حمله رژیم اسرائیل، بخش وسیعی از نوار غزه در بحبوحه محاصره فلج‌کننده و انسداد ورود مواد غذایی، آب تمیز و داروها ویران شده است.
 
اسرائیل در دادگاه بین المللی دادگستری (ICJ) به نسل‌کشی متهم شده است. دیوان مذکور به رژیم اسرائیل دستور داد که به سرعت حملات خود در شهر جنوبی رفح، جایی را که بیش از یک میلیون فلسطینی قبل از حمله به آن در ۶ مه (۱۷ اردیبهشت) به آنجا پناه برده بودند، متوقف کند.
 
با وجود درخواست میانجیگران از جمله مصر، آمریکا و قطر برای توقف خصومت‌ها و دستیابی به آتش‌بس و توافق تبادل اسرا، تل آویو همچنان به حملات مرگبار خود علیه غزه ادامه می‌دهد.تاکنون مذاکرات میان حماس و اسرائیل با میانجیگری مصر و قطر و مشارکت آمریکا برای برقراری آتش بس در غزه و تبادل اسرا میان دو طرف به هیچ نتیجه ای نرسیده است.
 
اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و مذاکره کننده این جنبش برای توافق آتش بس، بامداد چهارشنبه ۱۰ مرداد که برای حضور در مراسم تحلیف ریاست جمهوری دکتر مسعود پزشکیان به تهران آمده بود، به شهادت رسید. یحیی السنوار که اسرائیل معتقد است حملات ۷ اکتبر (۱۵ مهر) را سازماندهی کرد، پس از ترور اسماعیل هنیه در تهران ، به‌ عنوان رئیس دفتر سیاسی حماس منصوب شد.
 
او که ۶۲ سال سن دارد ریاست جنبش حماس در نوار غزه را برعهده داشته است. السنوار در سال ۱۹۸۹ میلادی (۱۳۶۸ شمسی) از سوی یک دادگاه اسرائیل به چهار بار زندان ابد به علاوه ۲۵ سال زندان محکوم شد اما در نهایت بعد از ۲۲ سال حبس در سال ۲۰۱۱ در معامله و مبادله زندانیان آزاد شد؛ وی از جمله رهبران حماس به شمار می رود که آمریکا نامش را در فهرست ادعایی افراد تحت تعقیب قرار داده است.

 

برچسب‌ها:

نظر شما